Ce ar trebui sa stii despre sistemele de deschidere a portilor autoportante?

Ce ar trebui sa stii despre sistemele de deschidere a portilor autoportante?Istoria spune ca primele usi automate au fost inventate de inginerul grec Heron din Alexandria. Nascut in jurul anului 10 d.Hr, acest a scris doua carti extrem de cunoscute pentru a-si face cunoscute teoriile si experimentele. Heron din Alexandria vorbeste despre un mecanism instalat la usile templelor grecesti pentru a ajuta la deschiderea automata a acestora.

In ciuda tuturor dovezilor istorice bazate pe picturi vechi sau manuscrise pastrate pana in zilele noastre, in istoria moderna se presupune ca inventatorii usilor automate sunt americanii Dee Horton și Lew Hewitt.

Activata de un senzor, prima usa automata a fost montata in anul 1960, si tot in acelasi an industria din acest sector s-a dezvoltat cu rapiditate. Datorita utilitatii acestuia oamenii de rand au inceput sa achzitioneze acest tip de usa pentru a-si usura viata, usile glisante automate au devenit astfel intr-un timp extrem de scurt, foarte populare. In cladirile comerciale, banci , hoteluri, institutii publice acest tip de usi se regasea mai peste tot pana la finalul anilor 1970.

Odata cu trecerea timpului mecanismele de detectare a miscarii au adus un plus valoare acestor usi si s-au adus imbunatatiri si la consumul de energie. In anii 1980 usile erau echipate cu senzori activi de prezenta in inflarosu iar usile rotative erau dotate cu senzori de detactarea miscarii.

Industria usilor automate a devenit o forta in anii 1990 iar in prezent orice cladire moderna este dotata cu o astfel de usa. Mecanismul de deschidereal usilor automate  este prevazut atat cu senzori optici cat si senzori de miscara iar acestea se deschid imediat de o persoana se afla in apropierea ei.

Casa si curtea ta au nevoie de protectie suplimentara si de acces mai usor? Solutia este destul de simpla, insa contine aspecte complexe despre care te-ar ajuta sa stii cateva informatii esentiale, cu siguranta.

Aceasta consta in alegerea unor porti autoportante, dat fiind ca acestea reprezinta o solutie mai sigura, mai convenabila si mai moderna, fie ca este vorba despre o casa, fie ca este vorba despre un spatiu comercial sau alt tip de spatiu privat.

Deschizatoarele automate ale portilor autoportante imbunatatesc aspecte precum confidentialitatea si securitatea spatiului de intrusi nedoriti. Aceste tipuri de sisteme de control al accesului cresc, de asemenea, valoarea proprietatii, mai ales ca securitatea este una dintre cele mai mari si des intalnite probleme din lumea de azi.

Pentru a alege sistemul de deschidere potrivit pentru portile autoportante pe care ai de gand sa le montezi, este nevoie sa iei in considerare cateva aspecte importante. Acestea implica intrebari precum: ce dimensiune si ce greutate are poarta? Cat de repede vrei sa se deschida poarta? Cum vrei sa controlezi accesul catre proprietate?

Asadar, alege sistemul de deschidere a portii autoportante in functie de dimensiunea si de greutatea pe care o are poarta. Cu cat poarta este mai grea sau mai lunga, cu atat capacitatea motorului mecanismului de deschidere trebuie sa fie mai mare. Gama de produse in acest sens este extrem de variata, de la mecanisme pentru deschiderea portilor unor proprietati rezidentiale pana la sarcinile industriale extreme sau intrarile pe santiere de lucru.

Al doilea aspect de luat in calcul: cat de repede vrei sa se deschida poarta? Stiind cat de repede vrei sa se deschida poarta, poti decide cu o mai mare usurinta care sistem de deschidere a unor porti autoportante este cel potrivit.

Daca poarta se afla intr-o zona vulnerabila, sunt importante intrarea si iesirea rapida, pentru ca nu lasa neprotejate proprietatea sau masina din curta in intervalul de inchidere, respectiv de deschidere.

Este posibil sa ai nevoie de acces rapid atunci cand proprietatea este pe o strada aglomerata, astfel incat sa nu blochezi traficul pentru a intra in curte, de exemplu. Ideal ar fi sa alegi un sistem care permite reglarea independenta a vitezei de actionare, pentru ca in felul acesta vei avea un control complet, permitandu-ti o intrare rapida urmata de o viteza de inchidere sigura.

Un ultim aspect de luat in calcul este dat de controlul pe care vrei sa il ai asupra accesului, respectiv nivelul de securitate si usurinta de acces pe care le doresti. In acest sens, poti detine accesul prin telecomanda, prin tastatura, prin fascicul electric sau chiar prin telefonul mobil.

Exista o gama extrem de larga si variata de echipamente de control in ceea ce priveste accesul, trebuie doar sa il alegi pe cel care ti se potriveste in functie de nevoi si de preferinte.

Indiferent ca vrei sa sporesti securitatea si siguranta proprietatii sau vrei, pur si simplu, sa beneficiezi de un confort mai mare atunci cand intri sau iesi pe poarta, alegerea unui sistem de deschidere potrivit trebuie sa fie unul dintre cele mai importante aspecte de luat in calcul atunci cand alegi accesoriile potrivite pentru portile autoportante alese.

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.