De ce trebuie sa ai asigurare auto?

Asigurarea auto este obligatorie in multe tari in ceea ce priveste acoperirea raspunderii civile si puteti contracta optional acoperirea voluntara oferita de compania de asigurari.

Obiectivul acestei subscriptii obligatorii este de a proteja victimele care pot fi ranite sau ucise intr-un accident (vatamare corporala), indiferent de cine este vinovat, precum si acele daune materiale care pot aparea in urma accidentului, in timp ce obiectivul asigurarii voluntare este de a proteja bunurile asiguratului ca urmare a unei fapte in care acesta este responsabil sau vinovat.

In prezent, asigurarea auto este una dintre cele mai traditionale asigurari din tara, constituind o polita de tip pachet destul de standardizata in randul companiilor care asigura acest risc. Functia principala este de a se adapta la legislatia spaniola privind autovehiculele, care este conditionata de Decretul regal 299/2004 din 20 februarie, care modifica Regulamentul privind raspunderea civila si asigurarea in circulatia autovehiculelor, il gasiti in legea fiecarei tari din care faceti parte.

Toate vehiculele trebuie sa fie asigurate?

Nu, doar cele care au statut de autovehicule si care necesita o autorizatie administrativa pentru circulatia lor. Si acestea sunt acele vehicule speciale sau nu care sunt ideale pentru circulatia pe suprafata pamantului sub impulsul unui motor, care include, de asemenea, motorete, quad-uri, vehicule speciale, remorci si semiremorci, indiferent daca sunt prinse sau nu.

Remorcile, semiremorcile sau masinile remorcate a caror masa autorizata nu depaseste 750 Kg si orice vehicul care este temporar sau permanent scazut in Registrul vehiculelor al SGD sunt exceptate de la asigurare.

Ce nu este considerat un autovehicul?

  • Vehicule electrice care sunt considerate jucarii.
  • Caile ferate
  • Scaune cu rotile

De asemenea, trebuie spus ca asigurarea obligatorie va avea capacitatea de a acoperi atunci cand faptele sunt de circulatie, adica cele derivate din riscul cauzat de conducerea vehiculelor, inclusiv:

  • Drumuri, autostrazi si terenuri publice si private adecvate circulatiei, urbane sau interurbane
  • Drumurile sau terenurile care, fara a fi luate in considerare, sunt de uz comun si permit circulatia
  • Parcare si garaje (incluse)

Ce nu este un fapt de circulatie?

Tot ceea ce nu este conform cu cele de mai sus, in plus fata de acele fapte derivate din evenimente sportive cu autovehicule in circuite activate si proiectate pentru aceasta.

Acest lucru nu inseamna ca nu ar trebui sa fie asigurati, ci ca trebuie contractata o asigurare auto speciala in care sa se aplice aceleasi limite cantitative in ceea ce priveste asigurarea obligatorie.

Exemple in acest sens le avem in Formula 1 sau in inchirieri si/sau servicii pentru a testa masinile pe circuite inchise. Ambele exemple vor necesita o asigurare speciala. Evenimentele sportive care se desfasoara in afara acestei zone, cum ar fi provocarile si competitiile ilegale, nu vor fi acoperite pentru daunele cauzate de un accident prin asigurare obligatorie, deci sunt o excludere de la aceasta.

De asemenea, acele evenimente care sunt rezultatul unor sarcini industriale sau agricole cu autovehicule destinate acestui scop.

Ceea ce acopera asigurarea, de exemplu, este traseul parcurs de o masina de tuns iarba sau de un tractor de-a lungul drumului sau drumul de uz comun catre campul de cultivare. Asigurarea obligatorie nu va acoperi in cazul in care un accident are loc in zona de lucru. Poti gasi aici RCA ieftin

  1. Ce trebuie sa tii cont atunci cand contractezi o asigurare auto

Asigurarea masinii tale este o alta cheltuiala pe care va trebui sa o suporti si sa o tii cont in bugetul tau, dar este inevitabila. Partea pozitiva pentru tine este ca piata este plina de tot felul de asigurari, asa ca incheierea unei asigurari pentru masina ta care sa fie eficienta si sa iti garanteze cea mai mare siguranta este mai mult decat posibila.

Exista asigurari adaptate fiecarei circumstante si buzunar, dar aceasta oferta larga poate coplesi putin.

Prin urmare, atunci cand alegeti ce asigurare auto sa cumparati, este esential sa tineti cont de cateva aspecte importante, pe care le descompunem aici.

Asigurare noua: nu uitati sa o anulati pe cea anterioara

Daca ai descoperit o noua asigurare care te atrage mai mult, nu uita sa o anulezi pe cea anterioara. In mod normal, termenul limita pentru a anunta sfarsitul contractului actual este de obicei de o luna, dar verificati in prealabil polita asiguratorului pentru a evita asumarea riscurilor.

Daca trebuie sa asigurati o masina fara asigurare curenta, fie pentru ca este noua, fie pentru ca ati cumparat o masina la mana a doua fara asigurare, atunci procesul va fi mai usor. Noul asigurator va trebui sa va solicite istoricul, atat al dumneavoastra ca sofer, cat si al masinii, si va evalua prima pe baza acestor informatii.

Asigurarea masinii te scuteste de cheltuieli neprevazute survenite intr-un accident de circulatie si este obligatorie in majoritatea tarilor din lume. Cauta asigurarea cea mai potrivita pentru masina ta, analizand preturi.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.