Ce este floculantul si care este scopul lui ?

Ce este floculantul si care este scopul lui ?Un proprietar de piscina, fie ea privata sau comerciala, trebuie sa stie intotdeauna cum sa mentina apa in parametri normali astfel incat acesteia sa ii fie dat echilibrul necesar pentru o experienta de inot ideala.

Uneori este posibil sa te trezesti cu apa tulbure, chiar daca analiza apei pare corecta. Tocmai de aceea, trebuie sa stii ca turbiditatea se datoreaza in special prezentei particulelor mici in suspensie. In acest caz, este absolut necesara unui floculant, acesta avand menirea de a readuce cristalinitatea apei.

Poluantii din apa piscinei pot fi clasificati in functie de marimea particulelor sau de consistenta pe care o au. Cu cat este mai mare o particula, cu atat aceasta este mai usor de filtrat.

Cu toate acestea, particulele mici vor putea trece prin filtru. Doar un filtru cu o finete scazuta a filtrarii va putea filtra particulele mici.

Aceste particule sunt aproape intotdeauna materie organica si atunci cand nu sunt oprite de filtru, pot incetini procesul de dezinfectie a piscinei. Prin urmare, este necesar sa le maresti dimensiunea pentru a le prinde in filtru: acest lucru se realizeaza prin floculare.

Floculantii destabilizeaza incarcaturile electrice ale particulelor mici si fac posibila reunirea lor. Aglomerandu-se intre ele, dimensiunea lor creste astfel incat sa poata fi prinse in filtru.

Cum se poate realiza flocularea? Pentru a obtine o inalta calitate a filtrarii si flocularii, este crucial sa acorzi o atentie anumitor parametri: nivelul pH-ului, alcalinitatea, duritatea calciului.

Un floculant poate fi utilizat in mod automat, recomandare mai ales pentru piscinele publice. O instalatie automata de floculare garanteaza un confort sporit inotatorilor, dat fiind ca combate in mod eficient numarul mare de particule nocive.

Floculantul utilizat, daca este unul de calitate, permite un nivel ridicat de autonomie si asigura in permanenta apa cristalina.

Floculantul este adaugat continuu prin pompa de dozare, dupa pre-filtrul pompei si inainte de filtrul de nisip, direct din canistra. Punctul de injectie a floculantului trebuie plasat dupa pre-filtrul pompei si inainte de filtrul de nisip.

Datorita vitezei procesului de floculare, este necesar sa se asigure ca exista un amestec suficient intre floculant si apa la punctul de injectie.

Acest lucru poate fi imbunatatit prin cresterea diametrului tevii la punctul de injectie. Floculantul trebuie aplicat in functie de viteza de filtrare si de inaltimea stratului de filtrare.

In ciuda flocularii excelente, apa din piscina poate ramane tulbure. Acest lucru poate fi cauzat de filtrul de nisip inadecvat. Prin urmare, este important sa intretii si filtrul de nisip cu atentie.

Pentru a asigura o functionare optima este nevoie de o spalare inversa o data la 10-15 zile, sa cureti sau sa detartrezi regulat si temeinic inainte de a utiliza pentru prima data in sezon piscina, dar si la finalul sezonului.

De asemenea, este nevoie de schimbarea periodica a filtrului de nisip. De ce? Pentru ca, in mod inevitabil, un filtru de nisip se uzeaza odata cu trecerea timpului.

Cand acesta este nou, nisipul are o granulatie de dimensiune si contur bine definite, insa in timpul utilizarii si cu fiecare spalare inversa, granulatia nisipului este micsorata de circulatia apei, boabele devenind din ce in ce mai mici.

Astfel, devine absolut necesar ca filtrul de nisip sa fie schimbat la fiecare 5 ani aproximativ.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.