Cum întreținem corespunzător ușa de garaj – Sfaturi utile

O ușă de garaj, odată instalată, trebuie avut în vedere că longevitatea acesteia se menține cu puțin efort și din partea proprietarului.

Vă prezentăm în continuare câteva ponturi utile pentru întreținerea ușilor de garaj secționale. Sunt câteva activități de întreținere simple ce pot fi făcute periodic, fără niciun pericol, chiar de dumneavoastră, cu recomandarea să acționați cu atenție.

Cum întreținem corespunzător ușa de garaj - Sfaturi utile
Sursă imagine: gunther-tore.ro

Verificarea ușii de garaj

Verificați din când în când prinderile (șuruburile și niturile) și, acolo unde puteți, strângeți-le ușor, în caz că sunt slăbite, sau anunțați echipa de service.

Lubrifiați periodic balamalele și rolele . În plus, atunci când ușa este închisă, rolele trebuie să se poată roți ușor cu mâna. Așa că, în cazul în care se rotesc mai greu, anunțați echipa de service.

Verificați cablurile; acestea NU trebuie să fie tocite (fire destrămate) și trebuie să stea mereu întinse. Dacă observați că nu stau întinse sau prezintă porțiuni tocite, contactați imediat furnizorul sau echipa de service.

Curățenie: întreținerea ușilor de garaj

Un ansamblu curat prelungește viața ușilor de garaj și vă scutește de cheltuieli pentru reparare. Iată mai jos câteva acțiuni simple pe care le puteți face:

  • Dacă s-au depus impurități pe șinele de culisare (praf, moloz etc.), curățați-le cu atenție.
  • Curățați și verificați integritatea chederelor de etanșare.
  • Curățați panourile, folosind o cârpă, apă și un detergent neutru (de exemplu, un detergent de mașină). Clătiți bine cu apă curată.
  • Curățați părțile vitrate (geamuri plexiglas) numai cu cârpă umezită, moale, pentru a nu le zgâria.
  • Curățați părțile de aluminiu cu substanțe necorozive.

Atenție!

Mare atenție la motor: aveți grijă ca acesta să nu fie atins de apă. În cazul în care apă a pătruns în zona motorului, deconectați imediat de la rețeaua de alimentare electrică și anunțați furnizorul sau echipa de service.

Nici pe șine sau pe rolele de culisare nu trebuie să rămână apă.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, precum și pentru a beneficia de ușa de garaj în condiții optime timp îndelungat, ar fi de preferat să mai luați câteva aspecte în calcul. În conformitate cu standardele Uniunii Europene, sistemele de uși secționale rezidențiale trebuie să fie întreținute și verificate regulat încă de la prima utilizare, bazat pe caietul de service indicat de instalator. Întreținerea trebuie să fie înregistrată în scris și să fie efectuată numai de către personal calificat al companiei de la care ați achiziționat produsul sau de către instalatorul autorizat.

Printre acțiunile pe care le efectuează membrii echipelor de instalare se numără lubrifierea șinelor de culisare, a rolelor și axului acestora, precum și balamalelor intermediare și laterale. De asemenea, lubrifierea chederelor cu o vaselină specială pentru cauciuc.

La 3 luni de la instalare, personalul autorizat verifică echilibrarea sistemului de arcuri, realizându-se, dacă este cazul, retensionarea acestora. În plus, se face o inspecție vizuală a ansamblului instalat.

După șase luni de la instalare se fac verificări ale chederelor, se lubrifiază cu spray special șinele de culisare, rulmenții și arborii cu role, balamalele intermediare și laterale, precum și chederele.

O verificare mai atentă și mai amănunțită a componentelor sistemului ușii secționale se efectuează o dată pe an de către personalul autorizat.

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.