Tratamente moderne pentru parodontoză

Parodontoza reprezintă stadiul avansat al bolii parodontale, care afectează parodonțiul (gingia, osul alveolar, cementul radicular, ligamentele parodontale). Parodonțiul are rolul de a susține dinții în structura osoasă și de a menține integritatea lor în arcadă. Complicațiile parodontozei includ retracția gingivală, pierderea osului alveolar și, în cele din urmă, pierderea danturii. Descoperă în articolul de mai jos ce metode de tratament moderne pot fi de ajutor în cazul parodontozei.

 Detartraj și debridare

Detartrajul este procedura prin care se îndepărtează placa bacteriană și tartrul de pe suprafețele dinților și din spațiile interdentare. Placa bacteriană este o peliculă incoloră și lipicioasă care se formează pe suprafața dinților și care conține bacterii care dăunează gingiilor și țesutului de susținere a dinților.

Debridarea gingivală (chiuretajul subgingival) este o procedură chirurgicală folosită pentru a curăța profund gingiile și pungile parodontale, eliminând placa bacteriană și alte substanțe dăunătoare. Această intervenție ajută la îmbunătățirea sănătății gingiilor și la prevenirea progresiei bolii parodontale.

Clinica noastră stomatologică oferă servicii de detartraj și debridare, alături de o gamă completă de tratamente stomatologice. Suntem specializați în aplicarea aparatelor dentare, inclusiv a celor din safir. Pentru informații detaliate despre costurile și avantajele aparatelor dentare, te invităm să ne contactezi pentru a programa o consultație stomatologică. Echipa noastră va furniza informații detaliate despre pretul unui aparat dentar de safir și beneficiile acestui tip de aparat dentar.

 Operația cu lambou

Operația cu lambou este o metodă de tratament pentru parodontoza avansata. În timpul procedurii, se creează o deschidere chirurgicală peste gingie pentru a ajunge la rădăcinile dintelui. Scopul principal al operației este curățarea profundă a suprafețelor dinților sub gingie pentru a elimina tartrul și pentru a netezi suprafețele rădăcinilor. Operația cu lambou reduce și elimină pungile parodontale, unde se adună bacteriile și tartrul. De asemenea, ajută la restaurarea structurii și funcției țesutului de susținere a dinților.

Gingivectomie

Gingivectomia reprezintă o procedură chirurgicală prin care se îndepărtează țesutul gingival inflamat sau în exces. Această procedură este folosită în tratamentul gingivitei sau în cazurile avansate de parodontită, când alte tratamente nu au avut succes. Scopul principal al gingivectomiei este să reducă adâncimea pungilor parodontale prin eliminarea gingiei afectate, astfel încât se obține un contur gingival sănătos. Această procedură ajută la îmbunătățirea sănătății gingiilor și la prevenirea deteriorării ulterioare a țesuturilor de susținere a dinților. 

Terapia cu laser

Tratamentul cu laser al parodontozei este o metodă modernă și noninvazivă, care completează planul de tratament al bolii parodontale. Laserul dentar poate fi utilizat ca tratament principal în stadiile incipiente ale parodontozei. În cazurile mai avansate, laserul este utilizat în completarea chiuretajului subgingival.

Chiuretajul îndepărtează depozitele de tartru care provoacă inflamația gingiilor și deteriorarea țesutului de susținere a dinților. Laserul dentar curăță zona tratată prin distrugerea bacteriilor dăunătoare și ajută la vindecarea țesuturilor, reducând astfel șansele ca boala parodontală să recidiveze.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.