Secrete pe care trebuie sa le stii despre folia antiburuieni

Daca esti la fel ca majoritatea proprietarilor de case, probabil ca nu consideri de la sine inteles beneficiile unei gradini bine intretinute. Dar o gradina bine intretinuta este mai mult decat un spatiu frumos in care sa iti petreci timpul – este, de asemenea, o parte vitala a sistemului de mediu al casei tale.

Gradinaritul este una dintre cele mai bune modalitati de a reduce amprenta de carbon, deoarece ajuta la reducerea cantitatii de energie necesara pentru a produce alimente. Si, bineinteles, cultivarea propriilor alimente este, de asemenea, o modalitate excelenta de a obtine alimente mai nutritive in dieta ta.

Dar exista un lucru de care trebuie sa ti cont daca vrei ca gradina ta sa fie sanatoasa si productiva: folie antiburuieni.

Folia antiburuieni este un strat protector al solului care modifica efectele climatice ale acestuia, mentinand umiditatea in sol si impiedicand cresterea buruienilor. Poate fi folosita total sau partial in gradini, campuri, zone imprejmuite, sere si solarii.

Aceasta este deosebit de benefica pentru gradinile de fructe si legume, deoarece ajuta la mentinerea solului cald si umed si previne cresterea buruienilor. Acest lucru este deosebit de important pentru gradinile din zonele cu precipitatii abundente, cum ar fi California.

Folia este disponibila intr-o varietate de dimensiuni si grosimi si poate fi pre-perforata pentru a fi usor de instalat. Poti cumpara chiar si o astfel de folie pre-perforata in role, care este usor de manevrat.

Daca vrei sa imbunatatiti cresterea si sanatatea gradinii tale, folia antiburuieni pre-perforata este o optiune excelenta. Este accesibila si usor de instalat si va face o mare diferenta in sanatatea si productivitatea gradinii tale. Asadar, merita sa o testezi, deoarece nu vei regreta.

Exista multe beneficii ale utilizarii foliei antiburuieni. Nu numai ca reduce cantitatea de apa folosita, dar poate ajuta si la controlul daunatorilor. Unul dintre cele mai populare tipuri de folie este folia perforata.

Folia perforata este alcatuita din gauri mici, perforate, care permit apei si aerului sa treaca prin ea. Acest lucru ajuta la reducerea cantitatii de apa folosita si a frecventei de irigare, precum si a numarului de daunatori.

Folia poate fi utilizata atat primavara, cat si toamna, in functie de cultura. Este deosebit de benefica vara, cand solul poate deveni fierbinte si uscat. Folia perforata ajuta, de asemenea, la mentinerea solului racoros in timpul verii, ceea ce poate reduce cantitatea de daune cauzate de vremea calda.

Folia antiburuieni este o modalitate excelenta de a-ti imbunatati gradina si de a reduce cantitatea de munca pe care trebuie sa o faci. Este, de asemenea, o modalitate excelenta de a reduce cantitatea de apa folosita si frecventa irigarii, ceea ce poate economisi bani pe termen lung.

Un sol bun poate da plante sanatoase si produce recolte abundente, dar este nevoie de timp pentru a crea un astfel de sol sanatos. O modalitate de a imbunatati sanatatea solului este de a adauga materie organica, cum ar fi frunze, iarba taiata si alte materiale organice in descompunere.

Cat de importanta este apa pentru plante?

Plantele au nevoie de lumina, apa, aer, nutrienti si o temperatura confortabila pentru a supravietui si a se dezvolta. Stim cu totii ca plantele au nevoie de apa, dar DE CE au nevoie de apa? Se pare ca exista cel putin sase motive cheie pentru care plantele au nevoie de apa pentru a creste:

Semintele depind de apa pentru a germina. Apa este unul dintre semnalele primare care ii spune unei seminte de planta ca este timpul sa germineze si sa creasca.

Plantele sunt in mare parte facute din apa. Celulele lor sunt 80-90% apa! Apa umple celulele si tine plantele in pozitie verticala, dandu-le forma/volumul.

Apa este un ingredient principal in fotosinteza , procesul prin care plantele isi creeaza energia.

Plantele folosesc apa pentru a-si regla temperatura. Plantele elibereaza apa din tulpini si frunze pentru a se raci (plantele „tranda”).

Apa ofera plantelor nutrienti esentiali. Plantele pot absorbi nutrientii de care au nevoie doar atunci cand nutrientii sunt intr-o solutie lichida cu apa.

„Ajutoarele” plantelor depind de apa. Organismele benefice ale solului care ajuta plantele sa creasca toate depind de accesul la apa pentru supravietuire.

Deci, exista mai multe motive pentru care plantele au nevoie de apa pentru a trai! Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre fiecare fel in care plantele folosesc si depind de apa pentru a creste.

Desi majoritatea oamenilor isi dau seama ca plantele au nevoie de apa, nu toti sunt clar de ce. Pana cand nu intelegeti acest lucru, nu veti fi clar de cata apa au nevoie plantele, cat de des au nevoie de ea si ce fel de recipient va mentine plantele atat de hidratate pe cat trebuie sa fie.

Iata cele mai importante motive pentru care plantele au nevoie de apa:

  1. Pentru a germina seminte de plante
  2. Pentru a umple celulele plantelor in crestere si a tine planta in pozitie verticala
  3. Ca ingredient pentru crearea de energie prin fotosinteza
  4. Pentru a modera temperatura plantei prin transpiratie
  5. Pentru a furniza nutrienti esentiali radacinilor plantelor
  6. Pentru a sprijini ecosistemul general al solului

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.