Ce este moara si cum functioneaza?

Ce este moara si cum functioneaza?Este un instrument care este utilizat pe scara larga in zona agricola cu obiectivul principal de a zdrobi ceva, de obicei cereale, pentru a le transforma in faina, de obicei folosesc resurse naturale, cum ar fi vantul, apa si soarele pentru a-si genera energia.

La inceput morile au fost fabricate din lemnul copacilor, mai tarziu au evoluat la piatra, apoi au fost facute din caramida si in cele din urma au fost realizate dintr-un metal destul de usor.

In cele mai vechi timpuri a fost un instrument folosit pentru a macina anumite alimente, cum ar fi cartofii, morcovii, printre altele, mai tarziu, odata cu dezvoltarea agriculturii, a inceput sa toace si diferite tipuri de cereale. In ceea ce priveste morile de grau, se crede ca initial graul a fost macinat cu mortare si de aici au aparut asa-numitele mori de tractiune, adica animalele au fost folosite pentru a putea mobiliza moara.

Mai tarziu, pentru timpul Imperiului Roman, exista date care afirma existenta morilor de apa, pe care imperiul le-a folosit pentru a macina anumite alimente.

Vezi mai multe tocatoare si accesorii si alege cea mai buna varianta pentru tine.

Tocator de porumb

Functii


Concasorul de porumb este dezvoltat pe baza unei mori cu ciocane. Pentru samburi intregi de porumb care au fost umidificati, aceasta masina este capabila sa cojeasca, sa degermineze si sa se macine intr-o singura etapa, astfel incat eficienta procesarii sa fie imbunatatita.

Consumul de energie pentru a produce o tona de samburi de porumb este redus cu 20%-30% in comparatie cu masinile traditionale, astfel incat se obtin beneficii mai mari in schimb.

Cu ajutorul acestei masini, o granulare completa de porumb este impartita in 4-6 fragmente cu un aspect curat. Rata de rupere este mai mica de 10%, iar coaja este pastrata intreaga. Acest lucru este foarte practic pentru urmatoarea separare

A cochiliei si a cerealelor. Prin urmare, este foarte recomandat sa utilizati concasorul de porumb.

Caracteristici


  1. Camera de macinare incorporeaza un design de picaturi de apa pentru a elimina in mod eficient circulatia in timpul etapei de strivire. Se obtine o performanta ridicata.
  2. In partea de jos a camerei de strivire, exista un al doilea mecanism de strivire in forma de U care este utilizat pentru a creste numarul de lovituri. Prin urmare, fragmentele de porumb au o dimensiune mai uniforma.
  3. Reglarea spatiului dintre ciocan si sita realizeaza atat macinarea grosiera, cat si macinarea fina.
  4. Rotorul a trecut un test de echilibru dinamic, astfel incat functioneaza stabil si silentios.
  5. Lamele ciocanului sunt realizate din aliaj dur prin procesul de sinterizare prin vid si sunt foarte durabile.
  6. Usa poate fi complet deschisa, ceea ce face usor de verificat si de a schimba ciocanele.

 

Utilizarea unui astfel de aparat poate fi intalnita in ferme dar si in gopodarii mici care macina porumb din campul propriu. Investitia este una modica si de durata. Un tocator de porumb nu implica mult efort i este din ce in ce mai apreciat in randul taranilor care se ocupa de culttivarea porumbului.

Informatii utile despre alimentatia animalelor

Sanatatea si fericirea animalelor de ferma vor depinde in mare masura de modul in care le hranesti. Indiferent daca va ingrijiti vacile, porcii, caprele, gainile sau oile, trebuie sa aveti o abordare speciala a dietei lor. O alimentatie adecvata le va mentine puternice, sanatoase si fericite.

Din pacate, nu aveti o solutie unica pentru hrana animalelor. Fiecare specie de animal este diferita cu caracteristici unice si trebuie sa recunoasteti aceste distinctii daca aveti de gand sa va gestionati animalele cu succes. Tipul potrivit de hrana pentru un pui nu este tipul potrivit de hrana pentru o capra si invers.

Vacile tale ar trebui sa se bucure de o pasune buna, irigata si bogata in iarba. Un tip de iarba bogat in nutrienti este cel mai bun si puteti completa aceste mese cu fan de lucerna sau pleava. Sunt foarte hranitoare si va vor oferi vacilor furaje necesare.

Faina de lapte si peletele de lapte sunt, de asemenea, o optiune daca doriti sa imbunatatiti productia de lapte de vaca. Sunt un plus pozitiv la dieta, daca sperati sa le mariti productia. In ceea ce priveste alimentele pe care ar trebui sa le evitati, carnea se afla in partea de sus a listei – o tema recurenta pe care o veti vedea cu multe animale de ferma.

Porcii sunt omnivori si vor manca o varietate diversa de alimente daca le lasati. Desi nu sunt tocmai pretentioase, cerealele si iarba ar trebui sa constituie hrana lor principala. O dieta echilibrata ar putea consta in aproximativ 20% pana la 40% faina de lucerna uscata la soare pentru porci in crestere.

Furajele verzi sunt, de asemenea, populare printre porci, iar acestia pot trece de la 4 la 5 kilograme pe zi. Porumbul este un supliment important, iar cartofii, fasolea si soia sunt bune si daca le gatesti. Porcii sunt indragosti fata de ceapa, varfuri de nap si coji de citrice si ar trebui sa evitati resturile de carne, deoarece acestea pot provoca boli.

Puii vor beneficia de furaje sub forma faramitata, deoarece peletele sunt adesea prea greu de mancat pentru ei. Aceasta este o masura de precautie importanta daca cresteti pui de gaina, deoarece acestea vor avea dificultati in gestionarea hranei de dimensiuni medii.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.