Cum ingrijim patrupedele: hrana, plimbari si stare de bine

Ingrijite corespunzator si alimentate corect, patrupedele noastre pot fi intr-o stare fizica de invidiat, pline de energie si dornici joaca in orice moment. Pentru a putea avea in permanenta o stare de bine, cainii trebuie sa fie ingrijiti corespunzator si mai ales, alimentati cu hrană pentru câini de cea mai buna calitate.

Care este rolul alimentatiei pentru ingrijirea patrupedelor si cum sa avem grija de companionii nostri? Ei bine, vom raspunde la aceasta intrebare in cadrul articolului, totul pentru a alege in permanenta cea mai buna hrana pentru catelulul tau, din respect pentru starea de bine a acestuia.

Hrana speciala sau resturi alimentare?

Foarte multe persoane considera inca faptul ca hrana pentru caini este realizata ca o pretentie, animalutele de companie trebuind sa se multumeasca cu resturile alimentare rezultate in urma meselor. Total gresit! Hrana special conceputa pentru caini este realizata intr-un mod specializat si cuprinde o serie de vitamine si componente vitale pentru starea de sanatate a cainelui.

Aceasta se achizitioneaza diferentiat in functie de rasa si varsta, in functie de nevoile speciale ale organismului cainelui tau. De ce alimentele de consum uman nu sunt recomandate pentru patrupede? Ei bine, raspunsul este unul evident. Bogate in grasimi, condimente si zaharuri, alimentele pe care noi le consumam pot deterioara starea de sanatate a cainelui.

Chiar daca pe moment catelul poate parea bucuros atunci cand gusta sau mananca un aliment consumat de catre tine, incearca sa te dezveti de acest obicei. Mancarea de specialitate are un rol esential la permanentizarea unei stari de bine, la o blanita frumoasa si stralucitoare. In acelasi timp, hrana special conceputa este benefica si pentru sanatatea danturii, oferindu-i acesteia un caracter puternic si curat.

Catel vesel si plin de energie

Stim cat de mult iti iubesti patrupedul si faptul ca doresti sa il tii sanatos o perioada cat mai lunga de timp. Alegerea unui tip de alimentatie potrivita este drumul spre sanatatea catelului tau. Atat hrana cat si plimbarile constante sunt o cale inevitabila catre intretinerea unui catel vesel.

Este foarte important ca atunci cand achizitionati hrana specializata pentru catei sa va documentati temeinic despre compozitia si valoarea nutritionala a acesteia. De asemenea, intr-un mod periodic este indicat sa diversificati si aceasta mancare, sa o serviti cainelui in recipiente curate si igienizate. Apa este si ea cel putin la fel de importanta pentru starea de bine a cainelui.

O cantitate potrivita

Dimensiunea si forma mancarii sunt esentiale pentru o alimentatie corecta. In functie de talia si nivelul de dezvoltare al cainelui este indicat sa alegeti o hrana potrivita pentru masticatie, care sa nu fie greoaie la inghitit. Recompensarea patrupedului cu diferite bonificatii nu trebuie sa difere foarte mult ca si compozitie de hrana generala pe care i-o serviti.

Un aspect extrem de important care modeleaza toate sfaturile oferite anterior este producatorul hranei pentru caini. Studiati cu atentie piata si vizualizati treptat schimbarile de alimentatie. Lecturati si recenziile altor proprietari de catei in legatura cu tipul de hrana servita. Achizitionati hrana umeda sau uscata numai din magazine autorizate, fizice sau online care prezinta un nivel sporit de autenticitate.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.