Cutie de plastic

Cutie de plasticCutiile din plastic sunt ambalaje reutilizabile destinate transportului si depozitarii anumitor produse.

Producatorii de cutii si recipiente din plastic au doua piete principale: sectorul fructelor si legumelor si sectorul industrial.

In ceea ce priveste primul, clientii sai sunt interesati de asa-numitele containere de transport reutilizabile (ERT), care sunt de obicei perforate (pentru a favoriza respiratia produsului) si care pot fi stivuite.

In ceea ce priveste sectorul industrial, exista multe tipuri de cutii de plastic pe piata: cu deschidere frontala, cu deschidere laterala, cu manere deschise, cu manere inchise, pereti netezi si fund, pereti si fund la gratar, stivuite, potrivite, pliabile etc…

Acestea sunt disponibile intr-un numar mare de dimensiuni. Acestea sunt utilizate ca mijloc de depozitare sau transport, atat in circuite interne din cadrul fabricii, cat si externe intre furnizori si clienti din cele mai diverse sectoare industriale. Poti alege ambalaje plastic pe care sa le utilizezi mult timp, fara probleme, atunci cand optezi pt materiale de calitate.

In cadrul cutiilor din plastic pentru uz industrial, ar trebui evidentiate doua tipologii pentru importanta si specificitatea lor: cutiile standard europene si cutiile cu sisteme de pozitionare si ghidare in liniile de transport si depozitele automate.

Principalele avantaje ale carcasei din plastic fata de alte materiale sunt usurinta, rezistenta la impact si uniformitatea masuratorilor si dimensiunilor. Ca dezavantaje, dificultatile de respectare a reglementarilor exigente privind etichetarea produselor ies in evidenta. Aceasta etichetare trebuie efectuata cu ajutorul unei etichete imprimate anterior care, de obicei, este fixata pe cutie cu ajutorul unui etichetator, avand in vedere dificultatea de a marca chiar pe cutie.

Cutii standard pentru Europa

Cele mai utilizate cutii de polipropilena pentru uz industrial pe piata europeana sunt cele numite Standard Europe. Standardul Europa include toate acele cutii ale caror masuratori, efectuate in cadrul superior, sunt submultipuri ale masuratorilor standard ale paletului european, de unde si numele sau.

In acest fel, un numar definit de cutii Norma Europa pot fi stivuite, depozitate si/sau transportate pe un palet european, chiar combinand diferite dimensiuni ale cutiilor, fara a depasi sau a nu avea spatiu in paletul propriu-zis, facilitand, comandand si asigurand stivuirea cutiilor in functionare si optimizand utilizarea paletilor si, prin urmare, minimizarea costurilor de transport si depozitare.

Producatori de cutii de plastic

Acestea sunt companii care inchiriaza cutii si containere (in principal pentru sectorul fructelor si legumelor) si se angajeaza sa colecteze si sa curete recipientul odata ce continutul ajunge la destinatie.

Operatiunea este urmatoarea: se percepe o taxa pentru utilizarea cutiilor livrate si un depozit pentru fiecare cutie livrata. Inchirierea include, de obicei, livrarea containerelor goale in locul pe care clientul il alege si colectarea acestora, odata ce acestea au fost golite, la punctul de vanzare, precum si spalarea cutiei. Modelele de cutii oferite sunt limitate la doua suprafete de baza (60×40 si 30×40) si mai multe inaltimi in fiecare.

Utilizari ale cutiei de plastic: transport, depozitare

O cutie de plastic cu podea cu nervuri poate rezolva toate problemele de transport, organizare si lipsa de spatiu, cu toate acestea utilitatea sa merge mult mai departe, deoarece exista atat de multe utilizari conventionale care pot fi date, ca utilitati alternative care au fost concepute pentru a facilita si a face mai eficiente sarcinile de fiecare zi.

Utilizari ale cutiei de plastic

Cutia de plastic este recipientul care se preteaza cel mai bine la transport si depozitare, cu toate acestea exista multe utilizari care sunt de obicei date, deoarece materialul si designul cutiei de podea cu nervuri este remarcabil si are caracteristici unice ideale pentru utilizari specifice in diferite domenii.

Asistenta practica a cutiei de plastic cu nervuri in sarcinile de curatare si spalare este incontestabila, deoarece creste performanta si productivitatea in orice mediu.

Acest recipient permite mentinerea obiectelor in ordine in timp ce acestea sunt spalate cu masina sau cu mana si permite apei sa se scurga facilitand uscarea. Cutia din plastic protejeaza obiectele fragile in toate etapele procesului, cu un consum minim de energie si timp.

In terenuri accidentate sau spatii rustice in care se desfasoara activitati de vanatoare, pescuit, exploatare forestiera sau agricola, cutia de plastic cu nervuri ofera o performanta excelenta, atat pentru rezistenta sa – este practic indestructibila – cat si pentru versatilitatea sa.

Este posibil ca in cele mai intense sarcini sa apara accidente sau containerul sa fie manevrat cu impuls si viteza, iar aceasta cutie este capabila sa faca fata cerintelor mediului, ramanand nevatamata si oferind utilitatea necesara.

In gradinarit, cutia de plastic a solului perforat nu este utila numai pentru depozitarea si organizarea uneltelor, ci poate fi folosita ca recipient pentru plante, deoarece ofera rezultate excelente.

Solul cu nervuri permite un drenaj excelent si, de asemenea, planta, datorita solului cu nervuri, poate lua umiditate din sol in caz de nevoie. Acest lucru este foarte util pentru speciile care nu pot fi plantate direct in pamant, dar au nevoie de un recipient cu o scurgere buna.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.