Cum să folosești o bursă de transport online pentru a găsi cele mai bune oferte de transport pe teritoriul României

Ai auzit până acum de bursa de transport? Știai că există și în România? Ai folosit sau apelat deja la una? O bursă de transport România este un serviciu sau o platformă de rețele care permite transportatorilor sau expeditorilor să caute unele încărcături disponibile pentru transport. 

Este de mare ajutor mai ales pentru a optimiza traseele dus-întors și sau locul disponibil în vehiculele care se folosesc pentru transport. Dar, în același timp, companiile de transport marfă publică încărcăturile lor cu obiectivul ca transportatorii să le găsească ușor.

Cum funcționează o bursă de transport România?

Modul în care funcționează o bursă transport România este unul foarte simplu: transportatorul sau compania care dorește să trimită mărfurile contactează un serviciu online, unde se pun de acord asupra prețului călătoriei și asupra datei exacte de plecare.

Acest concept a fost introdus pentru prima dată în Franța în 1985 de către o companie din sectorul transporturilor. S-a născut datorită sistemului Minitel pentru comunicații și este considerat în prezent „bunicul” burselor de mărfuri pe care le cunoaștem astăzi pe internet. De atunci, a devenit populară și, datorită tehnologiei, a devenit un serviciu complet online.

Cu ajutorul acestui serviciu, vei putea vedea și conecta încărcăturile cu camioanele în timp real și poți cunoaște poziția exactă în orice moment. Mai mult, acest concept sporește securitatea și informațiile din întregul proces.

O bursă de mărfuri este o piață în care se întâlnesc cererea și oferta de spațiu de transport de marfă. Aceasta permite expeditorilor să obțină tarife avantajoase, iar acestor firme de transport să evite cursele în gol și utilizarea redusă a capacității.

Eficientizarea Transportului în România prin Bursa de Transport: Soluții Personalizate pentru Livrări Rapide

Exemple de utilizare a bursei de transport marfă România

Ești o firmă de transport și ai o comandă pentru a transporta tone de legume într-o țară din Europa. Dar nu ai marfă de transportat la întoarcerea înspre casă.

Poți să consulți în acest caz bursa de transport România pentru a rentabiliza drumul spre casă. Și în acest fel, poți investi mai mult timp pentru a economi unele taxe.

Este de ajuns dacă te conectezi pe platformă și efectuezi o căutare pe traseul tău sau pe un traseu în raport cu acesta. Odată ce ai determinat dacă aceste detalii corespund nevoilor tale, le poți accepta sau nu.

Exemplul numărul 2. Ești un tranzitar  care trebuie să transporte mărfurile în celălalt capăt al țării. Trebuie să te înscrii pe platformă și să începi să publici. Transportatorii care te interesează îți pot face o ofertă în privat.

De ce să apelezi la o bursă transport marfă?

Avantajele pentru client. Pentru clienții expeditori, bursa de transport marfă este cea care le permite să consulte diferite oferte de transport. Astfel că, unele firme care reprezintă concurența pot să își optimizeze costurile de transport. Un expeditor poate de asemenea să ceară mai multe oferte în funcție de nevoi și de dorințe.

Avantaje pentru transportatori. Grație acestui sistem care seamănă puțin cu anunțuri mici de pe Internet, profesioniștii din domeniul transportului au posibilitatea de a consulta la orice moment cererile de transport. Astfel, că vor reduce foarte mult situațiile în care se călătorește cu camionul gol sau de jumătate gol.

De asemenea, acest sistem este ideal pentru modificări sau anulări de ultim moment. Bursele de mărfuri reprezintă, prin urmare, un instrument practic pentru transportatori, care îi ajută să profite la maximum de fiecare călătorie efectuată de camioanele lor.

Un alt avantaj din punctul de vedere al companiilor de transport este posibilitatea de a fi atât „transportator”, cât și „expeditor” pe platformă. În anumite ocazii, poate fi mai rentabil pentru o firmă de transport să subcontracteze o operațiune de transport unui alt profesionist decât să o efectueze ea însăși.

Trebuie să alegi bursa de mărfuri în funcție de nevoi

Primul criteriu de interes atunci când cauți o bursă de transport România, trebuie să fie, bineînțeles, sectorul geografic de predilecție al platformei. Unele burse de transport rutier de mărfuri sunt specializate pe transportul de marfă pe teritoriul României, altele sunt mai degrabă poziționate pe transportul internațional. Deci trebuie să alegi un tip de bursă care se potrivește cel mai bine activității tale.

Funcționarea bursei trebuie să fie și ea luată în considerare. Majoritatea burselor funcționează prin intermediul unui abonament. Va trebuie deci să compari ofertele și acorzi în același timp o atenție deosebită numărului de depozite de marfă și de căutări autorizate. Și nu uita să arunci o privire asupra condițiilor generale de vânzare, care îți vor spune în detaliu la ce îți dă dreptul abonamentul și, mai ales, cum poți face reclamații în caz de probleme.

Verifică dacă bursa de transport marfă este securizată

Cel mai adesea, unele burse de transport rutier de mărfuri au o proastă reputație. Și unii transportatori s-au confruntat deja cu destule probleme: furt de identitate, facturi care nu au fost plătite, furt de marfă. Înainte de a alege deci, va trebui să dai dovadă de prudență și verifică dacă bursa de transport România cu care vrei să colaborezi este serioasă și că are colaborări cu prestatari de încredere. Cel mai bine ar fi să cauți mai multe informații pe Internet, să cauți opinii sau sfaturi și analizează condițiile de utilizare ale bursei.

Un alt punct important de verificat este securitatea datelor. Atunci când folosești o bursă de mărfuri, se face schimb de date despre compania ta, iar contul tău poate fi piratat (risc de furt de identitate). Prin urmare, trebuie să te asiguri de faptul că spațiul bursier utilizat este securizat și că există mijloace eficiente pentru a proteja datele și pentru a recupera contul în caz de piraterie.

Bursa de transport mărfuri din România este cea care te va ajuta ca firma ta de transport să funcționeze cât mai eficient și să dea randament din plin. Pentru a îmbunătăți rentabilitatea călătoriilor tale și a evita returnările în gol, ai o soluție: bursa de mărfuri. Aceasta te poate ajuta să îți îmbunătățești coeficientul de încărcare prin găsirea de comenzi pentru returnarea camioanelor.

Bursele de mărfuri reprezintă un avantaj real pentru companiile de transport rutier de mărfuri. Depinde doar de tine să fii atent înainte de a lucra cu una dintre ele, pentru a evita multe neplăceri viitoare.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.