Cum intretii o piscina pe timp de vara?

Fie ca este vorba despre apa, despre bazin in sine, sau despre echipamente, un lucru este cert: piscina ta are nevoie de intretinere! Care sunt actiunile necesare pentru ca aceasta sa beneficieze de o intretinere ireprosabila? Ei bine, vei avea nevoie de un plan special, care sa cuprinda atat actiuni cotidiene, cat si actiuni periodice. Tocmai de aceea, inainte de a trece la actiune, apeleaza intotdeauna la o echipa de specialisti care sa te ajute cu alcatuirea unui astfel de plan, care sa iti permita sa te bucuri in voie de piscina ta in fiecare sezon. Cu specialistii piscinepremium.ro vei avea parte atat de consultanta, cat si de actiune de maxima calitate si eficienta, din faza de planning pana in cea de intretinere.

Actiuni zilnice rapide, pentru o apa de calitate

– Prima etapa a intretinerii este reprezentata de curatarea bazinului cu ajutorul unei plase pentru murdaria de la suprafata. Cu ajutorul acesteia vei putea scapa de frunze si de alte murdarii de dimensiuni mari, care ajung pe suprafata apei, pentru a beneficia apoi de un inot confortabil, de mai putine impuritati in apa. In plus, vei evita si astuparea skimmerelor.
– Al doilea pas este punerea in functiune a sistemului de filtrare. Aceasta actiune va putea fi automatizata, programand in avans cand si cat timp va trebui sa mearga sistemul de filtrare. – Pentru a sti cat timp dureaza pana la filtrarea apei din bazin va trebui sa tii cont de volumul bazinului, de debitul apei aspirate de pompa si de capacitatea de filtrare. Vei reusi sa stapanesti mai bine toate aceste detalii discutand cu o echipa a piscinepremium.ro.

Actiuni saptamanale

– In functie de tratamentul ales pentru apa din piscina, adauga dezinfectant saptamanal, daca este necesar. Daca pastilele de clor trebuie sa fie adaugate destul de des, schimbarea unei lampi UV, de exemplu, se face la cativa ani.
– Oricare ar fi sistemul de curatare, verifica intotdeauna ca apa din piscina sa fie dezinfectata suficient. Controleaza, de asemenea, nivelul de dezinfectare sau de salinitate al apei.
Poti verifica pH-ul apei, duritatea si alcalinitatea sa cu ajutorul testelor specifice. O data pe luna este suficient, dar daca ai indoieli, o poti face si mai des de atat. Daca exista parametric care trebuie reglatu, poti adauga in apa produse de corectare.
– Curata fundul si peretii bazinului cu o perie sau cu un robot de aspirat, pentru a scapa si de impuritatile ascunse in colturi.

Actiuni mai rare

– Exista anumite actiuni ce tin de intretinerea apei din piscina care pot fi realizate mai rar, dar totusi regulat. Un astfel de exemplu este perierea conductei de apa, golirea skimmerelor, curatarea prefiltrului pompei.
– De asemenea, daca sunt de facut reparatii sau lucrari de intretinere la pompa sau la conducte, nu mai astepta si cheama echipa piscinepremium.ro!
– Foarte util este sa iti procuri din timp produsele de intretinere de care ai nevoie: un algicid pentru apa din piscina, solutie aticalcar, regulator de pH. Fie sub forma de tratament preventiv, fie corector, acestea permit conservarea calitatii apei din piscina.

Sezonier

Nu uita sa cureti in fiecare sezon echipamentele de intretinere ale piscinei. Astfel, pentru ca filtrul sa fie performant, curata-l si schimba regulat cartusele sau filtrele. Poti face, de asemenea, si o spalare in contracurent cand este necesar.
Si desigur, pentru a intretine cat mai bine piscina, respecta sfaturile constructorului. Sarcinile de intretinere pot varia in functie de tipul de piscina, de montarea sa, de modul de tratament si de alte criterii. Stai, asadar, de vorba cu echipa de montare si vei afla care sunt acestea pentru piscina ta de acasa!

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.