Cele 5 motive pentru care sa participi la un curs atestat paza inainte sa absolvi liceul!

 

O sa absolvi in curand ultimul an de liceu si te intrebi cum poti intra direct pe piata muncii? Domeniul pazei si securitatii a fost si continua sa fie alegerea celor care vor un loc de munca bine platit, fara sa aiba nevoie de o perioada lunga de pregatire.

Nu trebuie decat sa participi la un curs atestat paza si vei putea incepe sa lucrezi imediat ce ai absolvit. Iata cateva dintre avantajele pe care le poti avea:

  1. Oportunitati de angajare imediat dupa liceu

Primul si cel mai evident motiv este ca absolvirea unui curs atestat de paza iti ofera oportunitatea de a te putea angaja imediat dupa absolvirea liceului. Astfel, vei avea un loc de munca cu norma intrega oricand vei vrea sa te angajezi.

Industria securitatii este in continua crestere, iar cererea de agenti de paza calificati este constanta. Ce inseamna asta pentru tine? Ei bine, inseamna ca ai sansa de a intra rapid pe piata muncii, fara a petrece prea mult timp cautand un loc de munca. Nu ai nevoie decat de atestatul de paza pentru a putea profesa.

In plus, daca te vei inscrie la studii superioare, vei putea avea un loc de munca cu care sa te sustii financiar.

  1. Dezvoltarea abilitatilor personale

Sa nu uitam ca un curs atestat de paza nu e doar despre invatarea tehnicilor de securitate, a legislatiei si a completarii documentelor specifice lucrului ca si agent de securitate. Este, de asemenea, un loc unde iti poti dezvolta abilitati precum comunicarea, lucratul in echipa si gandirea critica.

Aceste competente sunt valoroase in orice cariera alegi pe viitor. Te-ai gandit vreodata cat de mult te poate ajuta capacitatea de a evalua rapid o situatie si de a lua decizii sub presiune?

  1. Flexibilitatea si diversitatea locurilor de munca

Cand urmezi un curs atestat de paza, nu te gandi ca vei putea lucra doar ca si agentul de paza al unei intreprinderi. Industria securitatii este vasta si variata. Poti alege sa lucrezi in domenii cum ar fi securitatea evenimentelor, protectia persoanelor, securitatea in retail sau chiar in domeniul tehnologic de supraveghere.

Stii camerele de supraveghere care impanzesc centrele comerciale, spitalele sau cladirile de birouri? Ei bine, cineva trebuie sa fie mereu cu ochii pe ceea ce inregistreaza, iar acela poti fi chiar tu.

  1. Stabilitatea si siguranta jobului

Un aspect pe care nu-l poti ignora este stabilitatea oferita de un job in securitate. Asa cum spuneam, odata ce ai obtinut atestatul de paza, ai mereu posibilitatea sa gasesti un loc de munca.

In plus, este un domeniu in care experienta de lucru se acumuleaza si conteaza enorm, oferindu-ti posibilitatea de a avansa si de a-ti imbunatati cariera.

  1. Impactul pozitiv in societate

In final, nu uita de impactul pe care il poti avea ca agent de securitate. Esti acolo pentru a proteja siguranta celor din jur. Nu e doar un job, e sansa ta de a face diferenta. Ai simtit vreodata satisfactia pe care o ai cand stii ca munca ta conteaza cu adevarat? Ei bine, lucrand in domeniul pazei si securitatii vei simti aceste lucruri!

 

In plus, chiar daca esti ocupat cu programul de la liceu, aceasta nu e o problema, poti participa online la cursuri pentru atestatul de paza din Bucuresti sau oricare oras al tarii.

Vrei sa afli mai multe? Cei de la Atelierul de Profesii au toate raspunsurile la intrebarile tale! Cere-le ajutorul si pregateste-te pentru un viitor de succes!

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.