Modul de a alege intre imprimante laser sau imprimante de cerneala…

Modul de a alege intre imprimante laser sau imprimante de cerneala...Tocmai ti-ai deschis afacerea si ai nevoie de o imprimanta? Nu stii daca sa alegi intre o imprimanta laser sau o imprimanta cu jet de cerneala? Cu toate progresele tehnologice actuale, atat imprimantele cu jet de cerneala, cat si imprimantele laser sunt perfect potrivite pentru mediul profesional.

Pentru a decide intre un tip sau altul, este important sa stii exact ce iti aduce fiecare dintre ele si sa vezi daca se potriveste nevoilor tale. Pe de o parte, imprimantele cu jet de cerneala, dupa cum sugereaza si numele, utilizeaza cartuse care contin cerneala lichida care este ejectata de injectoare direct pe foaia de hartie. Aceste tipuri de imprimante utilizeaza un cartus de cerneala neagra si:

  • sau, un alt cartus unic in care sunt incluse culorile primare;
  • sau trei cartuse, cate unul pentru fiecare culoare primara.

Pe de alta parte, imprimantele laser utilizeaza tonere si tobe in loc de cartuse de cerneala. Canon IR 5000 este in acest sens una dintre cele mai bune alegeri pe care le-ai putea face.

Cele trei aspecte fundamentale care trebuie luate in considerare atunci cand se face alegerea unei imprimante sunt urmatoarele:

  • Investitia initiala. Se poate intampla ca pretul dispozitivului sa fie foarte economic, dar cu toate acestea pretul consumabilelor (cartuse sau tonere) este foarte mare.
  • Costul consumabilelor utilizate de imprimanta. Cartusele de cerneala sunt de obicei mai ieftine decat cartusele de toner, dar si durata lor de viata variaza.
  • Costul fiecarei pagini imprimate. In acest factor nu este necesar doar sa se tina seama de pretul consumabilelor si de numarul de pagini pe care este capabil sa le imprime, ci si de consumul electric si de alte elemente derivate din intretinerea generala a imprimantei.

Dar diferentele dintre o imprimanta cu jet de cerneala si o imprimanta laser nu sunt doar tipul de consumabile pe care le folosesc, dar exista mult mai multe diferente atunci cand vine vorba de performanta.

Imprimarile de pe dispozitivele laser nu necesita un proces de uscare, care impiedica aparitia neclaritatilor in documente, iar definitia acestor imprimari este de obicei mai lunga decat cele ale imprimantelor cu cerneala. In schimb, imprimantele cu jet de cerneala sunt mai bune decat imprimantele laser pentru imprimarea fotografiilor de inalta calitate si pentru imprimarea documentelor cu volum redus.

Alegerea unui tip de imprimanta sau alta depinde in mod fundamental de tipul de utilizare care va fi dat: cat de mult este de imprimat si ce tip de fisiere trebuie imprimate. Imprimantele laser sunt perfecte pentru sarcini mari de lucru, cu viteza buna de imprimare si pret pe pagina si consumabile. Dar, daca ceea ce doresti sa imprimi sunt lucrari cu volum mic sau fotografii ideale sunt imprimantele cu jet de cerneala.

Imprimantele sunt necesare in multiple domenii de activitate si nu numai, o imprimanta te poate ajuta si acasa, fiind necesara la imprimarea atat a pozelor cat i a diverselor documente. Este o investitie pe termen lung bine gandita si de asemenea o poti gasi la un pret avantajos, doar la un click distanta: https://www.cartushop.ro.

Cum sa alegi cartusele astfel incat sa te asiguri ca ele rezista cat mai mult?

In momentul in care trebuie sa iti alegi cartusele, gandeste-te la faptul ca ele trebuie sa reziste cat mai mult posibil. Pentru a obtine un astfel de rezultat, recomandarea noastra este sa apelezi de fiecare data la specialisti in cartuse in momentul in care le cumperi si sa alegi variante originale.

Variantele originale sunt cele care nu vor da niciodata eroare si sunt cele pe care te poti baza de fiecare data cand ai nevoie. Un alt aspect la fel de important la aceste cartuse este faptul ca toate sunt produse special pentru a fi compatibile cu un anumit tip de produs.

Fiecare imprimanta are anumite cartuse pe care le poate folosi si anumite cartuse pe care nu le poate folosi, drept pentru care noi iti recomandam sa le alegi de fiecare data pe cele mai bune dintre ele.

Un aspect de baza in alegerea cartuselor este faptul ca ele vor rezista mai mult in momentul in care alegerea ta este de calitate, pentru ca se vor umple mai bine si vor conserva mai bine tusul din interiorul lor.

Asadar, primul pas in alegerea cartuselor va fi sa te bazezi pe calitate. Pasul numarul doi este sa te bazezi pe abilitatile tale de a selecta produse de calitate premium si de a citi recenziile de pe internet in momentul in care vrei sa iti cumperi cartusele potrivite astfel incat sa nu ai surprize neplacute.

Recomandarea noastra este de asemenea sa apelezi la firme de incredere pentru a evita sa descoperi ca ai achizitionat cartuse pe care nu le poti utiliza. Cere sfatul specialistilor in momentul in care iti cumperi cartusele si vei vedea diferenta.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.