In momentul in care o parte din familie se muta intr-o tara noua, principala grija este comunicare. Asadar, mereu apare intrebarea daca vei putea vorbi la fel de des cu rudele tale. Raspunsul este Da! Nu vei mai avea nevoie de serviciile de telefonie pentru a contacta persoanele dragi, ci va trebui sa instalezi o aplicatie pentru telefon.
In zilele de astazi numeroase aplicatii sunt folosite pentru comunicare, iar magazinele virtuale ofera liste vaste si variate. Astfel, poate parea greu sa alegi aplicatia care ti se potriveste cel mai bine, insa noi iti vom prezenta unele dintre cele mai populare soft-uri. Alaturi de aceste aplicatii ar fi bine sa va achizitionati si huse pentru telefon, pentru a va proteja display-ul atat de necesar.
- Social Media
Aplicatiile de tip social media sunt utilizate la scala larga, pentru diferite task-uri, iar printre acestea se numara si comunicarea. Aceste softuri dispun de mesagerie, iar tu vei putea trimite si primi oricand mesaje de tip text sau media (mesaje vocale, poze sau videoclipuri si chiar gif-uri si emoji). De altfel, vei putea accesa si alte functii, anume: phone-call si video-call, care sunt 0 cost.
Printre cele mai utilizate aplicatii de tip Social Media pentru comunicare se numara Facebook si Instagram.
- WhatsApp, WeChat si KakaoTalk
Aceste aplicatii se aseamana in mare masura intre ele deoarece sunt soft-uri de tip mesagerie. Folosindu-le vei putea trimite mesaje text, dar si media (precum mesaje vocale/ poze/ videoclipuri, dar si stickere, emoji si gif-uri). Asemenea mesageriei de pe social media si aceste aplicatii au ca functii: voice-call si video-call, ambele fiind complet gratuite.
In ciuda faptului ca aceste aplicatii par asemanatoare, exista cateva diferente. WhatsApp este folosind in intreaga lume in timp ce WeChat si KakaoTalk sunt utilizate in Asia, cu precadere in China si Coreea de Sud. Totusi, acestea pot fi accesate din orice tara. De altfel, WhatsApp prezinta si o sectiune pentru story-uri (asmanatoare Facebook si Instagram) in timp ce WeChat si KakaoTalk sunt folosite si pentru Social Media.
- Skype
Probabil una dintre cele mai vechi aplicatii, Skype este utilizat la scala larga si in zilele de astazi. Precum celelalte aplicatii mentionate anterior, si aceasta este, de fapt, un soft de tip mesagerie, unde vei putea trimite mesaje text si media si vei putea efectua apeluri video si voice.
Diferenta dintre Skype si celelalte aplicatii mentionate anterior este ca aceasta functioneaza precum un telefon: te vei putea conecta folosind propriul numar de telefon si vei putea apela numere altor persone, indiferent daca acestea au sau nu aplicatia instalata.
Trebuie retinut faptul ca apelurile efectuate in interiorul aplicatiei (anume, voice si video call catre un utilizator Skype) sunt complet gratuite, in timp ce apelurie externe sunt taxate. Aplicatia va calcula un pret/ credit in functie de tara in care locuiesti.
- Alte aplicatii
In mediul virtual exista numeroase alte aplicatii, iar printre acestea se numara si Viber si Hangouts.
Este important sa retii faptul ca majoritatea dintre acestea functioneaza asemanator, fiind casute mesagerie virtuala, precum si metode de efectua apeluri complet gratuite. Iata alte aplicatii pe care le poti folosi pentru comunicare la distanta
Aplicatii pentru comunicare la distanta pentru profesori
- Reminde
Aceasta aplicatie gratuita este utilizata pentru mesageria dintre profesori, parinti si elevi. Profesorii pot partaja fisiere, linkuri si alte resurse de instruire.
- Edmodo
Edmodo este un instrument gratuit pentru comunicarea dintre casa si scoala. Profesorii pot trimite mesaje familiilor si pot posta actualizarile necesare. Este o versiune educationala a Facebook!
- Google Hangouts
Trimiteti cu usurinta mesaje gratuit elevilor prin e-mailurile scolii, daca districtul dvs. foloseste Google Suite. Chatul video este, de asemenea, disponibil.
- Flipgrid
Alocati activitati elevilor si asteptati raspunsuri video in schimb. Acesta este un instrument unic de comunicare gratuit!
- Bloomz
Aceasta aplicatie gratuita permite o comunicare usoara intre toti cei implicati la scoala. Bloomz are si capacitatea de a crea inscrieri!
- Screencastify
Aceasta aplicatie este gratuita pentru inregistrari nelimitate de pana la 5 minute. Inregistrati ecranul computerului in lectii digitale.
- Screencast-O-Matic
Inregistrati gratuit videoclipuri care va partajeaza ecranul folosind Screencast-o-matic!
- Teaser
Cu Loom, va puteti inregistra simultan camera, microfonul si desktopul. Videoclipul dvs. este apoi instantaneu disponibil pentru a fi distribuit studentilor. Loom este gratuit pentru primele 25 de videoclipuri!
- Kiddom
Gratuit pentru profesori, educatorii pot diferentia instructiunile digitale folosind Kiddom. Puteti inregistra videoclipuri si audio, puteti discuta cu studentii prin intermediul Kiddom si puteti evalua progresul elevilor.
- Edpuzzle
Cu edpuzzle, puteti verifica daca studentii va urmaresc videoclipurile inregistrate si daca inteleg continutul. Puteti utiliza si alte videoclipuri, cum ar fi de pe YouTube. Aceasta aplicatie este gratuita!
- Educreators
Educreations ofera o tabla interactiva si un instrument de screencasting. Creati videoclipuri instructive scurte cu vocea si adnotarile dvs. gratuit.
- Kahoot
Kahoot este un instrument educativ gratuit in stil trivia. Cautati mii de jocuri trivia premade sau creati-va propriul. Studentii concureaza intre ei pe parcursul experientei.
- Invata activ
Invatati activ contine texte si videoclipuri gratuite, diferentiate pentru ELA, Stiinta si Studii sociale. Profesorii pot evalua si elevii din cadrul Invatati activ.
- Fluxul clasei
Folosind aceasta aplicatie gratuita, profesorii pot trimite chestionare, sondaje si activitati direct pe dispozitivele studentilor. Activitatile premade sunt, de asemenea, disponibile gratuit.
- GoClass
Creati si partajati lectii interactive cu elevii. Aceasta aplicatie este cel mai bine cunoscuta pentru angajarea studentilor intr-un mod extrem de eficient. Puteti avea pana la 30 de studenti si 12 lectii disponibile simultan gratuit pe GoClass.