Intr-adevar, plasticul este o problema generala de mediu din mai multe motive. Plasticul nu se descompune in mod natural si, daca nu este eliminat si reciclat in mod activ, va polua natura pentru o perioada lunga de timp.
In cele din urma, toate tipurile de plastic sunt daunatoare pentru mediu si pentru sanatatea noastra Uzspace recomanda sa beti apa dintr-o sticla reutilizabila, preferand o sticla reutilizabila din sticla sau din otel inoxidabil.
- Igienic si sanitar
Sticla de apa este o alternativa eficienta si durabila la plasticul de unica folosinta. De fapt, sticla de apa din otel inoxidabil va protejeaza sanatatea, spre deosebire de sticlele de plastic, care sunt adesea varsate. Mai mult, poate fi reutilizat oricand doriti, este usor de curatat si nu retine mirosuri neplacute sau germeni.
- Poate fi umpluta in orice moment
Atunci cand va este sete, nu trebuie sa cautati un magazin care vinde apa minerala. Nu trebuie decat sa mergeti la cea mai apropiata fantana de apa si sa va umpleti sticla cu apa. Ecologic si economic in acelasi timp! Ce ar putea fi mai bine?
- Mai putine deseuri
Cu o sticla de apa la indemana, nu va trebui sa transportati sticle de plastic neutilizabile. Cu aceasta alternativa la plastic, veti pune capat deseurilor inutile si veti salva mediul inconjurator in acelasi timp. Daca folositi sticle de unica folosinta la locul de munca, trebuie sa stiti ca managementul dumneavoastra plateste pentru eliminarea deseurilor. De asemenea, trebuie sa stiti ca reciclarea acestor sticle exista, dar este costisitoare si consumatoare de energie. Cel mai bun lucru de facut este sa nu producem aceste deseuri!
- Puternic si durabil
Fie ca sunteti la serviciu, acasa sau in vacanta, sticla de apa poate merge peste tot cu voi. Recipientul nu numai ca economiseste spatiu, dar este si foarte rezistent la socuri, in cazul sticlelor din otel inoxidabil sau din plastic. Si mai bine, poate fi folosit timp de mai multi ani.
- La moda si eleganta
Sticla de apa din traitan este disponibila pe piata in mai multe forme, culori si dimensiuni. Prin urmare, publicului i se ofera o gama larga de optiuni in functie de nevoi, de buget, dar si de gusturile sale. Din plastic reutilizabil si fara Bisfenol-A, din otel inoxidabil, din sticla, cu capac, izoterma, cu filtrare, fiecare cu sticla sa si cu designul sau pentru o sticla unica.
Sfaturile noastre pentru curatarea unei sticle Tritan
Daca il puneti in masina de spalat vase, asigurati-va ca nu folositi detergent sau orice alt agent de clatire. Dupa cum s-a mentionat deja, asigurati-va ca programul de curatare nu depaseste o temperatura de 80 de grade. Pentru o curatare optima, cea mai buna metoda este clatirea manuala cu apa fierbinte, nu clocotita. Cu cat este mai mare temperatura, cu atat este mai probabil ca Tritan-ul sa-si piarda proprietatile mecanice. Utilizati un agent de curatare cat mai neutru posibil. Puteti folosi o perie pentru a intra in fiecare colt al sticlei. Odata ce sticla este curata, o puteti clati cu apa calda si limpede.
Cum stii ca esti deshidratat?
Multi oameni cred ca oamenii care se deshidrateaza sunt cu adevarat transpirati, dar, de fapt, pe masura ce treci prin diferite stadii de deshidratare, ai pielea foarte uscata, spune dr. Higgins, adaugand ca pielea poate aparea si ea inrosita.
Un alt simptom cheie al deshidratarii legat de piele este pielea care ramane „la cort” dupa ce a fost ciupita si dureaza ceva timp pentru a reveni la aspectul normal, plat (mai multe despre asta mai jos).
Crampele musculare sunt un simptom de deshidratare. Cand corpul tau pierde suficient lichid, este incapabil sa se raceasca in mod adecvat, ceea ce duce la boli de caldura, noteaza OrthoInfo. Un simptom de care trebuie sa fii atent este crampele musculare, care pot aparea in timpul exercitiilor fizice, in special pe vreme calda.
Cu cat devine mai fierbinte, cu atat este mai probabil sa ai crampe musculare, iar asta se datoreaza unui efect de caldura pur asupra muschilor. Pe masura ce muschii lucreaza din ce in ce mai mult, ei se pot absorbi de caldura in sine. Modificarile electrolitilor, cum ar fi sodiul si potasiul, pot duce si la crampe musculare”, spune Higgins.
Retineti ca, atunci cand vine vorba de rehidratare dupa exercitiu, toate bauturile pot sa nu fie create egale. Un studiu publicat in martie 2019 in BMJ Open Sport and Exercise Medicine a constatat ca atunci cand participantii s-au rehidratat cu o bautura care contine electroliti dupa exercitiu, au fost mai putin probabil sa dezvolte crampe musculare.
Participantii care au baut apa plata, pe de alta parte, au avut mai multe sanse de a avea crampe. Studiul a fost mic, asa ca descoperirile sale s-ar putea sa nu se aplice in cazul dvs., dar data viitoare cand simtiti o crampe musculare dupa efort, optarea pentru o bautura sportiva plina cu electroliti poate ajuta.