Ce greseli fac cei care isi renoveaza locuintele?

Odata cu trecerea timpului, oamenii incep sa nu se mai simta confortabil in casele sau in apartamentele in care locuiesc. Este cat se poate de firesc acest lucru, pentru ca mobilierul de exemplu, astazi poate fi la moda, dar peste 5-10 ani este deja invechit si demodat.

De-asemenea, acum oamenii pot alege sa isi zugraveasca peretii in alb, pot opta pentru o locuinta all white, cu pereti alb, parchet alb, usi albe, totul in alb, iar peste ceva timp, albul iese din tendinte, apoi simt nevoia unei schimbari.

Exista multe motive si multe momente in viata, cand oamenii simt nevoia de a-si renova locuintele. Ei bine, proiectul de renovare a acestora cu siguranta reprezinta un angajament serios, indiferent ca este vorba despre amenajarea locuintei pe cont propriu, sau ca de aceasta activitate se ocupa un constructor.

Deseori insa, oamenii comit unele greseli atunci cand incep sa-si renoveze locuintele, iar ulterior regreta. Vei putea sa descoperi si tu care sunt acestea, si vei putea sa le previi astfel.

Acesta este motivul datorita caruia, recomandarea noastra este sa citesti acest articol pana la final, mai ales in cazul in care intentionezi ca in viitorul apropiat sa iti renovezi locuinta.

Calcularea gresita a bugetului

Fara doar si poate, aici gresesc foarte multe persoane care se gandesc sa isi renoveze locuintele, pentru ca fiecare isi doreste calitate la pret redus (sau chiar gratis), dar acest lucru este practic imposibil.

Datorita faptului ca nu isi calculeaza bine bugetul, deseori oamenii ajung in situatia de a cumpara materiale de calitate slaba, iar apoi vor regreta acest lucru, dat fiind faptul ca rezultatul final va fi direct influentat de calitatea materialelor.

Lipsa de organizare

O alta greseala pe care o comit deseori cei care intentioneaza sa isi renoveze locuintele, consta in lipsa de organizare sau organizarea dezastruoasa. La fel ca in orice alta activitate, acolo unde nu exista organizare, lucrurile nu au cum sa decurga bine.

De aceea, inainte sa ajunga constructorul la fata locului pentru a se apuca de treaba, deja trebuie ca obiectele de mobilier sa fie scoase din incapere daca este posibil, sau daca nu sa fie mutate in centrul incaperii, astfel incat meseriasul sa poata lucra peretii (zugravi, gletui, sau ce are de facut).

Obiectele de mobilier este foarte important sa fie cat mai bine protejate. Peste acestea trebuie pus un nailon (nylon) care sa acopere de sus pana jos mobilierul. In caz contrar, acesta va fi stropit atunci cand meseriajul va zugravi peretii si tavanul.

De-asemenea, oricat de mult s-ar stradui meseriasul, ferestrele si usile, dar si parchetul tot vor fi stropite de lavabila.

Curatenie pe cont propriu

O alta greseala pe care o comit deseori cei care aleg sa isi renoveze locuintele, consta in efectuarea curateniei pe cont propriu. Omul de rand nu are cunostinte la fel ca o persoana calificata in acest domeniu, deci rezultatul nu va fi cu siguranta cel asteptat.

Exista firme de specialitate precum Ideal Cleaning de exemplu, care presteaza servicii de curatenie dupa constructor Turda (si in localitatile din apropiere), si care au personal calificat in acest tip de activitate.

Personalul calificat al firmei de curatenie, are atat cunostinte teoretice cat si cunostinte practice, dar si o vasta experienta in curatarea suprafetelor dupa constructor. Diferenta dintre o locuinta curatata de catre personalul Ideal Cleaning dupa constructor, si o incapere curatata de catre o persoana oarecare, este de la cer la pamant.

Nu spunem ca femeile nu stiu sa-si curete locuintele dupa ce constructorul si-a terminat activitatea, dar ele nu detin cunostintele si tehnica unor persoane calificate in aceasat activitate, asa cum nici o persoana specializata in curatenie, nu ar putea sa presteze alte servicii la fel de bine precum expertii in contabilitate de exemplu sau in alt domeniu de activitate.

Ba chiar mai mult, un alt motiv datorita caruia este recomandat ca dupa renovarea locuintei sa contactezi Ideal Cleaning, este acela ca personalul firmei va folosi doar produse de calitate superioara pentru curatarea suprafetelor (pardoseala, ferestre, usi, calorifere, etc.).

Exista o multime de produse in comert destinate curatarii suprafetelor, unele dintre acestea au chiar preturi mari, dar stii care este diferenta? Ceea ce eu sau tu sau orice alta persoana fizica putem cumpara din comert, sunt produse pentru uz casnic.

Produsele folosite de catre expertii in curatare de la Ideal Cleaning, sunt produse profesionale de cea mai buna calitate. Tocmai de aceea, rezultatele obtinute de catre aceasta firma de curatare dupa constructor vor fi mereu ireprosabile. In plus, nici macar gunoiul nu va trebui sa-l duci, pentru ca firma de curatenie se va ocupa de tot, iar casa ta va arata impecabil.

Deci, oricat de teama ti-a fost sa te apuci de curatenia dupa constructor, si oricat de mult ai evitat renovarea din acest motiv, acum poti alege ca de aceasta activitate sa se ocupe specialistii.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.