Ce semnifică numerele de pe anvelope? Detaliile esențiale pentru orice conducător auto

Fie că ești un șofer experimentat sau unul începător, este important să știi ce semnifică numerele de pe anvelope. Aceste numere pot furniza informații care îți pot ajuta să iei decizii mai bune legate de anvelope și să îți asiguri siguranța pe drum. În acest articol vei afla 5 aspecte esențiale legate de numerele de pe anvelope.

Iată ce înseamnă cifrele inscripționate pe cauciucuri

Dimensiunea anvelopei

Numărul dinaintea literelor indică lățimea anvelopei, măsurată în milimetri. Următorul număr reprezintă raportul dintre înălțimea secțiunii de perete lateral și lățimea anvelopei, exprimat în procente. Acest procent reprezintă înălțimea peretelui lateral raportată la lățimea anvelopei. Următorul număr este diametrul interior al anvelopei și se măsoară în inci. De exemplu, dacă numărul de pe anvelopă este 215/55 R16, înseamnă că anvelopa are o lățime de 215 mm, înălțimea peretelui lateral este de 55% din lățimea anvelopei, iar diametrul interior al anvelopei este de 16 inch.

Indicele de sarcină

Acesta reprezintă capacitatea maximă de încărcare pe care o anvelopă o poate suporta. Fiecare anvelopă are un indice de sarcină specificat în kilograme, care corespunde cu greutatea maximă pe care o anvelopă o poate suporta. Indicele de sarcină poate varia între 70 și 126, unde 70 corespunde unei greutăți maxime de 335 kg și 126 corespunde unei greutăți maxime de 1.700 kg.

Indicele de viteză

Acesta indică viteza maximă pe care o anvelopă o poate susține. Indicele de viteză este specificat cu o literă, reprezentând viteza maximă în km/h. De exemplu, un indice de viteză H indică o viteză maximă de 210 km/h, în timp ce un indice de viteză V indică o viteză maximă de 240 km/h. Indiferent de ce indice de viteză dorești să aibă cauciucurile tale, intră pe site-ul Anvelope-oferte.ro și descoperă anvelopele all season, de vară, sau de iarnă la cele mai bune prețuri.

Data fabricației

Acesta este reprezentat de patru cifre, în general prin gravare pe peretele lateral al anvelopei. Primele două cifre indică săptămâna de producție, în timp ce ultimele două indică anul. Este important să verifici data fabricației atunci când cumperi anvelope, deoarece anvelopele vechi pot fi mai puțin fiabile și pot pierde din performanță.

Treadwear

Acest indice indică durabilitatea anvelopei în timp. Un număr mai mare indică o durabilitate mai mare. De exemplu, un număr de treadwear de 500 înseamnă că o anvelopă poate fi rulată de 5 ori mai mult decât una cu un număr de treadwear de 100.

În concluzie, este important să cunoști semnificația numărului de pe anvelope, deoarece aceste informații te pot ajuta să iei decizii mai bune și să îți asiguri siguranța pe drum. De la dimensiunea anvelopei la indicele de viteză, toate aceste informații te pot ajuta să alegi cea mai potrivită anvelopă pentru vehiculul tău și pentru stilul tău de conducere. Asigură-te că verifici datele de pe anvelope înainte de a le cumpăra și că urmezi indicațiile producătorului.

 

Sursă foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.