Repatrierea unui decedat in strainatate este deosebit de complexa. In primul rand, in Romania, inmormantarea trebuie sa aiba loc intre 1 si 6 zile de la deces. Prima dificultate este deci de a organiza repatrierea foarte repede. Mai ales pentru ca multe companii aeriene impun ca organismul sa li se transfere cu o zi inainte de plecare.
O alta dificultate: reglementarile si procedurile administrative depind de fiecare tara. In cele din urma, familia poate dori o ceremonie in alta tara sau in tara de origine sau in ambele tari. De asemenea, trebuie sa va ganditi la alegerea sicriului specific pentru repatriere, precum si la tratamentul obligatoriu de imbalsamare. Intra pe repatriere-romania.ro pentru mai multe informatii.
Nevoia unui director funerar specializat pentru repatriere
Din toate aceste motive, este esential sa treci printr-o agentie funerara specializata in repatriere. Este necesara autorizarea directorilor de inmormantare. De asemenea, acest director funerar trebuie sa aiba o retea de corespondenti de incredere si dovediti in majoritatea tarilor.
Proceduri administrative, in special cu consulatele, primariile si prefecturile
Este necesar sa furnizati documentele oficiale necesare pentru autorizatii foarte repede. Acestea sunt obtinute de la primarii, consulate si prefectura locului mortii. Unele tari necesita transcrierea documentelor oficiale de catre un traducator jurat.
In ce tara se poate face ceremonia de inmormantare?
In cazul unei ceremonii de repatriere, este esential sa se determine unde va avea loc. Poate fi in tara in care a avut loc decesul sau chiar in tara de origine sau in ambele tari. De asemenea, familia trebuie sa aleaga daca ceremonia trebuie sa fie religioasa sau civila. In toate cazurile, este necesar sa verificati disponibilitatea.
Aceasta priveste ofiterul si lacasul de cult in cazul unei ceremonii religioase. Pentru o ceremonie civila, trebuie sa asigurati disponibilitatea camerei. In orice caz toate aceste lucruri trebuie gandite din timp si puse cap la cap pentru o organizare cat mai buna si eficienta pentru ca totul sa mearga exact cum a fost planificat din timp.
Constrangeri ale transportului in strainatate
Ingrijirea pentru conservare este obligatorie pentru repatriere. Ingrijirea imbalsamarii consta in injectarea unui produs cu formalina. Scopul nu este de a opri definitiv procesul natural al corpului, ci de a-l limita cat mai mult pe durata calatoriei. Trecerea frontierei trebuie sa fie intr-un sicriu inchis (pus in sicriu).
Cum se alege cel mai bun serviciu de repatriere medicala?
Acestea pot fi: acoperirea in caz de spitalizare, rambursarea cheltuielilor medicale curente, anularea calatoriei, pierderea bagajelor, plata costurilor de urgenta sau chiar raspunderea civila in strainatate.
Cum se alege cel mai bun serviciu de repatriere medicala? Cum sa beneficiezi de repatriere in strainatate?
Utilizarea anumitor carduri bancare poate oferi acces la un serviciu de repatriere atunci cand calatoriti in strainatate, indiferent daca este profesionist sau turistic. Pentru a beneficia de aceasta, pur si simplu utilizati cardul in cauza pentru a plati biletul de avion.
Cine sunt furnizorii de repatriere?
Ne gasim adesea folosind furnizori de transport auto pentru a ne trimite vehiculul. Repatrierea este transportul unui vehicul de la o destinatie la alta.
Costul repatrierii fara asigurare
Costul repatrierii variaza in functie de modul in care pacientul este transportat. In functie de starea medicala si de distanta care trebuie parcursa, centrul de asistenta la repatriere poate alege, de exemplu, sa mobilizeze o ambulanta sau un elicopter pentru o distanta scurta. Pentru distante mari, avionul este recomandat, dar echipajul poate varia: calatorie normala sau insotita de personal medical sau inchirierea unui avion medical dedicat.
Costul variaza, de asemenea, in functie de distanta dintre locul accidentului si tara asistentei medicale. De fapt, o repatriere nu va trimite neaparat inapoi in tara de origine, ci va poate duce in urmatoarea tara care este mai capabila sa aiba grija.
Intrucat nevoia de repatriere poate fi legata de o situatie de urgenta si sumele care trebuie platite sunt mari, este recomandat sa aveti o asigurare de repatriere pentru acoperirea acestor costuri. Ca o indicatie, asigurarea de repatriere pentru tine si familia ta va va costa mai putin de 50 de euro pe luna. Acest lucru poate scadea sub 20 de euro pe luna individual.
Diferitele tipuri de asistenta la repatriere sunt posibile
Daca trebuie sa va repatriati, puteti apela la diverse servicii de asistenta. Asigurarile private de sanatate ofera in general cele mai bune garantii de repatriere. In functie de cardul de credit utilizat pentru achizitionarea biletelor de avion in strainatate (Visa, MasterCard etc.), rambursarea costurilor de repatriere poate fi inclusa in contract.
Dar nu este neobisnuit ca garantia de returnare sa fie limitata la sejururi mai mici de 90 de zile si limitata la plafoane de rambursare foarte limitate.
Asigurare de repatriere, la ce serveste?
Daca intentionati sa plecati in strainatate, pentru o calatorie sau ca parte a unei expatriari, veti auzi cu siguranta despre asigurarea de repatriere. Indiferent de asigurator sau rude, uneori este dificil de inteles utilitatea acestei asigurari. Deci este cu adevarat necesar? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, explicam utilitatea repatrierii, costurile acesteia si diferitele optiuni de asistenta disponibile.