Cine a spus ca parul gri este ireversibil? Optand pentru repigmentarea parului, permiteti parului dumneavoastra sa isi recapete treptat culoarea naturala. Da, iti vei transforma parul alb sau gri sau grizonat nedorit in par blond, saten, negru sau roscat si vei putea evita acel complex care te impiedica sa iesi din casa si tot vei arata bine.
Ce este repigmentarea parului?
Repigmentarea parului este procesul de repornire a procesului natural de pigmentare a parului. Este o tehnica simpla care combate eficient parul alb sau grizonat. Se poate realiza in diferite moduri si garanteaza un par stralucitor si frumos. Pentru a combate incaruntirea, repigmentarea parului este o alternativa mai discreta la colorare.
Un adevarat concentrat de plante si ierburi naturale, care va permite sa va recapatati treptat culoarea parului, fara a va deteriora parul. Exista mai multe modalitati de repigmentare a parului gri sau alb, fie ca este vorba de un tratament natural sau nu, iata toate informatiile pe care trebuie sa le stii despre repigmentarea parului.
Originea culorii parului
De fapt, culoarea parului depinde, in general, de prezenta sau absenta melaninei. Acesti pigmenti sunt produsi de celule numite melanocite, situate la baza parului, in bulbul pilos, si sunt de doua tipuri principale: eumelanine si feomelanine. Eumelaninele produc parul saten, iar feomelaninele produc parul blond sau roscat.
Dar este posibil sa gasim ambele tipuri de melanine la aceeasi persoana. De aici si existenta unei mari varietati de culori de par. De asemenea, trebuie remarcat faptul ca pigmentarea parului este in mod normal scrisa in genele fiecarei fiinte umane. Dar poate fi influentata si de mediul extern, cum ar fi conditiile meteorologice, obiceiurile zilnice si alimentatia.
Cauza parului gri
In ceea ce priveste parul carunt, acesta apare in mod natural si inevitabil odata cu varsta. Intre 30 si 35 de ani, incepe sa afecteze cateva fire de par. Apoi, se raspandeste treptat pe tot parul. Uneori vorbim despre parul carunt, deoarece unele fire de par capata aceasta culoare inainte de a deveni complet alb. Si este mai mult un efect optic, cu cateva fire albe in mijlocul parului saten.
Dar, in orice caz, acestea sunt totusi semne ale absentei melaninelor sau, daca vreti, ale reducerii numarului de melanocite. La fel ca majoritatea celulelor din organism, melanocitele au si ele o durata de viata. Este adevarat ca exista un stoc de melanocite stem, adica alte celule capabile sa inlocuiasca vechile melanocite, dar si acest stoc se poate epuiza in timp si nu mai exista melanocite care sa asigure productia de melanine, pigmentii care dau culoarea parului.
Utilitatea repigmentarii parului
Apeland la repigmentarea parului, puteti contracara acest fenomen. Puteti prelungi viata melanocitelor si puteti promova productia de melanina. Treptat, parul tau alb isi va recapata culoarea naturala si vei beneficia de un par colorat, stralucitor si atractiv.
Cum imi pot repigmenta parul?
Aveti la dispozitie o serie de optiuni diferite pentru repigmentarea parului. Puteti cauta metode naturale de repigmentare. Alternativ, va puteti baza pe metodele comerciale de repigmentare ca un set 2 bucati lotiune Nogrey 200 ml. Si, bineinteles, puteti completa metodele pe care le alegeti cu un stil de viata sanatos. Acest ultim punct este, desigur, intotdeauna valabil.
Este repigmentarea parului permanenta?
Nu, repigmentarea parului nu este permanenta. Efectul tratamentului se estompeaza in timp, pe masura ce parul este spalat.
Ce se intampla cu parul alb?
Sa dezvaluim un mit chiar acum: doar pentru ca ti-ai observat prima suvita argintie nu inseamna ca se va inmulti rapid si ca te vei trezi cu parul plin de par alb. Da, poate aparea ingrijirea peste noapte, cunoscuta sub numele de canities subita, dar „ar implica stres sau traume extreme, care ar lovi corpul ca un cutremur si ar distruge celulele producatoare de pigment”, spune Dr. Eldik pentru Allure . „Uneori pigmentul poate reveni dupa trei luni cand incepe noul ciclu de par, uneori este permanent, dar ceea ce este important de retinut este ca canities subita sunt foarte rare”, subliniaza el.
Desi nu exista o rubrica de par alb, de obicei urmeaza regula 50/50. „Se estimeaza ca 50 la suta din populatie va avea parul gri pana la varsta de 50 de ani”, spune dr. Zeichner. „Dar majoritatea oamenilor incep deja sa vada cateva fire gri la inceputul de 30 de ani.”
Genetica este de obicei cel mai mare indicator ca este posibil sa aveti par alb la o varsta frageda, dar si alti factori pot accelera procesul.
Dupa cum am mentionat, este posibil sa fi mostenit devreme predispozitia parintilor tai la gri. „Predilectia ta pentru gri este mostenita ca gena autozomal dominanta”, spune dr. Ciraldo. Gena IRF4 este un marker cunoscut pentru griing.
Unele afectiuni genetice pot fi asociate cu inrudirea prematura. „Acestea includ tulburari autoimune in care organismul recunoaste incorect o celula si ataca tesutul sanatos din greseala”, spune dr. Eldik.
Cei cu boala tiroidiana au niveluri mai scazute de T3 si T4 – doi hormoni despre care datele sugereaza ca cresc productia de melanina si faza de crestere a parului, spune dr. Zeichner. Cand vine vorba de vitiligo, dr. Ciraldo da vina pe „anticorpii la melanocite care perturba productia de melanina”, determinand pielea si parul sa piarda pigmentul.