Cabernet Sauvignon – Top 5 Lucruri pe care sa le știi

Unul dintre cele mai populare soiuri de struguri din lume, Cabernet Sauvignon este originar din regiunea Bordeaux din Franța. Soiul s-a răspândit în toate regiunile viticole importante din Lumea Nouă și rămâne unul dintre cele mai importante din Franța.

Un strugure cu înmugurire și coacere târzie, Cabernet Sauvignon se dezvoltă cel mai bine în climatele calde. Acesta dă viață unor vinuri de înaltă calitate, dar este și un partener perfect pentru cupaje excepționale. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Cabernet Sauvignon:

Stilurile franceze de Cabernet Sauvignon tind să pună în evidență caracteristicile savuroase, ierboase și minerale ale strugurelui, în timp ce versiunile din Lumea Nouă se concentrează mai mult pe fructele sale bogate de mure și coacăze negre, precum și pe note bogate, cum ar fi lemnul dulce.

Originea strugurilor de Cabernet Sauvignon

În comparație cu altele, acesta este un soi de struguri mai nou, iar datele istorice arată că a fost descoperit din greșeală în partea de sud vest a Franței în anii 1700 când soiurile Cabernet Franc și Sauvignon Blanc au fost amestecate. Rezultatul a fost unul neașteptat, niște struguri cu pielița groasă, calitate care se revarsă în aromele variate și corpolența vinurilor produse.

Cel mai plantat soi de struguri din lume

Cu peste 340.000 de hectare plantate în întreaga lume, Cabernet Sauvignon este cel mai plantat soi de struguri roșii, fiind întâlnit din Franța, până în Italia, Australia, Chile, Statele Unite și nu numai.

Excelent de învechit în stejar

Butoaiele de stejar sunt esențiale în producerea Cabernet Sauvignon pentru că acest proces de învechire conferă noi arome precum vanilie, ciocolată și cafea, adăugând complexitate aromelor naturale de coacăze negre și cireșe specifice vinului. În plus, acest proces ajută la îndulcirea nivelului ridicat de taninuri, rezultând un gust mai fin și mai bogat.

Capacitatea de învechire

Cabernet Sauvignon este cunoscut pentru potențialul său excelent de învechire. Conținutul ridicat de taninuri acționează ca un conservant, permițând vinului să se maturizeze și să evolueze de-a lungul timpului. În timp ce multe vinuri se consumă cel mai bine în câțiva ani de la îmbuteliere, un Cabernet Sauvignon de înaltă calitate poate dezvolta arome și gusturi mai nuanțate peste 10, 20 sau chiar mai mult.

Influența terroir-ului

Conceptul de „terroir” este foarte important pentru gustul și calitatea unui vin Cabernet Sauvignon. Terroir se referă la combinația de factori geografici precum solul, clima și topografia care influențează caracterul strugurilor. De exemplu, clima rece și solurile cu pietriș din Bordeaux produc struguri care dau viață unor vinuri cu un echilibru între eleganță și putere, în timp ce podgoriile mai calde și însorite din California produc vinuri mai coapte, cu un caracter fructat.

Sugestia noastra este sa alegi un Cabernet Sauvignon care să te cucerească, iar magazinul online al Cramei Budureasca este locul ideal către care să te orientezi în acest sens. Venim și cu o propunere pentru tine care are toate șansele să se numere printre preferatele tale: Cabernet Sauvignon din gama Budureacsa Clasic. Acesta este un vin de înaltă calitate care se remarcă prin culoarea sa roșie cu margini rubinii și arome de fructe de pădure și note fructate. Este corpolent și iese în evidență prin gustul de mure coapte și piper, fiind o opțiune excelentă alături de diferite preparate precum cele din carne de porc sau brânzeturi maturate. Pentru a-și arăta toate calitățile, este recomandat ca acest vin să fie servit la o temperatură între 15 și 17 grade.

Descoperă și alte vinuri de înaltă calitate în magazinul online al Cramei Budureasca și împărtășește-le cu noi!

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.