Ghid complet pentru a înțelege capacitatea de încărcare a unui transpalet manual

În calitate de profesionist cu siguranță că ești conștient de utilitatea unui transpalet manual pentru firma ta. Un echipament de manipulare prin excelență, acesta este, înainte de toate, o pârghie puternică pentru îmbunătățirea productivității companiei sau a firmei tale. 

Dacă atuurile sale atunci când vine vorba despre a te ajuta să fii mai productiv sunt de necontestat, este foarte important să știi și care este capacitatea sa de încărcare, pe lângă faptul că trebuie să știi și alte detalii precum transpalet preț.

Popular și performant, transpalet manual câștigă din ce în ce mai mult încrederea profesioniștilor. Lejeritatea sa, stilul său compact, robustețea, polivalența sa, sunt alte atuuri majore pentru a facilita transportul oricărui tip de încărcătură, chiar și în spațiile mai restrânse.

Definiția unui transpalet

Transpaletul, așa cum este cunoscut în zilele noastre în lumea manipulării materialelor, este un fel de cărucior care este utilizat pentru a deplasa paleții de transport. Caracteristica sa principală este prezența a două furci care pot fi ridicate ușor deasupra solului. 

Acest lucru îi permite șoferului (șoferul unui transpalet este cel mai adesea numit operator) să deplaseze încărcături grele. Există trei tipuri principale de transpalete: manuale, hidraulice și electrice.

Eficientizează-ți logistică cu transpaletul manual: Alege calitatea și fiabilitatea pentru manipularea încărcăturilor!

Care sunt diferențele dintre un transpalet manual și un stivuitor ?

Există multe diferențe între un transpalet manual și un stivuitor, deși acestea fac parte din familia echipamentelor de manipulare. Diferența dintre un transpalet și un stivuitor este pur și simplu scopul pentru care sunt utilizate.

 • Transpaletul: este ușor de utilizat, dar cu o capacitate de ridicare limitată (înălțimea de ridicare a unui transpalet este foarte mică). Prin urmare, va fi utilizat în principal pentru a muta bunuri din punctul A în punctul B.
 • Stivuitorul: este special conceput pentru manipularea încărcăturilor la înălțime. Acesta este tipul de echipament utilizat adesea în depozite, unde designul său facilitează strecurarea pe culoar.

Transpaletul manual are două mari avantaje: este cel care corespunde cel mai bine unui buget mai mic. Capacitatea de adaptare a unui transpalet manual este superioară față de un transpalet cu ridicare hidraulică sau a unui transpalet electric.

Prin urmare, acesta poate fi utilizat în cadrul companiei dacă nevoile tale diferă în funcție de operațiunile efectuate și/sau de încărcăturile transportate.

Este foarte simplu de utilizat: este suficient să acționezi timona pentru a ridica încărcătura. În cele mai multe cazuri, douăsprezece curse ale timonei sunt suficiente pentru a obține o ridicare maximă.

Care este capacitatea de încărcare a unui transpalet manual?

Utilitatea principală a unui transpalet manual constă în capacitatea sa de a ridica și de a manipula unele încărcături mai grele. Capacitatea de încărcare este un criteriu primordial pentru a determina tipul de transpalet adaptat. În funcție de nevoi vei găsi foarte repede pe piață o mare varietate de modele care oferă o capacitate de încărcare maximă de până la cinci tone.

Cunoașterea încărcăturii maxime care trebuie ridicată îți permite să determini ce capacitate de ridicare și ce înălțime să alegi: pentru transpaletele manuale cu o înălțime de ridicare de 200 mm, capacitatea de încărcare poate fi de până la 3000 kg. Pentru ridicările înalte, capacitatea maximă de încărcare este de 1000 kg.

Deci atunci când alegi un transpalet manual, va trebui să te asiguri de faptul că încărcătura utilă a acestuia corespunde nevoilor tale. Trebuie să știi pentru ce greutate maximă a fost conceput, cu alte cuvinte. Pe piață ai de ales dintr-o gamă destul de mare de modele, de la 1000 la 5000 de kg.

Un alt aspect important este dimensiunea încărcăturii. Ce tip de marfă vei transporta cu un transpalet manual cu ridicare hidraulică? Trebuie să te gândești la dimensiunea paleților pe care îi vei manipula și gândește-te de asemenea la mărfurile de formă cilindrică, la dimensiunile în afara normelor sau la paleții cu mărfuri mai subțiri:

 • Pentru paleții care sunt mai mici, sunt suficiente furcile scurte de 800 mm.
 • Pentru paleți de dimensiuni obișnuite, cum ar fi paleții europeni, un transpalet cu furci standard de 1150 mm este ideal.
 • Pentru paleți supradimensionați, trebuie să optezi de asemenea, pentru un transpalet manual cu furci lungi de 1800 mm.
 • Pentru încărcături rotunjite sau butoaie, furcile unui transpalet cu bobină vor asigura stabilitatea mărfurilor.

De asemenea, trebuie să mai iei și alte aspect în considerare, precum distanța dintre furci, în funcție de mărfurile care urmează să fie manipulate: de la 680 mm la 1030 mm, cu distanțe intermediare de 860 și 990 mm.

Care sunt avantajele mai pe scurt ale unui transpalet manual?

 • Este economic.
 • Costurile de mentenanță nu sunt ridicate. În absența unor compuși electrici, reparațiile necesare sunt mai rapide. De asemenea, piesele de înlocuire nu sunt atât de scumpe.
 • O bună durată și rentabilitate. Acest dispozitiv de manipulare este vopsit cu oțel galvanizat.
 • Este foarte ușor de utilizat.
 • De asemenea, este polivalent. Este vorba despre un dispozitiv care poate transporta orice tip de palet de marfă. Nu prea contează elementele pe care le ai de transportat. Există o gamă largă de transpalete manuale pe piață, cu diferite capacități de încărcare.

Fiecare profesionist în domeniul logisticii are propriile priorități atunci când vine vorba de alegerea echipamentelor de manipulare a materialelor sau a mărfurilor. Pentru unii, poate că cea mai importantă este capacitatea de încărcare sau ergonomia, în timp ce pentru alții este prețul și randamentul investiției. În orice caz, transpaletul manual te va convinge cu polivalența și ușurința sa de utilizare. 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.