Site-ul nostru folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți și personaliza experiența dvs. și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru poate include și cookie-uri de la terțe părți, cum ar fi Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Utilizând site-ul, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Am actualizat Politica noastră de Confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe buton pentru a verifica Politica noastră de Confidențialitate

Cum sa alegeti cea mai buna colectie de vase pentru restaurante?

Cum sa alegeti cea mai buna colectie de vase pentru restaurante?Alegerea propriei oferte de vase pentru restaurante este o parte fundamentala in definirea aspectului echipamentelor de masa si, in consecinta, a intregii camere. Chiar daca este capacitatea de a atrage atentia clientului, randamentul final al vasului este, de asemenea, imbunatatit in mare masura de vasul ales; si din nou, tocmai caracteristicile felului de mancare determina modul in care va fi servit un fel de mancare.

Prin urmare, este bine sa evaluati nu numai felurile de mancare pentru functionalitatea si caracteristicile lor de rezistenta, ci si sa studiati mai atent materialele, formele si culorile / grafica, pentru a gasi o colectie care sa poata crea o adevarata sinergie cu stilul restaurantului. si in special cu propunerile de meniu.

O alegere atenta care merita intotdeauna prin transformarea unei achizitii intr-o investitie. Intra pe Bonna pentru detalii.

Vase  pentru restaurante: alegeti dupa material

Fiecare material are propriile sale argumente pro si contra. Cea mai clasica si populara alegere sunt placile ceramice, o solutie destul de functionala, deoarece serveste bine vietii de zi cu zi, dar care in timp isi arata limitele, deoarece este destul de fragila si, prin urmare, supusa uzurii; in plus, ceramica nu este capabila sa ofere culoarea alba stralucitoare pe care multi intentioneaza sa o propuna.

Cei care cauta rezistenta se pot gandi la placi de lemn, o propunere alternativa care absoarbe bine socurile, dar care, totusi, poate suferi din cauza taierii cutitului; lemnul, care trebuie igienizat cu o atentie deosebita, este potrivit pentru un restaurant exotic sau montan, in timp ce este prost adaptat unui restaurant elegant.

O varietate in anumite privinte interesanta este paharul care, atunci cand este ales in versiunea transparenta, de fapt „dispare” si imbunatateste mai mult mancarea; cu toate acestea, placa de sticla este si cea mai fragila si, prin urmare, cea mai incomoda pentru activitatile de catering.

Prin urmare, este de acord ca solutia preferata, precum si cea mai raspandita acum in sectorul Horeca, sunt placile de portelan, care ofera o duritate si o durabilitate mai mari in timp decat ceramica, precum si o luminozitate mai buna.

Vase pentru restaurante: alege culorile

Culoarea vaselor este un subiect care este adesea subestimat si banalizat pana la simpla dimensiune a placerii estetice. In schimb, exista mai multe studii care marturisesc importanta culorii in perceptia clientului asupra valorii vasului.

Culorile, precum si creativitatea grafica mai elaborata, va pot ajuta nu numai sa definiti atmosfera restaurantului si a bucatariei, ci si sa faceti mancarea mai primitoare: acest lucru se intampla mai ales cu mancaruri care fac cea mai buna potrivire cromatica cu propunere de mancare servita.

Dar, alternativ, clasicul alb reuseste sa se potriveasca cu orice si sa ofere cea mai buna curatenie vizuala.

  • Placi ceramice

Este unul dintre cele mai populare materiale, in special in mancarurile locale de artizanat. De fapt, ceramica este utilizata pentru bucatele ieftine de bucatarie si se obtine prin coacerea lutului si a amestecurilor naturale de pamant in cuptor. Placile ceramice au un luciu decent, dar nu reusesc sa obtina o culoare alba foarte stralucitoare.

Acestea nu sunt considerate deosebit de valoroase si sunt ideale pentru utilizarea zilnica, cu exceptia cazului in care vorbim despre maiestrie artizanala care, in acest caz, capata mult mai multa valoare. Defectele sale sunt legate in principal de fragilitate si uzura destul de rapida la utilizarea foarte frecventa.

  • Placi de portelan

Acest tip de farfurii de bucatarie este strans legat de farfuriile ceramice De fapt, portelanul este legat de ceramica obisnuita si a inlocuit-o aproape complet in lumea gatitului si a alimentatiei.

Acest lucru se datoreaza faptului ca placile de portelan au o rezistenta mai mare la imbatranire si o duritate mai mare decat placile ceramice normale. In cele din urma, au puncte de lumina mai ridicate si o culoare alba mult mai stralucitoare.

  • Placi de gresie

Vasele din gresie sunt diferite de celelalte, mai putin folosite ca recipient direct pentru alimente, dar mai mult ca rogojini decorative. Gresia se obtine prin unirea argilelor naturale arse dupa amestecare la temperaturi foarte ridicate (aproximativ 1300 °), culoarea este in general mai inchisa decat ceramica si portelanul, dar la fel ca celelalte doua poate fi glazurata.

Alte diferente obiective sunt o soliditate mai mare in detrimentul greutatii, ceea ce le face mai grele.

  • Placi de sticla

Placile de sticla au revenit dupa ce au fost foarte la moda in anii ’70 si ’80. Ele sunt adesea colorate in culori vii si sunt utilizate in cea mai mare parte sub forma de boluri sau boluri pentru salate. Sticla este foarte diferita de cea de acum cativa ani, de fapt preferam sa folosim sticla calita (numita si Pirex) capabila sa reziste la temperaturi ridicate, gatind in cuptor si la schimbari termice.

Este cel mai igienic dintre materiale, dar si cel mai fragil, usor supus zgarieturilor datorate ustensilelor de bucatarie.

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.