Cum sa ne alegem lenjeria de pat potrivita?

Cum sa ne alegem lenjeria de pat potrivita?Intre fete de perna, fete de plapuma si cearceafuri, nu stim de unde sa incepem! Lasa-te ghidat de noi, de la alegerea lenjeriei de pat pana la ingrijirea acesteia, adaugand cateva sfaturi care iti vor revolutiona viata de zi cu zi, puteti opta si pentru o lenjerie de pat 6 piese, cearceaf pat cu elastic, cearceaf pilota 200×230, 2 fete perna 50×70, 2 fete perna 70×70, imprimeuri colorate!

Ce dimensiune sa alegeti?

  • Husa de plapuma

Exista diferite dimensiuni de pat si, prin urmare, diferite dimensiuni de plapuma si de husa de plapuma. Ar trebui sa stiti ca dimensiunea husei de plapuma este aceeasi cu cea a plapumei. Daca luati o husa de plapuma de 260 x 240 cm si plapuma voastra. este de 200 x 200 cm, veti avea cearceafuri in plus, ceea ce nu va fi placut pentru noptile voastre. Sa incepem cu cel mai mic, patul pentru copii. Paturica pentru patul bebelusului masoara intre 60 x 120 cm si 70 x 140 cm, in functie de varsta si marimea copilului.

Dimensiunile paturilor pentru copii si juniori sunt similare cu cele ale patului de o persoana pentru adulti. Husele de plapuma au dimensiuni cuprinse intre 80 x 140 si 90 x 190 cm.

Pentru paturile pentru adulti, alegerea este mai complicata. Exista 3 dimensiuni diferite de pat: 140 x 190, care este un pat ½ size, 160 x 200 cm, care este patul Queen Size si 180 x 200 cm, care este patul King Size. Pe baza acestor dimensiuni, exista pe piata 3 dimensiuni de plapuma: 200 x 200 cm, 240 x 220 cm si cea mai mare, 260 x 240 cm.

Alegerea plapumei depinde de dimensiunea somierei si, mai ales, de obiceiurile dumneavoastra de somn. Prin urmare, va veti baza alegerea husei pe dimensiunea plapumei, astfel incat sa nu existe o foaie in exces.

  • Husa de pat cu elastic

Puteti determina dimensiunile cearsafului ajustabil prin simpla masurare a saltelei. Cearsaful trebuie sa se potriveasca saltelei pentru a evita incretiturile daca este prea mare si sa curbeze salteaua daca este prea mica. Urmatorul pas este masurarea inaltimii saltelei (dimensiunea variaza intre 12 si 28 cm).

De asemenea, ar trebui sa tineti cont de dimensiunea „bonetei”, care este termenul folosit pentru a defini partea din cearsaful care va inveli salteaua si o va impiedica sa cada. Aceasta include adancimea capetelor cearsafului.

Pentru a calcula dimensiunea husei, trebuie sa tineti cont de inaltimea saltelei si apoi sa adaugati aproximativ 5 centimetri. Sa luam exemplul unei saltele Queen Size, de 160 x 200 cm si o inaltime de 25 cm, va trebui sa luati un cearsaf de 160 x 200 cm si o inaltime a capacului de 30 cm, cei 5 cm in plus vor infasura bine salteaua sub ea si mai ales o vor mentine la locul ei, la riscul de a va trezi incurcati in cearsaf.

  • Cuvertura pentru pat

Husa de pat este, asa cum sugereaza si numele, un accesoriu care va va acoperi patul pentru a-l proteja de praf, de exemplu. Pentru a-si indeplini functia, o cuvertura de pat trebuie sa acopere patul de la perne pana la piciorul patului.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.