Cum să îţi păstrezi siguranţa în propria locuinţă? Iată ce trebuie să faci în acest sens!

Dacă în trecut locuinţele noastre erau unele destul de simple din punct de vedere al tehnologiei ce necesită conectarea la diverse surse de electricitate, între timp lucrurile s-au schimbat radical. Acestea au devenit mici centre tehnologice care necesită surse din ce în ce mai mari de electricitate. Cu toate că numeroasele device-uri şi aparate electrocasnice ne facilitează confortul în propria locuinţă, există şi anumite riscuri la care suntem expuşi. În continuarea acestui articol vei putea afla şi tu care sunt principalele riscuri ce pot apărea în locuinţa ta şi cum le poţi evita.

Iată care sunt principalele măsuri de siguranţă de care trebuie să ţii cont!

Uneori, fiind foarte ocupaţi cu numeroasele activităţi cotidiene, uităm să verificăm, periodic, în ce stare se află sursele de electricitate din locuinţa noastră. Prin urmare, îţi vom prezenta câteva recomandări utile pentru păstrarea siguranţei tale, dar şi pentru evitarea defectării device-urilor şi a electrocasnicelor personale.

  • Verificarea tabloului electric

Tabloul electric reprezintă sursa prin care curentul electric este distribuit în întreaga ta locuinţă. Din acest motiv, este necesar să verifici, destul de des, în ce starea se află. O modalitate de a te asigura că nu vei întâmpina probleme cu electricitatea este de a observa dacă siguranţele electrice din zona panoului se află într-o stare de funcţionare optimă. În cazul în care constaţi că panoul tău electric este unul vechi şi deteriorat poţi apela la serviciile de reparaţii electrice pe care ţi le oferă echipa de profesionişti de la alinadielectric.ro. În acest mod, poţi reduce substanţial riscul unui incident al reţelei electrice din casa ta.

  • Verificarea prizelor şi a prelungitoarelor electrice

Prizele sunt sursa directă de la care îţi poţi alimenta device-urile şi electrocasnicele cu energie electrică pentru ca acestea să poată funcţiona aşa cum îţi doreşti. Din acest motiv, este necesar să verifici şi starea acestora pentru a avea certitudinea că nu reprezintă un factor de risc pentru siguranţa ta şi a familiei tale. O priză ieşită din perete din cauza uzurii sau una care prezintă urme de arsuri pe suprafaţa din plastic, necesită să fie remediată într-un timp cât mai scurt. 

De asemenea, aceste prize pot face scurtcircuit, afectând parţial sau total device-urile aflate în priză. În acelaşi timp, dacă foloseşti prelungitoare electrice, pentru a conecta mai multe surse la o singură priză, nu uita să verifici constant şi starea acestora. La fel ca şi în cazul prizelor, orice tipuri de defecte ale prelungitoarelor te pot pune în pericol sau îţi pot deteriora dispozitivele electrice.

În concluzie, siguranţa ta şi a celor din jurul tău, dar şi buna funcţionare a dispozitivelor din locuinţa ta pot fi păstrate prin intermediul măsurilor de prevenţie. Aceste măsuri impun verificarea constantă a întregului circuit electric din casa ta, pornind de la sursa primară, care este tabloul electric şi continuând până la zonele prizelor şi a prelungitoarelor electrice. Cu toate acestea, nu ezita să apelezi cât mai repede la serviciile potrivite de reparaţii electrice, în cazul în care constaţi că s-au produs diverse defecţiuni sau avarii de acest fel.

 

Sursă foto: Depositphotos.com

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.