Motivele reale pentru care oamenii se casatoresc- dezvaluite

Traim intr-o perioada de schimbare, inclusiv in ceea ce priveste casatoria. Oamenii decid sa mearga mai putin la altar si atunci cand o fac nu este intotdeauna pentru dragoste. Urmeaza nunta? Vezi aici cele mai frumoase baloane nunta si alege modelul potrivit pentru botezul tau.

„Cu tine, paine si ceapa” – se spune ca sensul acestei zicale este ca: „Cand iubesti cu adevarat pe cineva, esti dispus sa traiesti cu el nu numai in momente de fericire, ci si atunci cand vine nenorocirea”. Articolul subliniaza ca este o zicala care este rar folosita astazi. Ceea ce este important aici, insa, este continutul, adica daca sensul sau nu mai este valabil: daca oamenii de astazi creeaza legatura casatoriei din motive foarte diferite de iubire.

Timp de secole, scopul casatoriei nu a fost acela de a ratifica legatura iubirii. Nobilii s-au casatorit cu burghezia pentru a obtine bani, iar burghezii cu nobilii pentru a obtine titluri. De partea celor mai defavorizate clase, mersul la altar era o garantie pentru a merge mai departe, a avea urmasi si ca, copiii vor avea grija de parinti cand vor ajunge la batranete. Cum ar fi daca iubirea romantica ar fi astazi, din nou, in criza?

  1. Cauze economice

Acesta aminteste de motivatiile care au dus la casatorie in alte vremuri. Este suficient sa subliniem ceva evident: bunastarea materiala este o necesitate, iar munca nu este singura modalitate de a obtine metalul josnic care o face posibila.

– „Ma casatoresc doar pe banii tai. Nu IMI pasa ca acest lucru ma face un egoist sau un prospector de aur.

– „Ma casatoresc ca sa-mi permit sa merg la facultate.”

– „Ma casatoresc pentru a avea protectie financiara. Fara ea nu mi-am putut permite cheltuielile masinii.

– „Ma casatoresc pentru ca salariul tau imi permite sa-mi implinesc visele.”

  1. Singuratatea

Gasirea iubirii este dificila, ce se intampla daca nu apare? Sunt oameni care se simt foarte bine sa fie singuri. Cu toate acestea, exista si altii care s-au nascut pentru a trai ca un cuplu. Intorcand zicala: Mai bine prost insotita decat singura?

– „Ma casatoresc pentru ca m-am saturat sa am relatii sporadice si nu vreau sa fiu singura (sunt deja la treizeci de ani) ”

– „Ma casatoresc cu logodnicul meu pentru ca barbatul pe care il iubesc s-a casatorit cu alta.”

  1. Responsabilitati familiale

Cand te casatoresti cu cineva, te casatoresti si cu familia lui. Este adevarat ca acest grup social este o sursa de bunastare, dar si de trauma. Influenta parintilor si fratilor nostri (precum si a celor din cuplu) este inevitabila si, uneori, nu stii daca tu sau rudele tale va casatoriti.

Alte motive incluse in aceasta categorie sunt familia pe care ti-ai creat-o sau pe care o poti crea in viitor, un factor care poate prevala asupra iubirii fata de partener. In cele din urma, pentru multi, animalele de companie fac parte din acest grup social, este posibil ca o pisica sau un caine sa determine decizia de a se casatori?

– „Ma casatoresc pentru fiul meu. Daca as fi o mama singura, viata fiului meu ar putea sa nu fie stabila. Fericirea lui este pe primul loc.”

– „Le spun oamenilor ca sunt incantata de nunta mea, dar panica ma invadeaza. Simt ca fac asta doar pentru a-mi satisface membrii familiei.”

„Ma casatoresc intr-o saptamana pentru ca nu am putut suporta pierderea cainelui meu.”

„Vreau sa ma casatoresc pentru ca este singura modalitate de a scapa de familia mea. Sunt insuportabili”.”

  1. Sexul

Pentru unii exista, chiar si astazi, o corespondenta directa intre casatorie si sex. Din ce in ce mai putini oameni sosesc fecioare in ziua nuntii, dar uneori partenerii lor nu le permit sa efectueze anumite practici pana cand nu pun un inel pe deget.

– „Ma casatoresc doar ca sa pot face sex fara prezervativ.”

  1. Frica

Presiunea de a cobori pe culoar este uneori intensa si poate proveni din diferite surse, cum ar fi familia, prietenii si chiar partenerul insusi. Cine ar indrazni sa rosteasca un „nu vreau sa” in fata invitatilor lor in ziua nuntii lor?

„Ma casatoresc doar pentru ca ma simt prea prinsa pentru a iesi din relatie.”

  1. Motive practice

Sunt oameni care pleaca de la a-si complica viata. Motto-ul aici ar putea fi: „Trebuie sa te casatoresti? Ei bine, bine.”

Casatoria din iubire

Rara, dar cea mai frumoasa. Casatoria cu persoana pe care o iubesti este de departe cel mai emotionant moment al vietii unui om. Casatoria leaga doua persoane transformand cuplul in Familie. De-a lungul vremii, multi tineri s-au angajat intr-o casatorie doar datorita faptului ca familiile lor le impuneau sotii sau sotiile. Acele vremuri ar trebui sa fie apuse. Ar trebui. Iubirea este principalul motiv pentru care doi tineri ar trebui sa se casatoreasca, nimic mai mult.

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.