Incalzirea prin pardoseala: dezavantaje si avantaje

Incalzirea prin pardoseala: dezavantaje si avantajeInstalarea este mai scumpa decat un sistem de radiatoare, iar raspunsul este destul de lent. Cu toate acestea, sistemul de incalzire asigura un nivel ridicat de confort de locuit si costuri reduse de incalzire, motiv pentru care este recomandat totusi sa optati pentru automatizare Salus incalzire in pardoseala.

Am examinat avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala si oferim o prezentare cuprinzatoare in urmatoarele sectiuni, asa ca daca aveti de gand sa faceti trecerea la un astfel de sistem de incalzire al locuintei, cu siguranta trebuie sa cititi pana la final.

Incalzirea suprafetei: functia explicata pe scurt

Cand vine vorba de avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala , este important sa stim cum este structurata tehnologia si cum functioneaza. Sistemele de incalzire pentru conectarea la sistemul de incalzire centrala constau practic in tevi de transport al apei in structura podelei unei incaperi.

Daca incalzirea suprafetei este in functiune, o pompa de incalzire transporta apa incalzita de cazan prin conducte. Acestea primesc mai intai caldura pe podea si prin aceasta si in camera corespunzatoare.

Proportie mare de radiatii de la incalzirea suprafetei

Spre deosebire de radiatoarele conventionale, incalzirea prin pardoseala aduce caldura in camera sub forma de radiatii. Radiatia de caldura asemanatoare soarelui este transferata de pe podelele calde direct in corpuri solide si asigura un nivel ridicat de caldura.

Inertia incalzirii prin pardoseala ca dezavantaj

Cu toate acestea, datorita structurii speciale a sistemelor de incalzire a suprafetei, este nevoie intotdeauna de ceva timp pana cand caldura ajunge efectiv in camera. Expertii vorbesc despre un comportament lent al incalzirii prin pardoseala. Un dezavantaj pe care nu il au radiatoarele conventionale.

Cu toate acestea, capacitatea de stocare a structurilor masive de pardoseala este benefica. In acest fel, suprafetele de incalzire continua sa degajeze caldura chiar si dupa ce centrala a fost oprita mult timp.

Apropo: Sistemele solide de incalzire prin pardoseala in care conductele de incalzire sunt sub sapa sunt deosebit de lente. Incalzirea prin pardoseala subtire nu prezinta acest dezavantaj. Deoarece in sistemele care sunt adesea utilizate in cursul renovarilor, cablurile de incalzire sunt amplasate chiar sub suprafata.

Avantaje ale incalzirii prin pardoseala

Sistemul de incalzire asigura un nivel ridicat de bunastare in incaperile corespunzatoare datorita radiatiei placute de caldura. Si asta chiar si la temperaturi mai scazute ale aerului, ceea ce inseamna si costuri mai mici de incalzire. Un alt avantaj al incalzirii prin pardoseala: Datorita suprafetelor mari de incalzire, sistemele au o temperatura scazuta a debitului de incalzireafara.

La randul sau, aceasta imbunatateste eficienta condensarii si incalzirii mediului si de asemenea, duce la costuri mai mici de incalzire. Cand vine vorba de amenajarea incaperilor, incalzirea prin pardoseala are mai putine dezavantaje decat avantaje. Deoarece ascunde incalzirea si ofera consumatorilor libertate deplina atunci cand se instaleaza.

Un alt avantaj este proportia mare de radiatii, care determina incalzirea prin pardoseala sa provoace putina praf.

Urmatoarea prezentare generala prezinta cele mai importante avantaje ale incalzirii prin pardoseala:

  • nivel ridicat de bunastare datorita radiatiei termice placute.
  • turbulenta scazuta a prafului este deosebit de benefica pentru persoanele care sufera de alergii.
  • costuri mai mici de incalzire cu acelasi nivel de confort.
  • favorabil eficientei condensarii si incalzirii mediului.
  • Instalarea ascunsa ofera o mare libertate creativa atunci cand vine vorba de amenajare.
  • gresia, covorul, parchetul, vinilul si pluta sunt posibile la incalzirea prin pardoseala.
  • sistemele de incalzire special dezvoltate sunt disponibile pe piata pentru cladirile vechi.

In ceea ce priveste dezavantajele trebuie sa facem neaparat referire la costurile mari de instalare in primul rand, dar si la faptul ca incalzirea poate functiona cu o oarecare intarziere, insa tinand cont de toate avantajele, cu siguranta merita sa luati in calcul acest tip de incalzire.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.