Remedii naturale pentru combaterea cariilor

Vizita la dentist pentru a primi tratament corespunzător pentru o carie este eficientă. Însă există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la încetinirea evoluţiei cariilor şi pentru a preveni ca acestea să devină profunde sau dureroase. O carie care este lăsată fără tratament adecvat se poate agrava și în cele din urmă crește mai adânc în dinte, ajunge la nerv și provoacă dureri mari și daune semnificative. Următoarele remedii pot ajuta la ameliorarea și la sprijinirea sănătății bucale.

Ulei de oregano

Unii oameni au obținut rezultate bune folosind uleiul de oregano ca antiseptic natural pentru a preveni cariile dentare. Un studiu din 2008 a descoperit că unul dintre compușii naturali aflaţi în oregano are proprietăți antimicrobiene puternice. Puteți peria zilnic dinţii cu ulei de oregano, pentru a preveni formarea cariilor dentare.

Menţineţi un nivel de pH sănătos cu xilitol

Xilitolul este un îndulcitor natural care poate ajuta la prevenirea răspândirii bacteriilor și la prevenirea cariilor dentare. Din aceste motive, este adesea folosit ca ingredient în pasta de dinți. Xilitolul este derivat din fibre vegetale și poate descompune zahărul, pentru a menține nivelurile pH-ului din gură neutre. De asemenea, ajută la distrugerea bacteriilor din gură, făcând totodată mai dificilă lipirea acestor bacterii de dinți, gingii și alte zone din interiorul gurii.

Ulei de cuișoare pentru ameliorarea și prevenirea durerii

Cuișoarele sunt un remediu natural consacrat pentru tratarea durerilor de dinți. Utilizați un tampon de bumbac pentru a aplica una sau două picături de ulei direct pe locul cdureros. Uleiul de cuișoare a fost folosit adesea înainte de descoperirile moderne, pentru a trata atât durerea provocată de carii, cât și pentru a reface smaltul. Uleiul produce un efect de amorțire care combate durerea și poate ajuta dinții să rețină mineralele. Puteți să-l aplicați la fiecare două până la trei ore, după cum este necesar, sau să adăugați câteva picături la o linguriță de ulei de cocos și să-l ţineţi în gură.

Ceaiul verde ca tratament natural cu fluor

Consumul zilnic de ceai verde (neîndulcit sau cel puțin fără zahăr) poate ajuta la eliminarea acumulării bacteriilor dăunătoare în gură. Ceaiul verde conține o cantitate considerabilă de fluor natural, care acționează ca un factor de prevenire a cariilor. Puteți folosi ceaiul verde chiar și pentru a face gargară sau ca apă de gură.

Modificări ale dietei pentru a reduce bacteriile

Pe lângă remedii, modificările generale ale dietei pot ajuta și ele la încetinirea progresului cariilor dentare. Dacă consumați în mod regulat gustări dulci și băuturi îndulcite, cum ar fi sucuri, ajutați caria dentară să se răspândească, prin hrănirea bacteriilor dăunătoare. Luați în considerare reducerea consumului de gustări și băuturi dulci și folosiți un pai atunci când consumați băuturi precum sucuri de fructe, astfel încât zaharurile lipicioase să vă ocolească dinții.

Nimic nu e mai bun decât o corectă igienă dentară

Obiceiurile sănătoase de igienă dentară, inclusiv periajul zilnic și folosirea aței dentare, precum și controalele dentare regulate sunt cele mai bune modalități de a preveni apariția problemelor.

Faceţi chiar acum o programare pentru un control stomatologic pe dentplus.com.ro

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.