Tendinte de dezvoltare a aplicatiilor mobile din 2021

Tendinte de dezvoltare a aplicatiilor mobile din 2021Industria dezvoltarii aplicatiilor mobile este in continua evolutie. Progresele tehnologice, cerintele consumatorilor si o gama larga de alti factori au un impact direct asupra tendintelor aplicatiilor mobile. La fel cum s-au modificat cele mai noi accesorii telefoane, la fel s-a intamplat si cu aplicatiile din domeniu, care au cunoscut modificari considerabile si s-au adaptat pentru a oferi mai mult confort in timpul utilizarii, chiar si pentru cei mai exigenti utilizatori.

A fi la curent cu ultimele tendinte in acest domeniu este, fara indoiala, un aspect crucial. Dezvoltatorii si distribuitorii de aplicatii mobile trebuie sa tina pasul cu noile tendinte pentru a-si servi mai bine clientii. Acelasi lucru este valabil si pentru creatorii si producatorii de continut gata sa-si duca brandurile la nivelul urmator cu dezvoltarea dispozitivelor mobile.

Esti pregatit pentru schimbarile de dezvoltare a aplicatiilor mobile in acest an? Iata doua dintre tendintele de dezvoltare a aplicatiilor mobile din prezent si cum iti sunt acestea utile.

  1. Integrarea aplicatiei Internet of Things (IoT)

IoT este departe de a fi un concept nou, dar cresterea utilizarii dispozitivelor mobile intr-o gama larga de sectoare si categorii a creat oportunitati aparent nesfarsite pentru internetul obiectelor. Oamenii s-au obisnuit sa foloseasca aceasta tehnologie pentru a-si imbunatati viata de zi cu zi.  IoT descrie reteaua in crestere a dispozitivelor conectate la Internet, oferind confort si control automat consumatorilor.

Tehnologia de casa inteligenta este un exemplu perfect al cresterii dezvoltarii IoT si a aplicatiilor mobile. Aplicatiile mobile pot fi utilizate pentru a regla termostatul dintr-o casa de la distanta, pentru a bloca sau debloca o usa sau pentru a te conecta la sistemele de securitate de acasa.

Frigiderele si alte aparate de uz casnic pot fi, de asemenea, conectate la aplicatii mobile. Se asteapta ca piata mondiala a Internetului obiectelor sa ajunga la 222 miliarde de dolari in 2021.

161 miliarde de dolari din aceasta estimare vor proveni din software, cum ar fi aplicatiile mobile. Utilizatorii se asteapta sa vada mai multe aplicatii mobile care sa aiba in vedere IoT, iar dintre pietele pe care ar trebui sa le urmaresti sunt cele ale dispozitivelor de uz casnic, ale automobilelor sau de asistenta medicala.

  1. Tehnologia 5G

Lansarea 5G are un impact major asupra tendintelor aplicatiilor din 2021. Pentru dezvoltatori, revanzatori si creatori, aceasta tehnologie este pregatita sa schimbe modul in care aplicatiile sunt utilizate si create. 2021 va avea de aproximativ 3,5 ori mai multe conexiuni 5G decat in ​​2020, iar aceste conexiuni se vor tripla pana in 2022. Ce inseamna acest lucru pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile?

Viteza si eficienta se vor imbunatati drastic. De fapt, se asteapta ca 5G sa reduca latenta de 10 ori, sporind in acelasi timp eficienta retelei si capacitatea de trafic. Comparativ cu 4G, 5G va fi de pana la 100 de ori mai rapid, in functie de operatorul de retea mobila. Patrunderea 5G va spori in cele din urma functionalitatea aplicatiilor mobile. Acest lucru va permite dezvoltatorilor sa adauge noi functii aplicatiilor fara a afecta negativ performanta aplicatiei.

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.