Cum se poate transforma un container intr-o casa?

Cum se poate transforma un container intr-o casa

In prezent, arhitectura se diversifica din ce in ce mai mult si nu se mai supune doar proiectelor de case impresionante, cladiri spectaculoase si constructii civile; este din ce in ce mai frecvent sa vedem proiecte alternative care se adapteaza la noile nevoi si care incearca sa utilizeze materiale de constructie diferite de cele obisnuite.

Fie ca este vorba de reducerea costurilor, creativitate sau criterii durabile si ecologice, containerele de marfa au devenit una dintre acele optiuni arhitecturale care se raspandeste treptat. Ideea a aparut pe 23 noiembrie 1987, cand un barbat pe nume Phillip C. Clark, a depus o cerere de brevet in Statele Unite, descrisa ca „Metoda de a converti unul sau mai multe containere metalice maritime intr-o cladire locuibila pe santier si produsul care rezulta din aceasta”.

Acest brevet a fost acordat la 8 august 1989, sub numarul 4854094. Aceasta pare sa fi fost baza pe care au fost inspirate multe modele arhitecturale ulterioare.

Inainte de a decide sa traim intr-un container, trebuie sa stim ca astazi nu trebuie sa reciclam unul vechi pentru a trai: exista companii care construiesc containere special concepute pentru a crea case.

Inainte de a cumpara o casa de containere, luati in considerare bugetul, pretul variaza in functie de dimensiunea containerului si de conditiile in care se afla. Astfel, un container mare, de aproximativ 30 de metri patrati, ar costa intre 1.000 si 3.000 de Euro. In plus, ar trebui sa adaugam pretul reformei care ar transforma-o intr-o casa si care ar fi, cel putin, intre 7.000 si 10.000 de euro.

Cabinele blindate de pe Cabine-containere.ro sunt de 2 tipuri 

 Motive pentru care este mai bine sa locuiti intr-o casa mica

Locuiti intr-o casa mica? Daca viata nu ti-a oferit o casa cu mai multe medii sau ai ales-o din propria convingere, trebuie sa stii ca exista motive foarte bune sa traiesti intr-o casa mica si sa te bucuri de toate beneficiile ei.

  1. Nu trebuie sa curatati la fel de mult

Acesta este cel mai bun LUCRU! Cu cat aveti mai multe camere, cu atat mai mult trebuie sa curatati. Imaginati-va, casa mica este egala cu mai putine ferestre, mai putine toalete, mai putine etaje etc. Si toate acestea se traduc in mai mult timp pentru a face alte lucruri.

  1. Cheltuiti mai putin pe impozite si servicii

O casa cu multi metri sau metri patrati va avea taxe mai mari decat una mica. Cand ai o casa mica, cheltuiesti mai putin pe electricitate, gaz si alte tarife.

  1. Intretinerea este mai putin costisitoare

Este logic. Nu este acelasi lucru sa pictezi o casa cu 5 camere decat una mica. A trai intr-o casa de cativa metri patrati va economiseste bani.

  1. Traiesti cu mai putine lucruri

Neavand loc pentru atatea lucruri, inveti sa traiesti cu cele care merita cu adevarat si uiti impulsul, acumulatorul.

  1. Un impact mai redus asupra mediului

O casa mai mica aduce beneficii planetei pentru ca are nevoie de mai putine resurse pentru a fi construita si mai putin pentru a fi intretinuta.

Cum se produc materialele blindate?

Containerele blindate au multe aplicatii, de la refugii balistice pana la depozitarea securizata a armelor. Containerele de transport ISO reprezinta o platforma excelenta pe care sa o construiti, ele pot fi expediate in intreaga lume, descarcate si transportate la fata locului folosind infrastructura existenta.

Disponibil intr-o gama de dimensiuni, cele mai populare sunt modulele de 20′ si 40′ atat in ​​variantele standard, cat si in varianta cub inalt. Toate containerele de transport blindate sunt fabricate la comanda pentru a se potrivi cerintelor specifice de securitate si operationale ale clientilor.

Cerintele clientilor variaza in functie de aplicatie, mai jos sunt o lista cu unele dintre optiunile disponibile.

Folosind otel blindat din materiale rezistente la gloante, putem oferi o gama larga de optiuni balistice, de la pistoale la cartuse multiple de la pusti 7.62. Standardele tipice sunt EN 1522/3, NIJ0108.01 si UL 752. In mod normal, am oferi protectie balistica cu 6 laturi, dar optiunile sunt disponibile pe 4 si 5 laturi.

Blindarea usilor existente este o optiune, dar de obicei este mai bine sa oferiti usi balistice in spatele usilor exterioare. In timp ce majoritatea containerelor ISO au usi la un capat, containerele tunel sau cu dubla intrare sunt disponibile cu usi la unul sau ambele capete, acestea sunt mai versatile si pentru refugii sigur este de preferat sa aiba intotdeauna doua cai de evacuare. Trape de evacuare suplimentare pot fi incorporate in pereti si in acoperis, daca este necesar.

Containerele balistice sunt utilizate in intreaga lume si sunt supuse unei game variate de temperaturi, peretii, podeaua si acoperisul sunt de obicei izolati si apoi imbracati la interior.

Totul depinde in final de ce anume intentionati sa faceti cu aceste containere inainte de a le alege.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.