Sfaturi pentru o ieşire cu motocicleta offroad

Să conduci o motocicletă de aventură pentru prima dată seamănă cu învățarea unui nou sport. Indiferent cât de sportiv eşti, noile reguli și tehnici necesită ceva timp pentru a te obișnui. Pornirea unei motociclete ADV pe un teren mai potrivit pentru bocanci de drumeție necesită o înțelegere diferită a greutății și dimensiunilor, răbdare și pregătire. Iată câteva sfaturi evident simple, dar utile, pentru cei care doresc să se apuce de Adventure Riding, pe care nu trebuie să le înveți pe calea grea.

1. Verifică greutatea

De cele mai multe ori, aventurierii începători împachetează sau instalează prea multe lucruri pe motocicletele lor din cauza lipsei de experiență și a tentației de a cumpăra orice gadget pe care îl găsesc online. Mult prea mulți transportă încă 5 până la 15 kg în excursii, care, deși nu sună prea mult, se adună. Fă o listă cu ce vrei să împachetezi, apoi poți decide personal ce combinație de echipament, îmbrăcăminte, obiecte de igienă și accesorii sunt cu adevărat necesare.

2. Verifică-ţi ergonomia

Înainte de următoarea călătorie mare, este esențial să ai motocicleta configurată corect. Indiferent dacă vorbim de o călătorie de o zi sau de 16 zile, de ce să îţi faci călătoria mai grea decât trebuie să fie? Mersul pe teren off-road poate fi o provocare, astfel încât ergonomia adecvată a unghiului de ambreiaj și a frânelor, ridicarea, lățimea și retragerea barelor, precum și plasarea comenzilor pentru picior pot crește confortul, încrederea și pot ridica factorul de plăcere. Nu există o formulă exactă care să funcționeze pentru toată lumea, deoarece oamenii au înălțimi, greutăți, lungimi și preferințe diferite. Dar, ca regulă generală, vei dori să te asiguri că pârghiile pentru mâini și picior sunt reglate într-o poziție confortabilă atât pentru șezut, cât și pentru picioare şi să pui ghidonul într-o poziție care să facă confortabilă călătoria pe distanțe mai lungi.

3. Setează un ritm adecvat

Setează un ritm care să fie plăcut. Când colegii rideri se reunesc, se pare că totul, de la părăsirea benzinăriei până la urcarea pe potecă, se transformă într-o cursă. Dar nu trebuie să-ți irosești toată energia imediat ce ai ieşit pe poartă. Încetinirea și adaptarea ritmului elimină transpirația și apariţia oboselii timpurii. A-ți acorda timp pentru a evalua fiecare situație poate economisi energia necesară pentru a ocoli sau depăși obstacolele pe care le întâlnești.

4. Fii pregătit să improvizezi

Unele dintre cele mai utile lucruri într-o tură sunt lucrurile care nu se găsesc oriunde de vânzare, cum ar fi o cameră de rezervă care poate fi folosită ca sac de salvare, ca garou sau chiar ca material de sacrificiu într-o zonă de uzură ridicată. Sârma de curățare are utilizări multiple, iar bidoanele de ulei goale pot fi folosite ca suporturi de scule, pâlnii de ulei sau pentru a transfera benzină.

5. Inspectează și reglează motocicleta

Înainte chiar de a te urca pe moticicletă, asigură-te că spițele, uleiul, lichidul de frână, șuruburile șasiului, luminile, lanțul și accelerația sunt bune. Vezi dacă există urme de pastă de oxid de aluminiu la conexiunile de pe cadrul auxiliar, osii și spițe. Curățarea și întreținerea te obligă să te apropii și să vezi ce se întâmplă cu motocicleta.

Mersul pe motocicleta offroad este mai mult o artă, nu o știință, și vei continua să înveți la fiecare ieşire pe care o faci. Dacă abia acum te gândeşti să începi, atunci activitatibrasov.ro poate fi punctul tău de plecare.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.