3 sfaturi pentru a-i pregati pe varstnici de mutarea intr-un camin

Mutarea intr-un camin privat de batrani poate fi o alegere dificila. Majoritatea varstnicilor se simt profund atasati de propriile locuinte, iar schimbarea mediului de trai cu siguranta va avea un impact asupra lor. Cu toate acestea, pentru a le proteja sanatatea si starea de bine, iata cum sa pregatesti seniorii din familia ta pentru aceasta schimbare. 

Cum pregatim un varstnic de mutarea intr-un camin de batrani?

In primul rand, este esential sa porti o discutie cu parintii sau bunicii tai cu privire la avantajele vietii intr-un azil de batrani. Chiar daca decizia nu este complet in mainile lor, este important ca emotiile acestora sa fie luate in considerare, astfel incat sa ajungeti la un numitor comun. Iata cateva sfaturi utile:

Vorbeste-le despre pachetele de servicii medicale

In special daca este vorba despre un varstnic care sufera de diverse probleme de sanatatea care-i afecteaza gradul de independenta, un argument potrivit pentru mutarea intr-un camin privat de batrani il reprezinta pachetele de servicii medicale personalizate pentru care pot opta.

Personalul specializat dintr-o astfel de locatie va sti cum sa ofere sprijin varstnicilor in situatii de criza si se va asigura ca toti rezidentii isi urmeaza tratamentul prescris de medicul specialist. Mai mult decat atat, fiecare rezident va beneficia de asistenta medicala 24/7, astfel incat sanatatea lui sa fie protejata. 

Adu in vedere imbunatatirea vietii sociale

Singuratatea cronica si starile de depresie sau anxietate sunt afectiuni ce apar deseori la varsta batranetii. Un varstnic care este lasat sa petreaca mult timp singur in propria locuinta va fi cel mai adesea cuprins de o stare de alienare, care il poate face sa se indeparteze si de membrii familiei.

Intr-un camin privat de batrani, acesta va fi insa inconjurat de persoane de varste si cu probleme similare, va participa la diverse activitati recreative alaturi de acestea si isi va putea forma astfel un grup social sanatos, care va oferi imense beneficii asupra starii sale emotionale. 

Asigura-i ca veti pastra contactul in permanenta

Un factor esential referitor la pregatirea unui varstnic de mutarea intr-un camin il reprezinta asigurarea faptului ca va ramane in continuare in contact cu membrii familiei si persoanele dragi din viata sa. Acest lucru poate fi facut atat prin programele de vizita, cat si prin intermediul internetului, la care fiecare rezident are acces pentru apelurile video. 

Faptul ca nu va fi lasat singur, intr-un mediu nou si necunoscut, este extrem de important pentru orice senior. Cu siguranta adaptarea intr-un astfel de spatiu va dura ceva timp si tocmai de aceea are nevoie in continuare de sustinerea familiei. La inceput, viziteaza-l cat de des poti, astfel incat varstnicul sa nu se simta insingurat sau abandonat. 

Ia in considerare aceste argumente pe care sa le oferi varstnicilor din familia ta atunci cand este momentul ca acestia sa isi schimbe rezidenta. Cu siguranta comunicarea este cea mai buna cale prin care ii poti pregati de o asemenea etapa din viata lor. 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.