Domenii web: Cât de important este domeniul pentru site-ul tău

Pentru a afla cât de importante sunt aceste domenii web pentru afacerea ta, este important să știi ce sunt acestea. Astfel, ca o viitoare afacere lansată în mediul online, trebuie să știi că acest subiect este de mare importanță pentru tine.

Pe scurt, domeniul web este esențial și indispensabil pentru a putea fi prezent și vizibil în era digitală. Practic, îți va permite să-ți creezi propriul brand și o marcă online. Cu ajutorul unui domeniu îți poți crea un website pentru a posta conținut relevant destinat publicului tău țintă.

Ce este domeniul web?

Fiecare computer este dotat cu o adresă de internet. Aceasta este denumită ca adresă IP. Cu siguranță ai mai auzit de ea. Este alcătuit dintr-o înșiruire de numere destul de greu de memorat. În aceeași manieră au apărut și domenii web, care sunt foarte ușor de memorat, scris, pronunțat și mai ales personalizabile.

Denumirea domeniu.ro este fără doar și poate mai ușor de memorat spre deosebire de o înșiruire de numere. Chiar dacă la prima vedere ți se pare că niciodată nu ai intrat în contact cu un domeniu web, în realitate te lovești zi de zi de ele. Dacă deschizi un browser web în orice motor de căutare și tastezi ceea ce-ți dorești să cauți, ți se vor afișa rezultate cu diverse site-uri potrivite relevante pentru căutările tale.

Fiecare website are un domeniu web. De asemenea, acesta poate să fie prezent inclusiv într-o adresă de e-mail. Astfel, poți defini domeniul ca fiind adresa website-ului tău.

Îl poți cumpăra prin intermediul unei autorități oficiale, ori de la firma de găzduire aleasă. În unele cazuri, furnizorii au posibilitatea de a-l oferi gratuit pentru primul an atunci când achiziționezi un pachet de servicii.

După cum deja ai înțeles, domeniul este un element crucial, deoarece el permite oricăror device-uri să te găsească în server-ul unde ești găzduit. Fișierele pot să fie preluate din locația respectivă, permițându-ți ca și utilizatori să accesezi pagina prin intermediul browserelor.

Ce nu poate fi un domeniu web?

Domeniul web nu este un website. Cei doi termeni nu pot să fie confundați, deoarece nu înseamnă același lucru, ci doar lucrează împreună. Website-ul este construit prin intermediul unei platforme, iar, alături de un serviciu de găzduire potrivit, atunci când vei accesa domeniul în browser se va afișa site-ul cu pricina.

Cele mai populare extensii pe care le poți folosi sunt:

 • .com;
 • .info;
 • .online;
 • .website;
 • .auto;
 • .edu, etc.

Există și alt fel de extensii care provin din categoria noilor TDL-uri, precum:

 • .biz;
 • .org;
 • .eu;
 • .info;
 • .online, etc;

Este bine de știut că fiecare extensie are un cost de înregistrare anuală. Numele domeniului ales de tine trebuie să fie unic, scurt, simplu și relevant. Nu va mai exista nici un altul ca al tău, cu excepția în care este aleasă altă extensie.

De ce ai nevoie de un domenii web

În zilele de astăzi, succesul unei afaceri este strâns legat de succesul ei pe internet. Un domeniu web poate să-ți îmbunătățească considerabil imaginea afacerii sau a firmei care este sub administrația ta.

O poți chiar redirecționa clienților pe diverse pagini de socializare unde te vor găsi mai repede. Doar prin intermediul unor domenii web, alături de un serviciu de găzduire potrivit, te poți bucura de crearea și publicarea de conținut relevant pentru publicul tău.

Acuma că știi ce este și de ce ai nevoie de el, este important să îl alegi pe cel potrivit. Folosește-te de cuvintele cheie relevante, de o lungime cât mai scurtă și o denumire cât mai memorabilă cu putință. Asigură-te că este ușor de pronunțat și evită numerele. Gândește pe termen lung pentru a-ți asigura succesul.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.