miercuri, iunie 23

Beneficiile conceptului organic si brandul Biona

Spread the love

Construit pe baza unui angajament neclintit fata de alimente 100% organice, etice si sustenabile, brandul Biona si-a inceput drumul in viata pe masa unei bucatarii din Londra, in urma cu mai bine de 35 de ani.

Noel si Donata au inceput sa experimenteze cu o simpla granola facuta in casa, pe care au ambalat-o si au vandut-o in magazinul lor organic inovator, Windmill Wholefoods. Produsul a fost atat de popular incat afacerea a crescut rapid, iar cei doi nu au mai avut loc pe masa din bucatarie, ajungand astfel sa creeze Biona.

Biona inseamna alimentatie mai buna pentru tine si un beneficiu excelent adus planetei! Descopera in cele ce urmeaza totul despre beneficiile alimentatiei organice cu Biona, precum si o serie de retete organice nutritive.

De ce organic?

Stim ca este o optiune mai buna pentru planeta si pentru organismele noastre. Preferam aroma naturala a hranei, nutrientii sai intacti si bunatatea. Ne place sa stim ca mancarea noastra nu a fost alterata sau modificata pentru a satisface criterii de productie la scara mare, un motiv pentru care preferam sa cumparam de la branduri care reinvestesc permanent in domeniul agriculturii ecologice.

Pentru ca alimentele bogate in nutrienti isi au originile in soluri sanatoase, la Biona fermierii nu folosesc niciodata pesticide chimice si ierbicide si nici nu cultiva recolte modificate genetic. Si pentru ca isi exprima increderea in trasabilitatea completa pentru fiecare produs, ei stiu ca toate ingredientele lor sunt la cel mai inalt standard, complet naturale si potrivite pentru vegetarieni, si adesea chiar si pentru vegani.

Stiai ca?

“In solul fermelor organice traieste o gama mai variata de gandaci, ceea ce ajuta recoltele sa creasca fara ingrasaminte artficiale”.

“Multe pesticide raman in alimentele pe care le consumam, in ciuda spalarii si gatitului”.

“Daca toate fermele din UK ar fi transformate in ferme organice, cel putin 1.3 milioane de tone de carbon ar fi absorbite de sol in fiecare an – echivalentul disparitiei de pe sosele a unui numar de 1 milion de masini”, Asociatia Solului.

Ce se poate face?

Specialistii in agricultura organica de la Biona cred intr-o intoarcere la metodele de a face agricultura cu grija fata de natura, la tehnicile care pretuiesc planeta si la practicile care protejeaza viata salbatica si promoveaza polenizarea pe termen lung.

Biona contribuie la refacerea echilibrului natural si prin alegerea de alimente organice, si – chiar daca incepi cu o simpla inlocuire – si tu poti face acelasi lucru!

Reteta recomandata Biona:

3 tipuri de fasole cu chilli

Stiai ca rosiile se afla pe lista “Dirzen Dozen” – deja celebra lista a fructelor si legumelor cu cel mai mare nivel de pesticide? Ei bine, daca doresti sa incepi sa mananci organic, acesta este un punct foarte bun din care sa incepi.

Gama de tomate Biona este produsa in Italia si provine dintr-o ferma sustenabila condusa de fermieri dedicati evitarii substantelor chimice daunatoare, pesticidelor si ingrasamintelor. Doar ca exemplu, iata mai jos o propunere de reteta din partea celor de la Biona: un preparat incredibil din 3 tipuri de fasole cu chilli.

Nimic extraordinar pana acum, insa ingredientele sunt in mod cert delicioase si hranitoare pentru ca – asa cum ai ghicit deja – reteta se bazeaza pe fasole rosie Biona, fasole neagra Biona si naut Biona, ca si pe rosiile produse de ei, toate disponibile si pe cosulbio.ro, si care sunt pariul castigator pentru o hrana complet sanatoasa!

Ingrediente

  • 1 conserva de fasole rosie organica, Biona, scursa si clatita;
  • 1 conserva de fasole neagra organic Biona, scursa si clatita;
  • 1 conserva de naut organic Biona, scurs si clatit;
  • 1 cutie de 400g rosii organice Biona tocate;
  • 1 lingurita de ulei de masline extravirgin organic Biona;
  • 2 cepe mari, tocate marunt;
  • 1 ardei iute, fara seminte si tocat marunt;
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt;
  • 1 lingurita de chimen macinat;
  • 1 lingurita de coriandru macinat;
  • 1 lingurita de pudra de ardei iute;
  • 1 lingurita de boia de ardei iute;
  • 1 lingurita de oregano uscat;
  • 250 ml de apa;
  • 1 lingurita de suc de lamaie;
  • sare si piper negru dupa gust.

Se serveste cu orez brun Biona si iaurt vegan simplu.

Mod de preparare

Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si adauga ceapa tocata. Gateste 10 minute la foc mediu pana se inmoaie si se rumeneste usor. Adauga usturoiul, ardeiul iute si condimentele tocate si lasa inca 5 minute pe foc.

Adauga fasolea scursa, rosiile tocate si 250 ml apa. Fierbe usor 45 de minute, amestecand din cand in cand. Adauga la final sucul de lamaie, apoi condimenteaza cu sare si piper. Poti servi preparatul cu orez brun gatit, daca doresti, si poti adauga iaurt vegan si coriandru proaspat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *