Elevii din Aurora folosesc tehnologia pentru a imbunatati vietile celor cu dizabilitati

Elevii din Aurora dezvolta noi inventii pentru a ajuta persoanele cu dizabilitati din comunitatea lor. Ei creeaza articole menite sa le usureze acestora sarcinile de zi cu zi. Ceea ce este minunat in acest demers este ca aproape fiecare student are pe cineva in viata sa care poate beneficia de inventiile sale, incepand de la bunici si ajungand la vecini. Copiii sunt extrem de mandri ca pot oferi inapoi ceva intr-un mod atat de puternic.

Lucrurile mici, cum ar fi un fermoar imbunatatit, sunt cele care reusesc sa faca viata mai usoara pentru persoanele cu dizabilitati din vestul suburban al orasului Aurora din Illinois.
„Stiu un prieten de familie care si-a pierdut mobilitatea completa a degetelor, asa ca isi foloseste incheieturile pentru sarcinile elementare. Mi se pare frumos sa stiu ca ceea ce fac l-ar putea ajuta in viitorul apropiat”, a spus Shane Miller.
Miller este in ultimul an la Liceul Catolic Central din Autora. Elevii de aici au proiectat noi instrumente folosind un program de computer si imprimante 3D.
“Pentru mine a fost o ora de inginerie. A fost important pentru copii sa vada nu un desen pe care il fac, ci proiectul final si felul cum acesta poate fi aplicabil in lumea reala” spune instructorul si informaticianul Guy Hermann.

Hermann este cel care s-a adresat Asociatiei pentru Dezvoltare Individuala din Aurora si le-a cerut o lista a problemelor comune cu care se confrunta clientii cu dizabilitati. “Unul dintre lucrurile pe care le-am aflat este ca pentru aceste persoane, mai ales cand isi pierd mobilitatea degetelor, este greu sa tina un pachet de carti de joc, asa ca am dezvoltat chiar o piesa care sa tina cartile pentru ei” spune Hermann.

Printre inventii se mai numara o rampa pentru scaunul cu rotile, un suport pentru stilou si un desfacator de conserve.
“Obiectivul oricarui device de suport este sa ii faca pe oameni mai independenti; de aceea cu cat avem mai multe articole, cu atat putem oferi mai mult oamenilor pentru a le mari independenta si a-i ajuta in atingerea obiectivelor pe care le au” a spus Sue Hamlin, specialist in tehnologie de asistenta.
“Este frumos sa stiu ca imi folosesc munca, energia si timpul pentru ceva care stiu ca este folosit intr-un scop bun si ca va ajuta alti oameni” a mai spus Miller.
Materialele sunt chizitionate de catre scoala si donate Asociatiei pentru Dezvoltare Individuala. Organizatia deserveste 90 de locuitori cu nevoi speciale din Aurora.

Sursa: https://www.fox32chicago.com/news/aurora-students-use-technology-to-improve-the-lives-of-those-with-disabilities

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.