Este mai bine sa cumparati o casa sau sa inchiriati? Tot ce trebuie sa stiti pentru a lua o decizie buna

Este mai bine sa cumparati o casa sau sa inchiriati? Tot ce trebuie sa stiti pentru a lua o decizie bunaObtinerea unei case poate fi una dintre cele mai dificile provocari pentru fiecare persoana, deoarece va depinde de asteptarile si capacitatea lor economica. In plus, in cautare pot aparea indoieli cu privire la faptul daca este mai bine sa cumparati o casa sau o chirie, generand ingrijorare in oameni.

In acest fel, desi cumpararea unei case reprezinta o mai mare stabilitate si satisfactie atunci cand esti al tau, este nevoie si de mai multe resurse economice. Pe de alta parte, desi inchirierea poate fi mai ieftina pe termen scurt, nu va va asigura permanenta in casa in caz de probleme economice. Stiti daca este mai bine sa cumparati o casa sau sa inchiriati!

Cumpararea unei case

Prin cumpararea unei case puteti avea mai multa satisfactie si siguranta in cazul in care aveti probleme economice dupa finalizarea platii. Cu toate acestea, atunci cand evaluati daca este mai bine sa cumparati o casa sau sa inchiriati, trebuie sa tineti cont de faptul ca pentru prima optiune veti avea nevoie de o suma mai mare de bani.

Avantajele de a cumpara o casa

Stabilitate

Platind integral pentru casa ta, vei avea o mai mare stabilitate familiala, deoarece vei avea o locuinta permanenta in siguranta. In plus, veti evita riscul ca proprietarul sa decida sa vanda sau sa inchirieze altcuiva si trebuie sa cautati urgent o alta casa. In acest sens, atunci cand finalizati achizitia, veti avea propriul spatiu stabil in care puteti impartasi cu familia.

Personalizare

Cand va cumparati propria casa, puteti face reforme in casa fara a fi nevoie sa consultati sau sa depindeti de gusturile tertilor. In acest fel, puteti modifica structura, puteti construi noi zone, cum ar fi o camera de odihna sau o piscina si puteti picta peretii.

Cu toate acestea, ar trebui sa consultati reglementarile existente in zona in care se afla casa, deoarece pot exista interdictii ale unor modificari.

Reevaluarea resurselor dvs.

Casele sunt active corporale care va vor permite sa va investiti economiile cu un risc minim de a-si pierde puterea de cumparare. In acest sens, atunci cand se cumpara o casa, aceasta va fi reevaluata de-a lungul anilor si nu isi va pierde valoarea asa cum se intampla cu echipamentele tehnologice.

Cu toate acestea, acest lucru va depinde de intretinerea periodica pe care o faceti si de dezvoltarea zonei in care se afla casa.

Satisfactia personala si familiala

Avand o casa proprie va va permite sa va simtiti mai in siguranta si mai independenti, ceea ce va va ajuta sa va reduceti grijile cu privire la posibile evacuari sau cheltuieli frecvente. In acelasi mod, va reprezenta o realizare a nucleului familial care va oferi securitate si stabilitate.

Echilibrul financiar

Cand cumparati o casa, nu va trebui sa platiti chiria in mod regulat, care tind sa creasca in mod constant in functie de economia regiunii. In acest sens, daca iti cumperi locuinta cu un credit ipotecar, cifra nu va varia in raport cu suma convenita cu banca. De asemenea, daca platiti pentru asta cu economiile dvs., nu va trebui sa platiti bani frecvent.

In acest fel, a avea o casa proprie nu va avea grija de a fi fara adapost, deoarece nu puteti plati chiria. Ca urmare, veti obtine echilibru si securitate financiara in cazuri extreme in care venitul dumneavoastra este redus. Vezi aici vile Popesti Leordeni.

Sursa alternativa de venit

Cand aveti propria casa, veti avea toate spatiile la dispozitie, astfel incat veti avea libertatea de a inchiria camere studentilor sau lucratorilor. In mod similar, daca doriti sa va schimbati adresa sau sa aveti mai multe case, le puteti inchiria complet si puteti genera venituri suplimentare.

Costul initial

Atunci cand cumparati o casa, va trebui sa aveti o suma mare de bani pentru a plati plata in avans, deoarece in mod normal creditele ipotecare nu o acopera. In acest sens, va trebui sa fi economisit, sa ceri un credit in plus de pana la 30% din pretul locuintei sau sa fii de acord cu banca ta cu imprumutul total.

Cheltuieli administrative si juridice

Cand cumparati o casa, trebuie sa aveti suficienti bani economisiti pentru a plati cheltuielile administrative si juridice inerente achizitiei. In acest fel, trebuie sa platiti impozite pentru procedurile de achizitie si juridice, onorariile avocatilor si notarilor si inregistrarea la biroul corespunzator.

De asemenea, daca cumparati casa printr-o ipoteca, trebuie sa platiti cheltuielile administrative si onorariile unui administrator si notar. In acelasi mod, va trebui sa platiti pentru procesarea colectarilor, impozitelor, dobanzilor si comisioanelor obtinute.

Flexibilitatea mobilitatii

Atunci cand cumparati o casa, veti avea mai putina flexibilitate pentru a va muta in cazul in care doriti, deoarece nu veti putea sa va mutati casa. In acest sens, ai fi obligat sa-ti vinzi casa si sa cumperi alta sau sa o inchiriezi si sa folosesti acel venit pentru a plati chiria unei alte case.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.