Sfaturi utile pentru a alege corect cu cine iti faci instalatia de curent electric

Sfaturi utile pentru a alege corect cu cine iti faci instalatia de curent electricAtunci cand vrei sa iti faci instalatia de curent electric nu este suficient numai sa iti cumperi un tablou electric. Va trebui sa tineti cont de mai multe aspecte foarte importante.

De exemplu, un intrerupator supradimensionat poate duce la un incendiu dezastruos. Initial, intrerupatorul poate functiona bine. Cu toate acestea, un incendiu poate izbucni ani mai tarziu, dupa ce solicitari suplimentare suprasolicita circuitul.

De asemenea, este important sa intelegem ca, deoarece cineva este autorizat sa faca lucrari electrice, asta nu inseamna ca va face o treaba buna. Ideea licentierii este de a asigura siguranta. Cu toate acestea, nu este o garantie.

Toata lumea are o etica de lucru diferita. O lucrare de cablare ingrijita si utilizarea eficienta a cablului sunt importante atunci cand faceti lucrari electrice. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca toti electricienii respecta aceste standarde.

Daca sunteti hotarat sa faceti  lucrari electrice de singuri, cel mai bine ar fi sa va asigurati ca aveti deja toate cunostintele necesare. Cand faceti lucrari electrice, sunteti 100% responsabil pentru a va asigura ca respectati toate regulile si reglementarile din zona.

Este nevoie de planificare cuprinzatoare si extrema precautie pentru a lucra cu electricitate. Electricitatea este un domeniu in care nu este recomandabil va grabiti si sa faceti treaba de mantuiala.

Cele mai recente date disponibile de la Electric Safety Foundation International (ESFI) arata ca consumatorii au cheltuit 3 miliarde de dolari pentru imbunatatirea locuintelor in 2011. In fiecare an, insa, exista aproape 400 de electrocutari in SUA. Printre aceste electrocutari, se ingregistreaza in medie 70 de decese in fiecare an. Conform raportului, 14% din aceste electrocutari au aparut din cauza pericolelor de cablare si a cablurilor expuse.

ESFi continua sa dezvaluie ca peste 350.000 de incendii alte proprietatilor rezidentiale apar in fiecare an. Aceste incendii provoaca aproape 2.500 de decese, peste 13.000 de raniti si genereaza pierderi de proprietate de aproximativ 7 miliarde de dolari. Principala cauza a acestor incendii este o defectiune electrica.

ESFi indeamna consumatorii sa angajeze un electrician calificat, autorizat pentru a face lucrari electrice. Organizatia sugereaza ca, in cazul in care proprietarii de case decid sa faca lucrari electrice de bricolaj, ei trebuie sa inteleaga cateva linii directoare de baza.

Pentru inceput, grupul indeamna proprietarii de case sa invete despre sistemul lor electric inainte de a face orice lucru. ESFi incurajeaza, de asemenea, consumatorii sa nu se angajeze in proiecte care depasesc abilitatile lor. Organizatia considera ca a sti cand sa apelati un profesionist poate preveni incendiile, ranile si decesele.

ESFi, la fel ca multi alti avocati ai sigurantei electrice, implora proprietarii de case sa opreasca intrerupatorul principal inainte de a efectua lucrari electrice. De asemenea, proprietarii de case ar trebui sa deconecteze lampile sau aparate electrice inainte de a incepe un proiect DIY. De asemenea, grupul ii avertizeaza pe proprietarii de case sa nu atinga niciodata instalatiile sanitare sau conductele de gaz atunci cand fac lucrari electrice.

Proprietarii planifica de obicei numeroase proiecte pe care nu le termina. Mai mult de jumatate din proprietarii de case  vor incerca sa finalizeze acele proiecte. Cu toate acestea, doar aproximativ o treime dintre ei vor face acest lucru. Oamenii adora emisiunile DIY, iar retelele TV stiu cum sa ofere consumatorilor exact ceea ce isi doresc. In plus, exista o oferta nesfarsita de informatii despre bricolaj disponibile pe internet.

Toate aceste surse de informatii fac ca lucrarile de reparatii la domiciliu sa para usoare. Cu toate acestea, este important sa intelegem ca emisiunile TV nu spun totul, ci doar anumite parti ale unui proiect. Ca rezultat, o multime di ceea ce este nevoie pentru a finaliza un proiect este lasat deoparte.

De asemenea, o emisiune TV va arata ca durata unui intreg proiect este de 30 de minute, indiferent daca proiectul dureaza o zi, o saptamana sau o luna. Ca rezultat, timpul limitat de productie distorsioneaza perceptia unei persoane cu privire la cat timp dureaza sa faca o treaba corect.

Lasa televizorul de o parte pentru ca atunci cand faci astfel de proiecte iti iei siguranta in propriile maini si este foarte important sa tii cont de acest aspect. De asemenea, se recomanda ca toate persoanele care vor sa se apuce de instalatia de curent electric sa se mai gandeasca o data inainte de a incepe si sa aleaga sa lucreze exclusiv cu profesionisti din domeniu, care stiu exact ce au de facut si cum sa faca astfel incat rezultatele sa fie cele dorite.

Curentul nu este deloc un obiect cu care sa te joci si de aceea este foarte important sa iei in calcul acest aspect. Recomandarea noastra este sa lucrezi exclusiv cu specialisti si sa te asiguri ca acestia au licente in acest sens si ca pot oferi servicii de foarte buna calitate, astfel incat instalatia ta sa fie una sigura.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.