Ce sunt produsele de ingrijire bio?

Biocosmetica se bazeaza pe ingrediente care contin acizi grasi, compusi foarte asemanatori cu pH-ul corpului nostru si care permit absorbtia si asimilarea sa fie mai bune, oferind beneficii mai mari si rezultate mai vizibile, cum ar fi o piele mai oxigenata si mai luminoasa.

Toate cosmeticele naturale sunt 100% fara substante toxice. In cazul produselor cosmetice bio, substantele toxice nu sunt introduse sistematic in corpul nostru. Acest lucru previne posibilele dezechilibre ale pielii, cum ar fi dermatita, matreata si chiar unele boli grave, cum ar fi cancerul.

Biocosmeticele aduc, de asemenea, beneficii mediului, deoarece materiile prime utilizate ajuta la sustinerea economiilor locale.

De asemenea, ambalajele sunt realizate cu materiale reciclate sau fiind ambalaje reciclabile, se utilizeaza mai putin plastic si hartie, astfel incat sistemele lor de productie sunt mult mai sustenabile.

Cosmeticele bio nu au fost testate pe animale, asa ca atunci cand cumperi biocosmetice, pariezi pe un mod de viata cu valori si convingeri foarte clare despre respectul pentru mediul natural si respectul pentru animale.

Un alt aspect la care ne uitam atunci cand alegem un produs cosmetic este pretul. Ca si in cazul cosmeticelor sintetice, biocosmetica ofera o gama larga de preturi.

Alege o masca par de foarte buna calitate si parul tau iti va multumi.

Este un produs cosmetic natural, organic, bio, organic si biologic la fel? Acestea sunt cateva dintre indoielile care apar atunci cand cumparati un produs cosmetic 100% natural.

Pe de alta parte si, din pacate, si asa cum se intampla adesea cu totul, datorita cererii tot mai mari de produse cosmetice naturale, multe marci mint si vand produse cosmetice naturale care intr-adevar nu sunt.

Ei le fac publicitate peste tot ca si cum ar fi relativ BIO si cosmetice sanatoase, cand, de fapt, poarta aceeasi chimie ca intotdeauna.

Legislatia nu a fost foarte puternica cu ceea ce poate fi etichetat ca BIO, organic, biologic si ecologic si ceea ce nu poate. De fapt, legislatia a permis o utilizare nediscriminatorie a cuvintelor bio, organice, biologice si ecologice.

Uniunea Europeana a deschis un dosar impotriva multor tari printre care si a Spaniei pentru ca a permis aceasta utilizare nediscriminatorie a termenului BIO. De acolo, guvernul spaniol a schimbat legislatia si in prezent numai produsele BIO pot fi etichetate ca BIO, desi legea considera ca bio, biologice, organice, ecologice si ecologice sunt aceleasi, desi etimologic nu inseamna acelasi lucru.

Pe scurt, aceasta modificare legislativa in tari precum Spania nu a rezolvat aceasta problema asa cum ar trebui. Din acest motiv si pentru a da un exemplu, putem gasi o crema cu patru picaturi de ulei de macese si ca pe eticheta apare Ingrediente naturale si cel mai trist lucru este ca, potrivit legii, ei nu mint, desi include si parabeni sau PEG in formularea sa.

Daca, in plus, cele patru picaturi de ulei de macese din acea crema provin din agricultura ecologica, chiar daca se adauga cat mai multe substante chimice dorite, in etichetare producatorul poate pune ** Provenind din agricultura ecologica, cand in realitate produsul este plin de substante toxice.

Ce sunt radicalii liberi?

Pe masura ce corpul imbatraneste, isi pierde capacitatea de a lupta impotriva efectelor radicalilor liberi. Rezultatul este mai multi radicali liberi, mai mult stres oxidativ si mai multe daune ale celulelor, ceea ce duce la procese degenerative, precum si la imbatranirea „normala”.

Diverse studii si teorii au legat stresul oxidativ din cauza radicalilor liberi cu:

  • Boli ale sistemului nervos central, cum ar fi Alzheimer si alte demente
  • Boli cardiovasculare datorate arterelor infundate
  • Tulburari autoimune si inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoida si cancerul
  • Cataracta si declinul vederii legate de varsta
  • Modificari ale aspectului legate de varsta, cum ar fi pierderea elasticitatii pielii, ridurile, albirea parului, caderea parului si modificari ale texturii parului
  • Diabet
  • Boli genetice degenerative, cum ar fi boala Huntington sau Parkinson

Teoria radicalilor liberi a imbatranirii este relativ noua, dar numeroase studii o sustin. Studiile pe sobolani, de exemplu, au aratat cresteri semnificative ale radicalilor liberi pe masura ce sobolanii imbatranesc. Aceste schimbari s-au corelat cu scaderile sanatatii legate de varsta.

De-a lungul timpului, cercetatorii au modificat teoria radicalilor liberi a imbatranirii pentru a se concentra asupra mitocondriilor. Mitocondriile sunt organele minuscule din celule care proceseaza nutrienti pentru a alimenta celula.

Cercetarile efectuate pe sobolani sugereaza ca radicalii liberi produsi in mitocondrii dauneaza substantelor de care celula are nevoie pentru a functiona corect. Aceasta deteriorare provoaca mutatii care produc mai multi radicali liberi, accelerand astfel procesul de deteriorare a celulei.

Aceasta teorie ajuta la explicarea imbatranirii, deoarece imbatranirea se accelereaza in timp. Acumularea treptata, dar din ce in ce mai rapida a radicalilor liberi ofera o explicatie pentru ce chiar si corpurile sanatoase imbatranesc si se deterioreaza in timp.

Teoriile radicalilor liberi despre imbatranire si boala pot explica de ce unii oameni imbatranesc mai incet decat altii.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.