Cum alegi o piscina potrivita pentru tine?

Cum alegi o piscina potrivita pentru tine?Piata piscinelor s-a extins enorm in ultimii ani, lasand tuturor posibilitatea de a se bucura de beneficiile apei chiar in curtea casei. O investitie in fericire… Ce este mai bun decat o piscina pentru a elimina stresul zilnic atunci cand esti alaturi de familie?

Astazi exista numeroase solutii adaptate tuturor terenurilor si bugetelor. Au nevoie de o suprafata minima de teren de 100 m2 pentru a gazdui o piscina si un pret intre 100 – 20.000 de euro pentru cele mai accesibile.

Proiectul tau de piscina este o investitie care merita o reflectie buna, la fel de mult ca o casa. Deci, ce piscina vei cumpara? Stii cum sa-ti alegi piscina?

Ce tipuri de piscina si la ce pret sa te astepti?

Desigur, unul dintre primii parametri care trebuie abordati in alegerea unei piscine este bugetul care se doreste a fi alocat proiectului si cunoasterea utilizarii viitoare… Exista 3 tipuri de piscine: piscina ingropata, semiingropata si ridicata.

Ce piscina sa cumperi? Alege pe care o doresti! Poti alege mai multe tipuri de piscina accesand https://www.piscine-concept.ro/tipuri-piscina.

Piscina ingropata (sau excavata): confort si longevitate ca nimeni alta!

Instalatie solida si perena, piscina ingropata are avantajul de a se integra perfect. Cu o mare stabilitate, se integreaza atat din punct de vedere estetic, cat si tehnic. Alegerea unei piscine ingropate este o investitie interesanta daca doresti sa ai o suprafata de inot mai mare decat ofera piscinele ridicate. In plus, stim ca achizitionarea unei piscine ingropate (semi) adauga valoare imobiliara proprietatii tale.

Piscina semiingropata (sau semi-privata): „tot terenul”!

Ca si piscina ingropata, semi-ingropatul este solid si apreciat pentru estetica sa. Aceasta implica, de asemenea, o anumita gestiune administrativa si aduce, de asemenea, o valoare imobiliara mai mare terenurilor sale. Dupa sugereaza si numele, piscina semi-ingropata are o parte ridicata si o parte ingropata.

Acest tip de piscina este recomandat pentru terenul dificil, integrandu-se la un cost mai mic intr-un teren inclinat sau neuniform.

Piscina ridicata: usor de transportat

Mai ieftina si mai rapida de instalat decat o piscina ingropata, piscina ridicata inca seduce multe persoane (si chiriasi) pentru simplitatea utilizarii si transportul usor. Piscina ridicata poate fi un pas bun pentru o persoana care doreste sa se scalde fara a schimba aspectul gradinii sale.

Ce dimensiune de piscina sa alegi?

Exista tot felul de dimensiuni de piscina. Trebuie sa te gandesti la parametrii dimensiunilor si formei pe masura ce determina utilizarea pe care o vei face din piscina ta. Alege din dorintele tale ce tip de bai si activitati doresti sa ai.

In acest sens, daca te gandesti la inotul sportiv, ai suficienta lungime sau o banda de inot.

Dimpotriva, daca doresti o piscina in primul rand pentru a te relaxa si racori, o piscina mica sau mini poate fi suficienta pe scara larga. De asemenea, va depinde de pretul pe care esti dispus sa il investesti in proiectul de piscina si in suprafata terenului.

  • Piscina de dimensiuni standard: aproximativ 32 m2
  • Mini piscina: mai putin de 10 m2
  • Culoar de inot (inot sportiv): incepand de la 10 m lungime

De ce sa ai propria piscina?

Iata cele mai importante motive pentru a avea propria piscina:

  1. Incurajeaza timpul in familie

Cand construiesti o piscina, creezi de fapt un spatiu distractiv si relaxant pentru ca copiii si familia sa petreaca timp impreuna fara a parasi vreodata curtea din spate! Veti face amintiri de durata in timp ce va invatati copiii sa inoate, sa se joace in piscina si sa faceti gratar langa apa.

O piscina bine proiectata nu este doar o gramada de apa. Va poate transforma curtea din spate intr-o oaza eleganta in aer liber. Cu cascade, margini de disparitie si alte facilitati unice, o piscina poate servi ca o piesa centrala relaxanta si primitoare in propria curte.

  1. Poti face petreceri la piscina

Cand dupa-amiezile fierbinti si serile calde de vara se rotesc, piscina este un mod minunat de a te distra. Invitati-va prietenii si vecinii la un gratar la piscina sau la o baie in apa.

  1. Cu o piscina poti pierde kilogramele in plus

In loc sa conduceti la sala, puteti petrece timp facand exercitii in propria piscina. Cercetarile arata ca inotul ofera un antrenament corporal excelent, cu un risc scazut de ranire. Inotul in piscina dvs. poate promova, de asemenea, o scadere mai rapida in greutate.

  1. In piscina te poti relaxa

Cand ajungi acasa dupa o zi lunga la serviciu sau trebuie sa termini urgent un proiect, fa o baie rapida in piscina pentru a te relaxa. Petrecerea timpului in apa ajuta corpul sa se relaxeze si sa scape de stres. De asemenea, vei dormi mai bine decat pana acum.

  1. Piscina te ajuta sa iti cresti valoarea casei

Studii recente arata ca detinerea unei piscine creste valoarea casei dvs. cu pana la 15%. Proprietatea dvs. devine mai atractiva pentru potentialii cumparatori de case, daca aveti o piscina. Daca vine timpul sa va mutati, detinerea unei piscine poate fi diferenta dintre vanzarea rapida a casei sau pastrarea acesteia pe piata.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.