Personalitate si mireasma in alegerea parfumurilor

Alegerea parfumului reprezinta un proces amplu pentru orice persoana care doreste sa se identifice cu mireasma, cu notele centrale de compozitie. Pentru a realiza acest demers de selectie este necesar sa va cunoasteti preferintele in materie de miresme, diferentele de persistenta dintre notele de varf, de baza si mijloc si implicit, nivelul de versatilitate al parfumului in sine (daca poate fi purtat la o paleta larga de stiluri vestimentare sau dimpotriva, doar la o selectie aparte).

In vederea alegerii celor mai inspirate parfumuri va indicam in cadrul acestui articol cateva sfaturi esentiale de urmat pentru a putea beneficia de mirosuri persistente, pliate pe propria personalitate.

Sfaturi pentru alegerea parfumului potrivit

Desi se afla printre cele mai des invocate idei de cadouri, alegerea unui parfum poate fi o situatie dificila chiar si cand vine vorba despre propria persoana. Aromele versatile si persistenta initiala a notei de varf modeleaza de cele mai multe ori perceptia asupra miresmei.

Cu toate acestea, specialistii ne indeamna ca de fiecare data, mai ales atunci cand achizitionam parfumuri din mediul online, sa apelam la recenziile clientilor/utilizatorilor pentru o viziune mai ampla asupra produsului. In acelasi timp, chiar daca tendintele evidentiaza cu preponderenta anumite branduri, incercati sa nu va lasati influentati de acest aspect.

Note, descriere si producator

In societatea contemporana un accent deosebit al clientilor se realizeaza asupra brandului si a politicilor comerciale promovate de catre acesta. Parfumurile in voga sunt achizitionate astazi de catre numeroase persoane pasionate de colectii sau de cele care doresc sa identifice cel mai potrivit parfum pentru propria personalitate. Insa parfumurile pot fi alese cu usurinta de pe site-urile din mediul online daca aveti la indemana cateva caracteristici prioritare pe care viitorul parfum doriti sa il exprime.

Daca doriti o nota de feminitate si eleganta, de rafinament si pasiune, este indicat sa apelati la parfumurile florale cu note de iasomie sau trandafir. Pe de alta parte, daca doriti parfumuri masculine, patrunzatoare olfactiv, cele cu bergamota sau lemnoase pot fi o alegere potrivita.

Din perspectiva specialistilor, este indicat sa detineti cateva parfumuri pentru o versatilitate ridicata privind asortarea. In functie de ocazie, stil vestimentar si tip de eveniment la care participati, parfumul trebuie sa fie in ton cu aceste elemente prioritare care va modeleaza atitudinea si starea de bine.

Parfum in functie de anotimp

Fiecare sezon vine la pachet cu propriile particularitati in ceea ce priveste peisagistica, temperatura si intensitatea culorilor naturii. Pentru a realiza o asortare precisa a parfumului cu tonalitatea mediului inconjurator este important ca accesorizarea sa se realizeze in functie de personalitate si notele predominante ale parfumului.

Daca primavara sunt de dorit acele note de prospetime, care sa emane note florale, vara sunt indicate parfumurile fresh care se pastreaza constant pe piele. De altfel toamna uleiurile esentiale sunt cel mai des favorizate iar iarna parfumurile tari, cu persistenta crescuta sunt de obicei privite cu cel mai mare interes de catre consumatori. Indiferent de tipologia de parfum aleasa, este foarte important ca acesta sa va reprezinte personalitatea si modul personal de exprimare al identitatii.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.