Beneficiile de a urma un curs de siguranta pentru barci

Asa cum adolescentii isi fac timp pentru a invata regulile de circulatie inainte de a se urca la volanul unei masini, pentru navigatori este important sa invete cum sa navigheze corect. Exista anumite lucruri care pur si simplu nu pot fi inaripate din zbor. Acolo intra in joc cursurile de siguranta a navigatiei. Desi este grozav navighezi si sa testezi lucrurile pe cont propriu, este, de asemenea, bine sa te asezi si sa citesti elementele esentiale. Deci, pe langa anumite cursuri barca categoria C pe care va trebui sa le urmezi, exista si un curs de siguranta foarte important.

Desi poti gasi pe internet foarte multe sfaturi despre cum sa te mentii in siguranta in timp ce navighezi o barca, este important sa urmezi un curs si sa aflii modalitatile de a preveni sau de a gestiona situatiile periculoase in mod corespunzator. Acestea sunt beneficiile de a urma un curs de siguranta pentru barci:

De ce este importanta educatia privind siguranta navigatiei

A nu urma aceste cursuri vitale, inseamna ca vei pierde informatii esentiale care ar putea preveni ranirea sau daunele materiale. Daca doresti ca toata lumea sa fie in siguranta in timp ce merge cu barca ta, atunci aceste cursuri sunt esentiale. Educatia privind siguranta navigatiei te poate invata cum sa operezi barca, eticheta barcii si regulile caii navigabile. Totusi, nu poti urma orice curs; asigura-te intotdeauna ca este un curs de navigatie aprobat. Ca un bonus suplimentar, multi asiguratori iti vor oferi o reducere la tarifele de asigurare a barcii, daca poti face dovada ca ai urmat un curs de siguranta a navigatiei.

Este important sa retii ca, incepand cu 1 ianuarie 2018, toti tinerii navigatori din statul California sunt obligati sa participe la un curs de educatie privind siguranta navigatiei. Cu toate acestea, fiecare stat are propriile cerinte individuale (sau este posibil sa nu necesite deloc un curs ), asa ca daca intentionezi sa pleci cu barca in afara statului, asigura-te ca verifici mai intai legile. Daca statul in care intentionezi sa mergi cu barca nu necesita un curs, ar trebui sa te asiguri totusi ca intelegi bine regulile de siguranta, inainte de a intra in apa.

Beneficiile cursurilor pentru siguranta navigatiei

A putea naviga corect si in siguranta este esential pentru sanatatea ta, a echipajului si a ambarcatiunii. Va face lucrurile sa treaca mai usor, mai rapid si mai lin. Daca esti nou in acest domeniu, sa urmezi acest curs poate fi vital. Este cel mai rapid mod de a fi pregatit atunci cand te aflii pe apa. Poate salva vieti. 85% din decesele pe apa au loc cu cei care nu au urmat un curs de navigatie. Sunt multe probleme care ar fi putut fi prevenite. De fapt, majoritatea statelor cer navigatorilor sa urmeze cursul inainte de a naviga.

Pe langa faptul ca este mai sigur, participarea la curs iti poate economisi bani. Multe companii de asigurari ofera reduceri pentru cei care urmeaza cursul de educatie pentru siguranta navigatiei printr-un loc acreditat. Daca te intrebi daca poti obtine o reducere prin asigurarea ta de ambarcatiune, contacteaza un agent local.

De ce sa navighezi?

Exista o mare libertate in navigatie, aceea de a aluneca fara efort peste apa, barca taind valuri in timp ce vantul umple panzele . Daca sunteti intr-o cursa, briza perfecta cu barca, echipamentul si tehnica potrivite inseamna ca puteti accelera si obtine o apreciere reala a spatiului, timpului, entuziasmului si vietii.

Navigarea este o forma foarte pura de a fi cu natura. Fie ca este vorba de a captura vantul in panze pentru a te propulsa, de a simti curentii din rau sau din mare sau de a intelege modul in care vremea va afecta barca, inveti o cantitate enorma de respect pentru lumea naturala . Navigarea este, de asemenea, foarte prietenoasa cu mediul; nu poluezi cerul sau oceanul cu combustibili fosili, ci calatoresti in acelasi mod in care a facut omenirea de mii de ani.

Navigarea are nevoie de o concentrare buna, consecventa, constanta; iti cere atentia. Vantul si apa sunt dinamice, iar intelegerea oricaror schimbari pe care trebuie sa le faceti, mai ales daca navigati in mod competitiv, este vitala pentru a face bine. Daca faci curse, inveti, de asemenea, sa perfectionezi si sa imbunatatesti tehnicile foarte rapid, fie ca este vorba despre pozitionarea barcii, taierea panzelor sau distribuirea greutatii pentru a creste viteza.

Puteti naviga singur sau cu un echipaj . Cand esti singur, poate duce la niste momente profunde si reflexive, dar cand esti cu un echipaj, adanceste sentimentul de camaraderie si incredere dintre voi . Exista, de asemenea, o multime de oportunitati de a discuta cu oamenii si de a dezvolta bune abilitati de comunicare atunci cand navighezi; poti fi instructor si mentor, capitan sau membru al echipajului.

Navigarea va poate aduce mai aproape de ceilalti, va poate imbunatati propriile experiente si va poate adanci legatura cu lumea din jurul vostru. Solicita atentie, creeaza provocari si va ajuta sa va intelegeti propriile puncte forte. Sunteti de acord cu noi? Spune-ne daca si pentru tine navigatia este cel mai bun sport din lume!

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.