De ce sa dezinfectezi si sa sterilizezi uneltele atunci cand iti faci unghiile?

De ce sa dezinfectezi si sa sterilizezi uneltele atunci cand iti faci unghiile?Obiectivul dezinfectiei in salonul de manichiura este de a preveni transferul de infectii – catre client sau catre designerul de unghii. Curatarea necorespunzatoare a uneltelor poate transfera bacterii care declanseaza inflamarea patului unghial sau spori care pot duce la aparitia ciupercilor unghiilor.

Dezinfectia profesionala asigura o reducere a germenilor activi, in timp ce sterilizarea are rolul de a mentine instrumentele de proiectare a unghiilor in mare parte fara germeni. Aceste metode intrerup calea de transmitere a infectiilor de temut. Agentii chimici sunt utilizati atat pentru dezinfectie, cat si pentru sterilizare. Sterilizarea poate fi efectuata si prin metode fizice, cum ar fi caldura, ultrasunetele sau iradierea.

Patru sfaturi pentru alegerea sterilizatoarelor UV pentru uneltele de unghii

Exista multe bacterii care se ascund in si in jurul unghiilor.In special pentru unele saloane de manichiura, este imposibil pentru ele sa inlocuiasca uneltele de unghii una cate una din cauza numarului mare de clienti si a costurilor ridicate.Prin urmare, uneltele de unghii trebuie dezinfectate corespunzator.In caz contrar, exista riscuri de infectie.

Nu este suficient sa dezinfectati alcoolul de curatare. Multe saloane pregatesc sterilizatorul UV special pentru a dezinfecta uneltele de unghii pentru fiecare clienta, astfel incat uneltele sa poata fi impartite. Prin urmare, cum sa alegeti o cutie pentru dezinfectare Instrumente, 12x22x7.5cm adecvata.

Cheia eficacitatii produselor sterilizatoare UV consta in capacitatea lor de a distruge fizic celulele organice, care exista si in tesuturile umane. Prin urmare, daca puteti vedea lumina UV, poate insemna ca va va provoca daune sau poate ca nu este suficient de eficienta pentru a ucide bacteriile, virusii si alte organisme.

Prin urmare, trebuie sa cumparati un sterilizator cu cutie UV care poate ucide eficient 99% din virusurile comune ale racelii, gripei si stafilococului in trei minute.

Functia sterilizatorului cu cutie UV este de a distruge ADN-ul organismului si de a elimina capacitatea acestuia de a se reproduce. Intregul proces necesita ca organismul sa fie expus la lumina UV pentru o perioada de timp. Nu poate fi finalizat intr-o clipa.

Sterilizatorul UV care are nevoie de timp pentru a finaliza procesul de dezinfectie poate asigura un efect de curatare complet si eficient.Lumina UV este foarte eficienta in eliminarea microorganismelor, dar procesul nu este instantaneu.nbsp;

Sterilizator cu cutie UV cu tub LED 

Lumina UV traditionala utilizata pentru dezinfectie provine de la un tub UV, care functioneaza ca un bec normal. Acesta are o durata de viata similara cu cea a unui bec traditional si se va deteriora treptat in timp.

Tubul UV se va deteriora treptat dupa cateva luni de utilizare si se va defecta complet in decurs de un an. Prin urmare, se recomanda sa alegeti un sterilizator cu cutie UV cu un tub UV LED, care are o durata de viata mai lunga si nu se deterioreaza treptat in timp.

Afisarea efectului de dezinfectare a sterilizatorului cu cutie UV 

Lumina UV este invizibila pentru ochii oamenilor, iar dezinfectia si curatarea sterilizatorului cu cutie UV se realizeaza intr-un spatiu inchis. Prin urmare, cum va asigurati ca lumina UV functioneaza eficient sau nici macar nu emite lumina UV (1) Eficacitatea sterilizatorului cu cutie UV In multe cazuri, consumatorii pot crede doar pasiv si unilateral ceea ce spun producatorii.

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.