Acesta este modul in care decorarea casei influenteaza starea ta de spirit

Acesta este modul in care decorarea casei influenteaza starea ta de spiritCulorile, obiectele si mobilierul pe care le alegem ne transmit energii.

Femeile sunt foarte afective si emotionale decat barbatii. De aceea, avem capacitatea de a surprinde chiar si cel mai mic element si de a ne vedea incantati sau tristi de el. Va spunem cum decorarea casei va afecteaza starea de spirit.

Imaginile unei case neglijate, prost organizate, decolorate sau statice trec de la vedere, la creier.

Specialistii recomanda schimbarea picturilor si chiar a calvarului caselor pentru a se simti reinnoite, energice si motivate. Aceste stari se realizeaza doar vazand casa in care venim.
Un exemplu al modului in care ne simtim este doar atunci cand ne trezim. Daca ziua este gri si casa putin intunecata, vom fi mai tristi.

Pe de alta parte, daca ne ridicam si vedem cum razele soarelui intra prin fereastra noastra, spiritele noastre vor rasari. Acest lucru se datoreaza faptului ca lumina naturala stimuleaza productia de serotonina si endorfine, numite hormoni ai fericirii si care contribuie la ritmul nostru cardiac.

Cum se realizeaza ca decorarea casei influenteaza pozitiv starea noastra de spirit?

Dupa cum explicam, chiar si cel mai mic obiect pe care il ai acasa iti poate influenta starea de spirit. Asadar, iata cateva modalitati prin care decorul casei sa te faca sa te simti fericit si complet.
Primul lucru de care trebuie sa tinem cont in decorarea casei este lumina. Trebuie sa optam mai mult pentru cele naturale decat pentru excesul de lumina artificiala. Petrecerea mult timp expusa la ultima data genereaza dureri de cap si creste nivelul de stres.

Lumina naturala ne incurajeaza si ne face sa ne simtim optimisti. Intre timp, aspectul natural ne stimuleaza foarte mult creativitatea si produce optimism. Una dintre optiunile pentru a realiza acest lucru este sa va asigurati ca casa noastra are ferestre mari care genereaza un sentiment de bunastare.
Pentru momentele de lectura, de exemplu, putem alege o lumina artificiala calda. Luminile de tonuri de albastru sau roz sunt o alternativa excelenta care ne va influenta pozitiv starea de spirit.

Culorile peretilor si mobilierului

In modul in care decorarea casei influenteaza starea noastra de spirit, de asemenea, joaca un rol important culorile pe care le alegem pentru pereti si mobilier. Specialistii recomanda schimbarea tonului la fiecare doi sau trei ani.

Culorile calde, cum ar fi portocaliu sau rosu, sunt ideale pentru sezoanele de toamna si vara. Transmite caldura, bucurie si dinamism. Dar, feriti-va sa abuzati de ele. In exces, ele pot genera efectul opus si ne pot da un sentiment de agresivitate.

Ele sunt ideale pentru a le adauga in camera noastra de zi, sufragerie si bucatarie. O nuanta puternica pe pereti, combinata cu mobilier de tonuri usoare si neutre, fac un echilibru perfect.

Nuantele calde, cum ar fi portocaliul si rosul, sunt ideale pentru gatit.
Culorile mai reci, cum ar fi verdele, liliacul sau albastrul, transmit seninatate si pace. Ele ne ajuta sa ne relaxam. Aceste nuante sunt perfecte pentru dormitor sau camera de lucru, deoarece, in plus, stimuleaza creativitatea.

Plante intr-o decorare pozitiva acasa

Plantele si florile sunt un instrument cheie in decorarea casei. In general, inclusiv, elementele naturii ne ajuta sa ne calmam si sa recastigam controlul.

Plantele din casa transmit calm si pace.
Udarea plantelor si florilor noastre ne ajuta, de asemenea, sa ne relaxam- In plus, este o alternativa excelenta pentru a analiza esecurile fara anxietate.
In cele din urma, va sfatuim sa obiecte decorative si mobilier care se adapteaza la dimensiunea casei noastre. Nu umpleti suprafete mici. Pariati intotdeauna pe minimalism, astfel incat decorarea casei sa va ajute sa respirati calm si pace.

Vezi aici vile Mogosoaia construite de Lilium-residence.ro, companie specializata in dezvoltari imobiliare si alege varianta cea mai potrivita pentru tine pe termen lung.

Mai multa natura, mai putin stres

Introducerea elementelor naturale, cum ar fi plantele si florile la domiciliu, aduce bunastare. S-a demonstrat ca reduce stresul, promoveaza concentrarea, productivitatea si invatarea. Chiar minimizeaza timpul de convalescenta in caz de boala. Apropierea vegetatiei este cel mai bun secret pentru mentinerea sanatatii si echilibrului.

Cand faci ordine in casa, iti comanzi interiorul

Cand lucrurile se aduna, se creeaza obstacole pentru minte. Te simti confuz. Pe de alta parte, daca pastrezi spatiul ordonat si curat, este ca si cum ti-ai clarifica ideile. Un mediu armonios si placut promoveaza secretia de hormoni de relaxare si wellness, cum ar fi serotonina sau oxitocina. Fa-ti ordine in casa si te vei simti mai calma si mai senina.

Formele organice iti ofera liniste sufleteasca

Marginile ascutite si unghiurile din coloane, pereti sau mobilier sunt percepute ca un element agresiv de catre creier. Studiile neuroarhitecturii atesta acest lucru: rezonantele arata cum atunci cand se confrunta cu margini ascutite sau ascutite, se activeaza zona amigdalei, legata de alerta la un pericol. In schimb, formele curbate si rotunjite calmeaza.

 

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.