Care sunt motivele pentru care se poate strica un calculator?

Care sunt motivele pentru care se poate strica un calculator?Ti s-a defectat computerul peste noapte? Probabil va intrebati daca ar trebui sa il reparati sau daca ar fi mai bine sa cumparati unul nou. Aceasta alegere nu trebuie facuta dintr-un capriciu. Intr-adevar, trebuie sa tii cont de factorii pe care ii vom mentiona in acest articol.

Deci, noi suntem de parere ca in cazul in care un laptop se poate repara, il poti aduce cu toata increderea la un service specializat in reparatii calculatoare Ilfov iar daca acesta nu mai poatefi reparat ti se frecomanda inlocuirea lui.

Determina motivul pentru care s-a stricat calculatorul

Mai intai trebuie sa determinati natura problemei. Deci veti sti daca o reparatie este inca posibila. Luati exemplul unui computer cu un ecran crapat pe care nu puteti vedea nimic. Daca computerul inca functioneaza bine, nu exista niciun motiv pentru a-l schimba cu unul nou. Doar inlocuiti ecranul crapat si sunteti gata.

De asemenea, in cazul unui computer care este inca reparabil, trebuie sa estimati costul reparatiilor si sa il comparati cu valoarea de piata curenta a computerului vostru Intr-adevar, a cheltui 2800 de lei pentru a repara un computer cu o valoare de piata de 3200 de lei de exemplu, nu este chiar o alegere inteleapta.

Dupa reflectie, veti realiza ca este nevoie de doar cateva sute de lei in plus pentru a obtine hardware mai nou si mai eficient. Daca aveti nevoie de ajutor financiar, puteti contracta un imprumut fara verificarea creditului, deoarece nu este niciodata refuzat.

Varsta calculatorului

Ca si tine, computerul tau nu este pentru totdeauna. Are o durata de viata care variaza de la 3 la 7 ani, in functie de calitatea sa. Daca vrei sa iei decizia corecta, nu uita sa tii cont de acest criteriu. Daca dispozitivul tau se defecteaza si are deja 6 ani, ar putea fi mai bine sa cumparati in loc sa il reparati.

Si data viitoare cand cumparati, incercati sa treceti la un model cu o durata de viata mai lunga. Cum? ‘Sau’ Ce? Prin evitarea calculatoarelor ieftine care sunt realizate cu materiale inferioare si au sisteme de racire ineficiente.

Atentie la costurile pe care le poate avea un soft

Dupa multa gandire, te-ai decis sa cumperi un computer nou? Inainte de a trece cu adevarat la treaba, am dori sa va atragem atentia asupra cateva detalii finale care nu trebuie trecute cu vederea. In primul rand, pe langa costul de achizitie, trebuie sa includeti si costul software-ului. Intr-adevar, s-ar putea sa te simti fortat sa re-achizitionati software pe care nu sunteti autorizat sa il transferati pe noul dumneavoastra echipament.

Apoi, exista si costul transferului datelor si fisierelor personale de pe hard disk-ul actual pe noul laptop. Dupa aceea, amintiti-va ca un computer nou este mai complex de operat cu software diferit. Poate dura ceva timp sa te obisnuiesti. S-ar putea chiar sa fie nevoie sa urmati un antrenament. In cele din urma, depinde de tine sa decizi in functie de situatia ta financiara si de utilizarea computerului. Dar daca aveti nevoie de sfaturi, nu ezitati sa intrebati un depanator de computer.

De ce se descarca bateria repede si cum poti impiedica asta?

Uneori, un CD sau DVD conectat pe sistemul pe care il aveti poate fi un motiv pentru problema bateriei laptopului. Prin urmare, puteti lua in considerare scoaterea unitatii  de pe laptop prin simpla apasare a butonului de evacuare din lateral.

Daca acest lucru nu functioneaza, atunci accesati My Computer (Acest PC), faceti clic dreapta pe pictograma unitatii discului si dati clic pe butonul „Eject”. Aceasta va deschide unitatea de disc, permitandu-va sa scoateti CD-ul sau DVD-ul introdus din ea.

Cel mai important, daca exista prea multe procese sau functii care ruleaza in fundal, atunci pot duce la o problema cu bateria laptopului. Pentru a examina procesele si aplicatiile care ruleaza, deschideti Managerul de activitati pe sistem. Pentru aceasta, apasati combinatiile de taste Ctrl + Alt + Del sau Ctrl + Shift + Esc . Din Task Manager, puteti selecta orice proces sau aplicatie care nu este necesara si faceti clic pe butonul „End Task” pentru a o inchide.

In plus, puteti accesa, de asemenea, Setari > Aplicatii si caracteristici ale computerului si pur si simplu dezinstalati orice aplicatie din sistem.

Uneori, in timp ce remediati problema bateriei laptopului, puteti ajunge sa va pierdeti datele importante. In acest caz, puteti beneficia de asistenta Recoverit, care este un instrument profesional de recuperare a datelor care poate fi utilizat pe sisteme Windows de varf.

Folosind-o, va puteti recupera fisierele care s-au pierdut in diferite scenarii si din diverse surse. Va poate ajuta sa va recuperati imaginile, videoclipurile, sunetele, documentele si orice alt tip de date. Iata cum puteti utiliza Recoverit Data Recovery pentru a va recupera continutul pierdut, sters sau inaccesibil.

Recuperati fisierele corupte de pe computer, hard disk USB, card de memorie in mod eficient, in siguranta si complet.

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.