Scăpaţi de o grijă: faceţi-vă o asigurare auto

Scăpaţi de o grijă: faceţi-vă o asigurare autoŞtiu la ce vă gândiţi: „Există asigurări peste tot şi de orice fel, la ce îmi mai trebuie încă una?”. Este o întrebare destul de bună, întrucât, la prima vedere o asigurare (mai ales una auto) pare să fie o sumă investită în ceva ce nu pare inevitabil. Totuşi, o asigurare auto poate funcţiona în favoarea dvs, iar eu vă voi explica şi cum.

În acest articol vă vo prezenta 5 motive pentru a alege o asigurare auto. Ca o menţiune de început, voi utiliza atât date din Rmânia, cât şi din Statele Unite, pentru a ilustra anumite exemple. Deşi cazurile din USA par (şi pot fi) foarte diferite de cele de la noi, ele pot să fie un exempl grăitor.

# 1: Sunteți expus riscului de a fi într-un accident

Accidentele se întâmplă tot timpul în fiecare oraș și pe fiecare drum. Este o problemă importantă, deoarece multe dintre ele duc la pierderi costisitoare.

Poliţia Rutieră Română a declarat că, în 2019, au avut loc 8462 de accidente în România. Aceste accidente au lăsat în urma lor 1864 de decese şi 8125 de răniţi grav. Având în vedere acest lucru, aveți riscul unui accident de fiecare dată când conduceți un vehicul. Fără acoperire, ați putea fi responsabil personal din punct de vedere financiar pentru pierderi.

# 2: veți plăti mai puțin dacă se produce un accident

Cel mai mare beneficiu al acoperirii este că veți plăti acum o sumă mică pentru protecție. Cu toate acestea, dacă se produce un accident mare, poliţa va acoperi aceste reparații. Costul mediu pentru o poliță de asigurare auto în Statele Unite, conform Institutului de informații pentru asigurări, a fost de 935,80 USD pe an în 2016.

În România, acelaşi lucru poate fi obţinut dar pentru un preţ înjumătăţit. Cu toate acestea, dacă considerați că un singur accident frontal poate însuma pierderi de mii de dolari, este clar că veți plăti mai puțin având o poliță decât dacă nu ați avea una.

# 3: Vă ajută să evitați devalorizarea mașinii

Unele tipuri de poliţe vă avantajează, contribuind la prelungirea duratei de viață și a valorii mașinii. Nu puteți opri o grindină aleatorie să nu deterioreze corpul vehiculului. Nu poți ști dacă o ramură de copac va sparge fereastra.

Cu toate acestea, dacă aveți o asigurare auto completă, aceasta poate acoperi pierderile pe care le suportați din aceste riscuri. Acest lucru vă economisește bani pe termen lung. De asemenea, vă ajută să readuceți mașina într-o poziție comercializabilă în cazul în care vreți vreodată să o vindeți.

# 4: Câștigaţi liniște interioară

Știind că aveți o poliţă care vă protejează familia vă poate oferi liniște sufletească. Vă puteți permite să efectuați aceste plăți pentru a repara vehiculul fără ea? Acest lucru ar pune familia dvs. în pericol de dificultăți financiare dacă apar epavă. Asigurarea auto vă va ajuta să evitați să vă confruntați cu pierderi bănești semnificative.

# 5: Vă protejează împotriva unui proces

Chiar dacă ați făcut o greșeală și ați provocat pagube semnificative proprietății altei persoane, nu meritați să vă pierdeți casa. Cu asigurarea auto, primiți ajutor cu daunele pe care alții le fac împotriva dumneavoastră în accidente. Aceasta include apărarea juridică, dacă aveți nevoie de ea.

Acestea fiind spuse, vă recomand să  scăpaţi de orice fel de grijă. Cu o asigurare Asirom, puteţi să lăsaţi în urmă orice potenţială problemă legată de un potenţial accident.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.