Tot ce trebuie sa stii despre perioada de valabilitate a parfumurilor

Ca orice alt produs de frumusete, chiar si cele mai bune parfumuri Trussardi de nisa au o data de expirare. Desi termenul de valabilitate al fiecarui parfum este deja destul de lung, materiile prime de calitate il prelungesc si mai mult. Dupa 36 de luni de la prima pulverizare, compozitia naturala a uleiurilor esentiale s-ar putea modifica, mai ales in cazul depozitarii necorespunzatoare.

Cu acest articol, am dori sa intelegem mai bine, explicand odata pentru totdeauna cand expira parfumurile si cum sa intelegem daca parfumul pe care il folosim in prezent a expirat.

Schimbarea culorii parfumului: Este expirat?

Schimbarea culorii parfumului, de la deschis la inchis, este suficienta pentru a trezi unele suspiciuni. Totusi, o astfel de transformare nu inseamna intotdeauna deteriorarea parfumului, dimpotriva.

Un parfum care se intuneca in timpul perioadei de valabilitate nu face decat sa confirme prezenta uleiurilor esentiale naturale si nu a celor sintetice. Acest fenomen se numeste imbatranire si se manifesta nu numai prin schimbarea culorii parfumului, ci si prin cresterea treptata a intensitatii parfumului.

Cum sa recunosti daca parfumul tau este expirat

Daca incepi sa-ti folosesti parfumul dupa ce a stat pe raft de cativa ani si simti mirosul unor note acide, inseamna ca imbatranirea materiilor prime si-a depasit limita naturala de timp si parfumul este pe cale sa expire sau a expirat deja.

Un semn clasic al unui parfum expirat este o nota acidulata, precum si esecul notelor de varf, de inima si de baza de a fi persistente, adica de a rezista pe piele asa cum obisnuiau, evaporandu-se cu mult inainte de timp.

Ce poti sa faci pentru a pastra parfumul mai mult timp

Chiar daca nu esti un fan al artei parfumului, unele masuri pot prelungi cu siguranta durata de valabilitate a unui parfum. Iti recomandam sa adopti urmatoarele mici trucuri:

  • Pastreaza-ti parfumurile departe de lumina

Indiferent cat de placut este sa ai un parfum chiar in fata ta, lumina este, fara indoiala, o sursa care face ca, compozitia originala a uleiurilor esentiale sa se schimbe mai mult decat orice altceva. Pentru a pastra cat mai bine longevitatea parfumului, este mai bine sa-l depozitezi intr-un dulap, intr-un sertar de lenjerie sau chiar in cutia lui originala, minimizand contactul direct cu lumina. Astfel vei asigura o durata de valabilitate mai lunga a parfumului tau.

  • Evita caldura si schimbarile de temperatura

Putini oameni stiu ca parfumurile trebuie pastrate la loc racoros, mentinand aceeasi temperatura. Nu pastra niciodata sticlele de parfum in locuri fierbinti, sau mai rau, sub lumina directa a soarelui. Oricat de ciudat ar suna, daca locuiesti intr-o locatie cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, ar putea fi cazul sa-ti depozitezi parfumurile in pivnita, dulap sau chiar in frigider.

  • Nu cumpara prea multe parfumuri in acelasi timp

A avea simultan 10 sau 20 de parfumuri va creste sansele de expirare a acestora: unele dintre ele s-ar putea deteriora mai devreme decat te astepti. Alege o sticla de 100 ml doar pentru parfumurile pe care le folosesti in fiecare zi, iar pentru celelalte cazuri alege sticlute de 30 sau 50 ml.

In concluzie, un parfum bun, daca este depozitat corespunzator, poate dura ani de zile. Depinde de tine sa faci tot posibilul pentru a-l depozita in mod corespunzator si a-l face sa reziste. Puteti de asemenea sa găsiți informații utile aici.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.