Ar trebui sa angajez un contabil pentru firma mea?

Ar trebui sa angajez un contabil pentru firma mea?Ar trebui sa angajati un contabil pentru afacerea dumneavoastra, indiferent de dimensiunile acesteia, apeland la servicii Realcont. Specialistii va va fi de ajutor pentru colectarea, analiza si raportarea informatiilor financiare. De altfel va putea interpreta datele financiare pentru a va ajuta sa luati decizii mult mai bune atunci cand vine vorba de banii companiei pe care o detineti.

Intreprinderile mici au nevoie de un contabil?

Adesea veti auzi proprietarii de mici afaceri vorbind despre necesitatea unui contabil la momentul impozitari, insa acestia beneficiaza in mai multe moduri de expertiza profesionala a unui contabil, care este instruit nu doar sa „numere”, ci sa analizeze datele financiare, sa raporteze despre acestea si sa faca recomandari care pot duce la cresterea profitului unei afaceri.

Care sunt sarcinile unui contabil?

Atributiile unui contabil pot varia de la o companie la alta, dar de obicei sunt responsabili pentru:

  • MANAGEMENT DE DATE

Contabilul se va asigura ca datele financiare sunt stocate, actualizate si gestionate corect. Astfel, informatiile pot fi raportate cu precizie proprietarilor de afaceri, investitorilor si Guvernului. Contabilul s-ar asigura, de asemenea, ca exista proceduri adecvate pentru introducerea datelor si ca sistemul software de contabilitate este modern si sigur.

  • ANALIZA SI CONSULTAREA FINANCIARA

Poate ca veti avea nevoie doar de cateva sfaturi simple despre cum sa gestionati cheltuielile in trimestrul urmator, sau poate ca exista o situatie cu privire la o cheltuiala mare si doriti sa discutati despre optiunile pentru deduceri de credit sau impozite. Un contabil va poate ajuta cu toate acestea, precum si cu partea de gestionare a finantelor companiei dumneavoastra.

  • RAPOARTE FINANCIARE

Ati auzit vreodata de „Situatia fluxului de numerar” sau „Raportul de profit si pierdere”? Acestea sunt tipurile de rapoarte care va permit sa fiti la curent cu banii companiei. Dumneavoastra sau investitorii veti lua decizii pe baza rapoartelor pe care le furnizeaza contabilul. Asadar, veti avea nevoie de un specialist care sa se asigure ca aceste rapoarte sunt actualizate si corecte.

  • RESPECTAREA REGLEMENTARILOR

Exista o multime de reguli si reglementari care afecteaza afacerea dumneavoastra? Este timpul sa platiti impozitului? Un contabil poate face fata acestor provocari, asigurandu-se ca raportarea veniturilor si cheltuielilor dumneavoastra respecta legislatia.

Chiar daca ati fi tentat sa tineti dumneavoastra contabilitatea firmei, totusi, un specialist in domeniu va avea un background puternic in matematica si economie, precum si experienta cu cele mai bune practici contabile, proceduri si instrumente pe care le poate utiliza. Un contabil poate, de asemenea, sa discute probleme juridice, sa stabileasca strategii financiare si sa genereze rapoarte.

  • DESCRIEREA TASK-URILOR

Inainte de a incepe cautarea unui specialist in contabilitate, va trebui sa planificati cu exactitate toate task-urile pe care aceasta persoana sa le indeplineasca. In functie de marimea afacerii pe care o detineti, poate ca veti avea nevoie doar de un mic ajutor pentru plata impozitelor sau poate va fi un ajutor permanent in organizatie, care va recomanda, configura si monitoriza un sistem de contabilitate online adecvat pentru afacerea dumneavoastra.

Discutati cu echipa si redactati impreuna o lista de responsabilitati. Daca nu stiti exact de unde sa incepeti, va recomandam sa angajati temporar un experienta foarte mare.

Multi proprietari de intreprinderi mici nu isi dau seama ca 80% dintre firmele din Romania esueaza in primele 18 luni. De obicei, una dintre principalele cauze este gestionarea financiara deficitara.

In ciuda acestor consecinte cumplite, multi proprietari de afaceri merg singuri cand vine vorba de gestionarea banilor lor. Un raport recent a constatat ca 53% dintre proprietarii de intreprinderi mici nu folosesc deloc un contabil. Si si mai socant, 27 la suta dintre acesti respondenti folosesc pur si simplu pix si hartie pentru a tine evidenta finantelor lor.

Desi nu ar trebui sa tragem concluzia ca aceste companii sunt mai putin bune pentru ca nu au un contabil, nu putem subestima amploarea cunostintelor si experientei pe care un contabil le poate oferi.

Majoritatea oamenilor nu isi intretin masinile acasa. In schimb, le aduc la un mecanic profesionist, care poate mentine lucrurile fara probleme si detecteaza potentiale probleme. Intreprinderile mici au nevoie de aceeasi atentie de la un profesionist.

Contabilii fac mai mult decat depunerea impozitelor. Acestia pot efectua o evaluare cuprinzatoare a finantelor  si pot crea o prognoza pe tot parcursul anului pentru a va mentine afacerea intr-un mod sanatos si prosper.

Poate fi descurajant sa lasati un strain sa afle detaliile intime despre modul in care se desfasoara afacerea, mai ales daca ati avut probleme cu gestionarea finantelor in trecut. Dar parteneriatul cu un contabil va va ajuta de fapt sa va atingeti obiectivele si sa va pregatiti pentru succes pe termen lung. Sunt mai multe motive pentru care este important sa aveti un contabil pentru afacerea pe care o detineti.

Si chiar va recomandam sa tineti cont de toate aspectele anterior mentionate atunci cand vreti sa aveti succes.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.