Ce sunt stickerele pentru podea?

Ce sunt stickerele pentru podea?Stickerele pentru podea sunt elemente grafice adezive realizate din vinil de 3,4 mal, utilizate in principal in scopuri publicitare sau informative, folosite de cele mai multe ori in magazine sau in diferite spatii publice.

In prezent, din cauza pandemiei si a distantarii sociale, autocolantul pentru podea a fost utilizat in toate unitatile publice, pentru a marca locul in care persoanele pot stationa. Aceste produse sunt subtiri si rezistente la alunecare, fiind extrem de durabile pentru spatiile cu un trafic ridicat. Totusi, acestea nu atat de groase pentru a fi un pericol pentru clienti.

In cazul in care nu esti multumit cu modelele de pe piata, vei putea crea propriul print.

Stickerele pentru podea au o durabilitate pana la 3-5 ani, daca sunt ingrijite in mod adecvat, si pot fi, de asemenea, indepartate cu usurinta dupa o perioada scurta de timp, daca este necesar. Aceste caracteristici fac floor stickers perfecte pentru utilizarea in timpul promotiilor si vanzarilor din magazine, in depozite sau fabrici.

Aceste elemente grafice din vinil, personalizate pentru pardoseala pot fi instalate cu usurinta pe suprafete neporoase, cum ar fi lemn de esenta tare, placi (fara linii de mortar dedesubt), parchet laminat si beton. Inainte de a utiliza un autocolant pentru podea, trebuie sa te asiguri ca suprafata a fost curatata si pregatita corespunzator pentru aplicarea acestui produs.

Retine ca autocolantul nu pot fi lipit pe suprafete poroase sau necompatibile, cum ar fi betonul nefinisat, covoarele sau zonele murdare, patate (cu ulei / substante chimice) sau umede.

Pregatirea suprafetei

Inainte de a aplica acest produs, va trebui sa maturi suprafata, astfel incat sa fie indepartate toate resturile si praful. De altfel, asigura-te ca podeau este uscata. Daca suprafata este acoperita de grasime sau alte substante chimice, sterge zona, iar apoi las-o sa se usuce. Pentru o curatare adecvata, va fi nevoie sa utilizezi si un detergent comercial, special conceput pentru pardoseli.

Evita sa aplici autocolantul in zonele din aer liber, cum ar fi terasele, deoarece aceste suprafete nu pot fi curatate corespunzator.

Aplicarea corespunzatoare a unui autocolant de dimensiuni mari trebuie facuta de doua sau mai multe persoane, astfel incat materialul sa se lipeasca perfect, fara a exista bule de aer. Odata ce suprafata este curatata si uscata complet, indeparteaza folia de protectie de pe partea adeziva a autocolantului.

Pentru cele mai bune rezultate, asigura-te ca pozitionezi autocolantul exact acolo unde doresti sa se afle. Daca vei incerca sa dezlipesti un autocolant si sa il repozitionez, acest lucru va duce la crearea de cute nedorite si bule de oxigen, slabind totodata durabilitatea materialului.

Utilizeaza o racleta pentru a intinde incet si usor autocolantul, incepand chiar de la un colt al produsului. De altfel, asigura-te ca apesi pe intreaga suprafata, astfel incat materialul sa se lipeasca perfect de suprafata de dedesubt.

Dupa ce ai lipit autocolantul, poti calca pe el, fara nicio problema, insa nu va trebui sa il cureti timp de cel putin 24 de ore dupa instalare.

Indepartarea

Autocolantele pentru podea sunt detasabile, dar nu reutilizabile. Pentru a indeparta autocolantul de vinil, incepe prin ridicarea materialului de la un capat, tragandu-l in sus, folosind miscari scurte si rapide, la un unghi mai mic de 45 de grade, si continuand pana cand stickerul este complet indepartat. In functie de suprafata de instalare si de perioada de utilizare, pot ramane urme de adeziv.

Ai putea indeparta lipiciul ramas folosind un detergent sigur pentru suprafata de instalare. De cele mai multe ori stickerele pentru podea se pot desprinde usor de pe majoritatea suprafetelor netede, fara a lasa urme, chiar si dupa 6-12 luni de la aplicare. In anumite cazuri va fi mult mai greu sa indepartezi acest produs dupa ce a trecut intervalul de utilizare mentionat anterior.

Aspect

Stickerele pentru podea pot fi extrem de simplu de creat. Vei putea utiliza imagini, vei putea adauga text cu diferite fonturi si culori, vei putea regla dimensiunea in functie de propriile idei si multe altele! Daca vei avea nevoie de ajutor pentru realizarea designului unui sticker de podea, poti apela cu incredere la un grafic designer.

Specificatii suplimentare

  • Detalii

Material flexibil. Culori si finisaj lucioase. Captuseala din hartie plastifiata care se indeparteaza cu usurinta la instalare.

  • Utilizare

Numai pentru interior, pentru promovarea afacerilor si vanzarilor in magazin, targuri, fabrici si depozite, centre comerciale si mall-uri. De altfel, acestea pot fi utilizate pentru semnalizare si directii.

  • Metoda de imprimare

Culori rezistente la intemperii si la trafic intens.

  • Marimi utilizate:

6 „x6”, 12 „x12”, 24 „x24”, 36 „x36”.

Floor stickers sunt elemente grafice pentru podea sau autocolante pentru podea?

Aceste produse sunt similare cu un autocolant care foloseste un suport lipicios sau adeziv pentru a se lipi de suprafata dorita. Desi, termenul „autocolant de podea” nu este la fel de comun in industria de publicitate, cei mai utilizati termeni referitori la acest produs sunt „floor stickers” sau  „grafica de podea”.

Este important sa retii ca aceste elemente grafice special concepute pentru podele sunt semi permanente si sunt de unica folosinta.

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.