Importanta inelelor de logodna

Importanta inelelor de logodnaSemnificatia inelelor este la fel de variata ca si designul lor. Inelele sunt printre cele mai vechi si celebre bijuterii din lume, ce sunt adesea purtate atat de femei, cat si de barbati. Au fost intotdeauna privite ca fiind bijuterii valoroase, unde in trecut, inainte de moneda au servit chiar ca mijloc de schimb si de plata. Designul material si artistic sunt decisive pentru simbolismul unui inel.

Inelele pot simboliza lucruri foarte diferite, cum ar fi iubirea, loialitatea, conexiunea, credinta sau puterea. Pe cat de frumoase si gratioase arata toate aceste inele, semnificatia bijuteriilor fine poate fi foarte diferita una de alta.

Inelele de logodna au simbolizat intotdeauna promisiunea reciproca a doi iubiti de a se casatori. In acelasi timp, inelele de logodna intaresc promisiunea de loialitate reciproca, ceea ce le face foarte importante pentru cuplurile ce sunt dispuse sa se casatoreasca. In antichitatea romana si in Evul Mediu timpuriu, inelul de logodna al viitoarei mirese simboliza o chitanta oficiala a zestrei. In mod traditional, safirele impodobeau inelele de logodna.

Pentru ca o semnificatie a culorii albastre este loialitatea, care a fost simbolizata de safire. In zilele de azi, inelele de logodna promitatoare sunt realizate in mare parte din metale pretioase, ca si argintul sau platina, dar otelul inoxidabil si titanul se gasesc adesea pe inelele de logodna pretioase. Inelele de logodna pot fi, de asemenea, din aur, cu toate acestea, acest metal pretios este ales oarecum mai rar de logodnici pentru a permite o imbunatatire materiala si simbolica prin verighete.

Omul se ocupa in mod traditional de achizitionarea inelelor de logodna care vor fi purtate de ambii viitori parteneri. Cateva inele de logodna frumoase se pot gasi pe site-ul: https://www.helvetia.com.ro/.

Inelele partenere sunt uneori infectate ca inele de logodna. Inelele de partener simbolizeaza un semn de conexiune profunda si afectiune intre doi oameni iubitori. Inelele partenere arata de multe ori la fel sau difera doar unele de altele prin mici detalii, astfel incat este clar ca inelele au fost facute unele pentru celalalte.

Designul foarte similar al inelelor partenere exprima importanta unui parteneriat profund. Intrucat aceste bijuterii au o valoare emotionala speciala pentru purtator, ele sunt adesea purtate pe degete langa verighete, dupa nunta.

Inele de nunta simbolizeaza juramintele de casatorie date de ambii parteneri: „Pana la moarte”. Conform semnificatiei lor, aceste inele sunt, prin urmare, un semn de loialitate, dragoste, solidaritate si unire, pe tot parcursul vietii.  Aceasta semnificatie sacra provine din biserica crestina din secolul al IX-lea, dar abia in secolul al XIII-lea schimburile de inele au devenit o parte integranta a ceremoniei de nunta.

De atunci, verighetele au fost un simbol al loialitatii, stabilitatii si angajamentului fata de Dumnezeu. Deoarece inelele nu au nici inceput, nici sfarsit, in crestinism casatoria partenerului si legamantul cu Dumnezeu ar trebui sa dureze pentru totdeauna.

Ca simbol al solidaritatii eterne, verighetele sunt realizate si din materiale durabile. Metalele pretioase, aur, platina, paladiu, precum si diamante, rubine sau safire sunt, prin urmare, utilizate in mod obisnuit ca materiale pentru verighete, pentru a pastra cea mai frumoasa zi din viata in memorie.

Tine cont de montura atunci cand alegi cele mai bune inele de logodna

Indiferent daca alegi pietre pretioase, diamante sau orice altceva, ele vor fi puse in valoare doar de montura potrivita. Pietrele vor fi fixate cu ajutorul elementelor care asigura montarea. Mai simplu, acesta este lacasul unde stau pietrele pe inel.

Sunt mai multe tipuri e monturi si in functie de preferinte, dar si de designul abordat vei gasi varianta potrivita. Rolul monturii este acela de a asigura stabilitatea pietrei astfel incat sa nu cada. Sunt doua criterii care ar trebui sa conteze foarte mult in momentul in care alegi montura si anume cel estetic si cel practic.

De aceea este recomandat sa fii atent nu doar la modul in care arata piatra – finisaj si modul in care iese in evidenta, ci si la confortul pe care inelul ti-l asigura. Daca este prea inalta piatra sau gherutele sunt prea ascutite pot sa se agate tot timpul de ceva sau chiar pot sa raneasca pe cineva. Cea mai cautata montura este cea cu 4 prinderi pentru ca este clasica si in plus, asigura o prindere discreta.

Dupa ce ai ales montura alege corect si metalul din care inelul este facut. Poti alege intre aur si platina. Nu face alegerea la intamplare pentru ca aurul poate sa fie alb, verde, galben sau roz tinand cont de aliajul pe care il contine.

Daca vrei sa oferi un inel clasic atunci alege aur galben. Daca vrei sa folosesti aur special poti opta pentru variante de alta culoare. Ceea ce da valoare de fapt unui inel din aur nu este culoarea ci puritatea materialului. Puritatea se va masura in karate si de aceea va trebui sa tii cont si de acest aspect atunci cand alegi materialul potrivit pentru inelul pe care il cumperi.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.