Incarcatorul multifunctional este un utilaj foarte important pentru constructii de transport. Cu o mobilitate excelenta si adaptabilitate la conditiile de lucru, acest tip de incarcator este aproape utilizat de toate constructiile de lucrari terestre la scara mica; pana acum, incarcatorul multifunctional acasa si in strainatate proiecteaza si dezvolta acum sub noua directie pentru greutate redusa, flexibilitate, multifunctional, inteligenta, economie de energie si protectie a mediului.
Cum sa alegeti un incarcator multifunctional?
Excavatorul, numit si lopata mecanica, excavator sau excavator hidraulic, este o masina formata dintr-un cadru, din cauciuc sau cu senile, pe care se sprijina o turela rotativa in care la randul sau se afla scaunul soferului, motorul, sistemele hidraulice si bratul mobil. .
Bratul incarcatorului imita aproximativ miscarile bratului uman si permite utilizarea diferitelor accesorii si instrumente. Cele mai frecvente dintre aceste accesorii sunt galetile, utilizate pentru efectuarea operatiunilor de excavare, dar exista, de exemplu, clesti, falci, furci, ciocane hidraulice si alte accesorii de demolare.
Aceasta versatilitate face ca incarcatorului mecanic sa fie o masina indispensabila pentru lucrari de terasament pe santierele de constructii, operatiuni de manipulare a produselor in vrac, demolare, activitati forestiere si miniere in mine si cariere.
Incarcatorul mobil
- Incarcatoare de demolare, echipate cu un brat mai lung capabil sa ajunga in partea de sus a cladirilor, precum si o cabina de obicei protejata impotriva caderii accidentale de materiale si inclinabila in sus, astfel incat sa permita operatorului sa observe suprafata pe care lucreaza.
- Incarcatoare fara consola din spate, capabile sa se roteasca in jurul unei axe fara a iesi de pe suprafata solului masinii si, prin urmare, capabile sa lucreze aproape de pereti si pereti fara a risca sa le loveasca.
- Incarcatoare cu paianjen, echipate cu „picioare” articulate care va permit sa lucrati pe teren abrupt sau dificil.
- Incarcatoare multifunctionale, a caror brat are articulatii suplimentare care va permit sa mariti gama de miscari posibile si, prin urmare, si versatilitatea masinii.
- Incarcatoare rutiere si feroviare, capabile sa se deplaseze chiar si pe retele feroviare; si din nou modelele amfibii pentru lucrul in zone mlastinoase; etc.
Principalele criterii pentru alegerea atunci cand cumparati un incarcator sunt dimensiunea si puterea acestuia. Dimensiunile masinii depind de greutatea in stare de functionare (vorbim, de exemplu, de incarcatoatr de 10 tone).
Gama de dimensiuni disponibile este foarte larga, variind de la mai putin de o tona pentru cele mai mici modele la mai mult de 100 de tone pentru incarcatoarele utilizate in minele in aer liber.
Pentru a alege un model care se potriveste nevoilor tale, va trebui sa tineti cont de faptul ca un model care este prea mic poate sa nu poata efectua anumite operatiuni si ca un model care este prea mare poate fi prea voluminos si costisitor.
Greutatea incarcatorului ofera o idee globala despre dimensiunea masinii. Cu toate acestea, pe langa greutate, ar trebui sa se asigure ca bratul incarcatorului poate atinge distanta maxima de lucru prevazuta.
In acest sens, va reamintim ca majoritatea producatorilor va ofera documentatia tehnica care ilustreaza cinematica bratului si, prin urmare, inaltimea si adancimea maxima pe care acest brat le poate atinge prin grafice.
Cumpara incarcatoare multifunctionale MultiOne si bucura-te de avantajele unor produse de cea mai buna calitate.
Mini incarcatoarele sunt printre cele mai versatile echipamente pe care le puteti gasi si exista o multime de incarcatoare mini care pot fi explorate. Pentru a va ajuta sa luati cea mai buna decizie si sa deblocati valoarea de productivitate a mini-incarcatorului, iata o privire asupra diferitelor tipuri si a aplicatiilor lor comune.
Mini incarcatoarele sunt cunoscute pentru manevrabilitatea lor in general, dar mini incarcatoarele sunt cele mai manevrabile pe care le veti gasi. Sunt capabile sa se incadreze in locuri stramte, unde alte echipamente grele nu pot merge, ceea ce le face perfecte pentru aplicatii unice, cum ar fi demolarea interioara.
Incarcatoarele mici sunt utilizate frecvent in amenajarea teritoriului si in amenajarea amplasamentului. Ele sunt, de asemenea, utile in timpul construirii de structuri mai mici. De exemplu, mini incarcatoarele sunt utilizate adesea in constructiile rezidentiale, deoarece se pot incadra intre case si pot trece prin porti. Incarcatoarele mici sunt utilizate si pentru constructiile subterane.
Utilizari pentru miniincarcatoare
Majoritatea miniincarcatoarelor se incadreaza in categoria de dimensiuni medii. Utilizarile pentru incarcatoare cu incarcator mediu se refera adesea la aplicatii generale de constructii si la santier. Echipele fac, de obicei, upgrade-uri de la incarcatoare mici la mijlocii atunci cand au nevoie de mai multa putere si de dimensiuni mai mari.
In timp ce incarcatoarele de dimensiuni medii nu se pot incadra in spatii inguste, asa cum pot incarcatoarele de dimensiuni mici, ele raman incredibil de manevrabile, iar echipele le folosesc la santierele de constructii si de lucru pentru o gama versatila de sarcini pe care echipamentele mai mari nu le pot indeplini.
Avand in vedere aceste aspecte este util sa ai un incarcator mic, in momentul in care vrei sa te descurci usor pe santier.