Ce trebuie sa stii despre tevile din otel fara sudura

Tuburile sau tevile din otel fara sudura sunt perforate din otel rotund intreg. In functie de metoda de productie, tevile din otel fara sudura pot fi impartite in tevi din otel fara sudura laminate la cald, tevi din otel fara sudura laminate la rece, tevi din otel fara sudura trase la rece, tevi din otel fara sudura extrudate si tevi superioare.

In functie de forma sectiunii transversale, tevile din otel fara sudura sunt impartite in doua tipuri: rotunde si in forma speciala.

Tevile special modelate includ tevi patrate, ovale, triunghiulare, hexagonale si egrenate. Diametrul maxim este de 900 mm, iar diametrul minim este de 4 mm. In scopuri diferite, exista tevi din otel fara sudura cu pereti grosi si tevi din otel fara sudura cu pereti subtiri.

Tevile din otel fara sudura sunt utilizate in principal ca tevi de foraj geologice petroliere, tevi de cracare pentru industria petrochimica, tevi cazane, tevi de functionare si tevi din otel de constructii de inalta precizie pentru automobile, tractoare si aviatie, iar daca vrei tevi laminate de aici le vei gasi de indata pe cele mai potrivite.

Clasificare

Exista un tip de teava de otel fara imbinari de-a lungul circumferintei sectiunii sale transversale. Conform diferitelor metode de productie, acesta poate fi impartita in tub laminat la cald, tub laminat la rece, tub tras la rece, tub extrudat, teava de ridicare etc., toate au propriile reglementari de proces.

Materialele sunt otel structural carbon obisnuit si de inalta calitate, otel slab aliat, otel aliat, otel inoxidabil si rezistent la acid etc.

In functie de scop, acesta este impartita in teava cu scop general (utilizat pentru conducte de apa, gaz si piese structurale, piese mecanice) si cu teava cu scop special (utilizat pentru cazane, prospectare geologica, rulmenti, rezistenta la acid etc.).

Tevile din otel fara sudura sunt utilizate pe scara larga

  1. Tuburile din otel fara sudura de uz general sunt laminate cu otel structural carbon obisnuit, otel structural slab aliat sau otel structural aliat, cu cea mai mare productie si sunt utilizate in principal drept conducte sau piese structurale pentru transportul fluidelor.
  2. Exista trei tipuri de aprovizionare in scopuri diferite:
  3. Furnizarea in functie de compozitia chimica si proprietatile mecanice;
  4. In functie de performanta mecanica;
  5. Conform ofertei de testare a presiunii apei. Tevile din otel furnizate in categoriile a si b, daca sunt utilizate pentru a rezista la presiunea lichidului, se testeaza, de asemenea, hidraulic.
  6. Teava fara sudura cu scop special include teava fara sudura pentru cazane, energie chimica si electrica, teava de otel fara sudura pentru geologie, si teava fara sudura pentru petrol.

Tevile din otel fara sudura au o sectiune transversala goala si sunt utilizate in cantitati mari ca tevi pentru transportul fluidelor, cum ar fi conductele pentru transportul de petrol, gaze naturale, gaze, apa si anumite materiale solide. In comparatie cu otelul solid, cum ar fi otelul rotund, tubul de otel este mai usor in rezistenta la indoire si torsiune si este un otel cu sectiune transversala economica.

In concluzie acestea sunt utilizate pe scara larga in fabricarea de piese structurale si piese mecanice, cum ar fi tevi de foraj de ulei, arbori de actionare auto, rame de biciclete si schele din otel utilizate in constructii.

Tevile din otel mai sunt utilizate de asemenea si pentru a face piese inelare, care pot imbunatati utilizarea materialelor, simplifica procedurile de fabricatie si pot salva materialele si dar si prelucrarea.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.